Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, december 13, 2012

KPN

De hele dag lig ik op m'n rug op bed naar het plafond te staren. Wachtend tot er iemand belt die om mijn bankrekeningnummer vraagt en daar vervolgens wat geld op stort...Niet dus.

Maandag was ik op een verenigingsavond waar ik hoorde dat iemand die ik al 18 jaar ken in het ziekenhuis hoorde dat de behandeling van zijn ziekte zal worden gestaakt. Niet omdat hij genezen is verklaard maar omdat de artsen niets meer voor hem kunnen doen. Om wat negatieve emoties kwijt te raken leefde ik mij de volgende morgen uit op het schoonmaken van mijn doucheputje. Niet bepaald de favoriete huishoudklus.

Dinsdagavond vermaakte ik mij meer tijdens het lesgeven aan mensen 'met een psychisch ongelukje'. Ik legde hen uit hoeveel geld je kunt besparen als je maar een kwartiertje nadenkt voordat je een nieuw mobiel abonnement afsluit.

Woensdagavond hadden wij een vroegere schoolkameraad van mij op visite en nadat wij aan het eind van deze (donderdag)middag een thema-avond hebben voorbereid gaan wij naar de school van mijn zoon voor oudergesprekken.

Morgenavond mag ik op een bedrijfsfeest voor kerstelf spelen.

U ziet: tijd voor wat anderen 'een rustig avondje TV-kijken' noemen zit er voor mij gewoonweg niet in. Net als minimaal twee boeken per maand lezen...

'Naakt' van David Sedaris is boek nummer 15 van dit jaar en verhaalt van een stukje levensgeschiedenis van een ietwat verwarde jongeman. Hoogst vermakelijk!

Bijna net zo vermakelijk als conflicten met bijvoorbeeld de telefoonmaatschappij...

Wanneer je een telecombedrijf of energieleverancier belt wordt je gevraagd naar je achternaam, postcode met huisnummer, kenmerk uit de brief die je hebt ontvangen en je geboortedatum. Gaat het om echt gevoelige informatie dan zal ook een kopie van een paspoort en het huurcontract worden gevraagd.

Dit alles om te voorkomen dat derden privé-informatie over jouw situatie kunnen opvragen. En terecht want privacy is een groot - en maar al te vaak verkwanseld - goed.

Daarom verbaasde het mij dat ik via Twitter alleen maar de postcode en het huisnummer van een vriendin hoefde door te geven om informatie over haar financiën te krijgen van telecomprovider KPN.

Uiteraard zal ik dit stukje verspreiden via Twitter, in afwachting van een reactie van de mensen van KPN.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Ravi Shankar