Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, juli 03, 2012

Begrip


Onlangs las ik op het wereldwijde web 'alle linkse mensen zijn ontzettend saai'. Welnu, die bewering is natuurlijk absoluut waar! Hoe saai is het wel niet om als man alleen een tienerzoon op te voeden en af en toe zijn twee halfzusjes te logeren hebben? Hoe saai is het wel niet om de ene dag barkeeper te zijn op een feestboot voor een stel dat met opzet niet is getrouwd om de dag erna op een filmset te staan om dwerg te spelen in een produktie van Sneeuwwitje?

Nee, dan lekker rechts stemmen, goed verdienen met je negen tot vijf baantje en elke vrijdagavond wat gaan drinken met je collega's...dàt is pas enerverend!

Toen Amerikanen in de jaren '20 van de vorige eeuw werd verboden om alcohol te drinken, wat deden zij toen massaal? Juist, meer alcohol drinken!

Hoe zou dat zijn met pedofielen die het wordt verboden om in groepsverband over hun gevoelens te praten? Wat het verbieden van 'pedovereniging' Martijn voor gevolgen zal hebben mag u zelf bedenken...

De Christen Unie roept dat er een mooie overwinning is behaald maar is dat wel zo? Is het echt goed dat in onze 'vrije rechtsstaat' mensen wordt verboden over bepaalde gevoelens te praten? Zelfs als die gevoelens niet worden gedeeld met het overgrote deel van de bevolking?

Er is een reden waarom in Amerika de meeste tienerzwangerschappen ter wereld voorkomen: een absoluut gebrek aan seksuele voorlichting op scholen. Op veel 'christelijke' scholen mag niet over seks worden gesproken 'want erover spreken leidt tot het doen.'

Onzin, natuurlijk. Over iets praten zorgt juist voor meer begrip.