Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, oktober 19, 2015

Kunnen domme mensen doen alsof zij slim zijn?

Volkswagen

Volkswagen is betrapt op het jarenlang doelbewust voorliegen van consumenten en consumenten organisaties. Met de uitslag van hun Diesel emissie testen is bewust gesjoemeld. Een Amerikaanse organisatie ontdekte dat. Europese organisaties die de belangen van consumenten horen te behartigen staan nu in hun hemd want waarom hebben zij nooit onraad geroken? De EU wist wel degelijk dat er wat aan de hand was maar besloot bewust geen verder onderzoek te verrichten. De vraag is nu welke grote commerciële bedrijven nog meer over de rug van consumenten de boel besodemieteren.

IKEA

Want dát dat gebeurt staat vast en wie kan nadenken weet dat. Alleen mensen die niet kunnen of willen nadenken ontkennen het probleem en blijven dom stemgedrag vertonen. Dat zijn ook de mensen die meedoen aan een e-mail 'Winaktie van Ikea' die vanaf het adres 'IkeaWin@dailywinners.com' is verstuurd. (Dat is dus spam, beste mensen. Ga er dus niet op in!)

PVV

Natuurlijk zijn er vast wel ergens intelligente PVV-stemmers die er openhartig voor uitkomen doelbewust op de partij van Geert Wilders te stemmen. Dat ik die mensen nog niet gevonden heb bewijst absoluut niet dat zij niet bestaan. (Zie ook een eerder stukje van mij) Ik heb zelf ook nog nooit een eenhoorn gezien maar in een instituut voor psychiatrisch patiënten ligt iemand die er ooit wél één gezien heeft. Wie beweert dat zij geen gelijk kan hebben?

Perspectief

En nee, echt domme mensen bestaan natuurlijk niet. Wél mensen die de zaken vanuit een ander perspectief zien. Bijvoorbeeld vanuit het perspectief van iemand die nauwelijks tot tien kan tellen. Of ervan overtuigd is dat eenhoorns bestaan. En dat tienduizenden wetenschappers bewust liegen om ons te laten geloven dat het klimaat veel te snel verandert.

Slimme mensen kunnen zich dommer voordoen dan zij zijn maar kunnen domme mensen doen alsof zij slim zijn?

David Bowie deed alsof hij Ziggy Stardust was: