Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, april 01, 2012

Satanisten

Vandaag was ik met mijn zoon op bezoek bij zijn biologische moeder en genoten wij van het wisselvallige weer. Dat is niet zo wisselvallig als de onderhandelingen in het Catshuis; dan weer dreigt er een crisis, dan weer bespreekt men in harmonie nieuwe bezuinigingsmaatregelen. Het goede nieuws is in elk geval dat de PVV de onderhandelingstafel heeft verlaten nadat Rutte meldde dat bezuinigen op de Hypotheekrente aftrek (HRA) onbespreekbaar is en blijft.

Vrijdagmorgen schreef ik een mogelijk vers artikel voor Amsterdam Centraal, een herinneringsfactuur die achteraf niet nodig bleek omdat de debiteur plotseling en onverwacht betaalde en ging ik langs bij een vriend. Daarna ging ik naar m'n moeder om samen met haar de lunch bij te wonen met een deel van mijn verse schoonfamilie en m'n vriendin in het kader van diens verjaardag.

Als cadeautje had ik voor haar 'iets voor in de slaapkamer waar je beiden plezier van hebt. Vooral in het donker.'

Terwijl u nadenkt over dit raadsel vertel ik u wat ik nog meer heb meegemaakt, dit weekend:

Zaterdag was er een verjaarsfeestje met buren en vrienden te gast. Weer veel taart gegeten maar ook leuke mensen leren kennen. Aan het begin van 'Earth Hour' (De wereldwijde poging om mensen bewust te maken van de effecten van energieverspilling) werd de stereo uitgezet en gingen de kaarsjes aan. Ook na het uur bleef deze situatie bestaan en ook kwam de vraag naar voren: hoeveel energie zou er in dat uur echt zijn bespaard, in aanmerking nemend dat ook het produceren van waxinelichtjes en hun aluminium cupjes energie kost?

Soms kost het veel energie om - zonder luid schreeuwend te klagen - te krijgen waar je recht op hebt. Ik schreef daar een stukje over op Amsterdam centraal. Dat ging over hoe men soms als patiënt wordt behandeld in een ziekenhuis...

Laatst was ik in een ziekenhuis en het viel mij op dat daar een kapel voor christenen was èn een gebedsruimte voor moslims. Vast heel aardig bedoeld maar zeer inefficiënt; beide geloofsrichtingen gaan namelijk uit van tolerantie naar andere geloven toe en beide geloven worden in stilte beleden.

Een aparte ruimte voor overige geloven waarvan de gelovigen graag met geluid uiting geven aan hun religieuze gevoelens is dus veel logischer. Daarom pleit ik voor een aparte gemeenschappelijke ruimte voor Hare Krishna's, iPhone-fans, Satanisten...