Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, december 14, 2011

Baas is school

Momenteel komt er nogal wat op mij af. Niet alleen op mijn werk (Morgen "even" naar Barcelona en vandaag kreeg ik het voorwoord binnen van m'n Engelstalige bundel) maar ook in mijn privé-leven. Mijn excuses dus als het hier overkomt alsof ik een beetje ben doorgedraaid.

Onlangs draaide in Luik een man helemaal door. Met handgranaten en allerhande schiettuig maakte hij een gewelddadig einde aan het leven van een aantal omstanders en dat van zichzelf. En ja, het ging om een buitenlander. Een Belg met name...Voor 'ons Hollanders' zijn Belgen net zo goed buitenlanders als doordraaiende Noren, Amerikanen of wat dan ook.

U kent ze vast wel: die mensen die zo graag oreren dat 'het allemaal de schuld is van de buitenlanders'. Want die komen naar Nederland (en België) om te profiteren van ons sociale stelsel door hier hun handje te komen ophouden. Veel te lui zijn ze om te werken, die 'stomme buitenlanders!' En dan zeg je: 'Ja maar, jij zit nu toch ook werkloos thuis om een paar uren per dag op Twitter en als reageerder bij GeenStijl en De Telegraaf te zitten klagen? Bijvoorbeeld over het feit dat je niet eens zwart mag bijverdienen naast je uitkering?" -"Ik ben werkloos omdat al die buitenlanders onze baantjes inpikken. Dat is dus hun schuld!" Ja maar, net zei je dat ze allemaal te lui zijn om te werken? -"Nou, maar dat ís ook zo!" Tsja, dan ben ik uitgepraat. Weet u nog een leuk argument voor mij om te geven in toekomstig voorkomende gevallen? Alvast mijn hartelijke dank!

Het gaat om dezelfde mensen die zeggen: "In het rapport staat helemaal niet dat 130 rijden meer ongelukken oplevert of slecht is voor het milieu!" En daar hebben zij gelijk in want - ondanks het feit dat de ambtenaar die het heeft mogen uitzoeken en noteren protesteerde - heeft de minister van infrastructuur en milieu, Melanie Schultz van Haegen-Maas Geesteranus, de betreffende passages bewust weggelaten uit de rapportage. Wat overblijft is de mededeling dat 130 kilometer per uur rijden "prettig is voor de belevingservaring" of zoiets vaags.

'Onafhankelijk onderzoek onder duizenden mensen' toont namelijk aan dat de meeste mensen vóór 130 kilometer per uur rijden zijn. Dat 'onderzoek' bleek een internet-enquete onder welgeteld 1600 mensen die dagelijks autorijden. Een 'overweldigende meerderheid' van wel 60 procent had geen bezwaar tegen het paradepaardje van VVD en PVV: 'Hoera, we mogen 130!'Het aanpassen van diverse stukken snelweg (Leuke bordjes, meer vangrails om de verwachte extra klappen op te vangen) gaat zo'n 100 miljoen euro kosten. Echt een schijntje hoor, vergeleken bij bijvoorbeeld de 300 miljoen die wordt bezuinigd op de Zorg! Iedereen die zelfstandig kan nadenken weet dat het geldverspillende onzin is, die hele 130-regel: 100 jaar geleden reed de gemiddelde auto 30 kilometer per uur. Dat doet-ie nu nog steeds...

Iets vrolijkers dan: een kindje van een jaar of vier hoort van z'n mama in de trein dat-ie eerdaags naar de basisschool mag en blijkbaar vindt hij dat helemaal 'da bomb' want hij kreet uit "Ja, baas is school!"