Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, mei 22, 2016

De week voorbij

Maandag werd ik gewekt door de wekker en nog geen minuut later bevond ik mij weer in dromenland. Vermoedelijk was ik een beetje moe van de hectische maar zeer succesvolle Japanmarkt in Leiden.
 Het was er druk. Erg druk.
 En er was een gracht. En een vogel.
 Op de weg terug naar huis zagen wij een regenboog
 Mijn vriendin verkoopt onder meer
bamboe theelichthouders en magnetische tekkels

Deze totempaal staat bij het Volkenkunde Museum in Leiden

Deze dag was ik met mijn vriendin en haar spullen wéér in Leiden maar nu op de WereldFair bij het Museum Volkenkunde. Een goede marktdag met een enkele kleine regenbui en een goede manier om af te kicken van het harde werken (geen tijd voor lunch!) op Eerste Pinksterdag. Een vriend kwam langs en het was reuze gezellig!

Ik verbaasde mij over mensen die zich eraan ergerden dat mensen 'opeens' fan zijn van Formule 1 racen en met name van Max Verstappen. Alsof je uitsluitend fan zou mogen zijn van mensen die lekker weinig mensen kennen! Van oudsher zijn mensen fan van de sterkste, de slimste, de snelste, de mooiste van de stam. Logisch want iedereen wil winnen en een eenvoudige manier om dat doel te bereiken is je te scharen in het team van de winnaar.

Op mijn Engelstalige blog publiceerde ik dit stuk: http://terrebelius.blogspot.nl/2016/05/the-constitution-protects-minoritties.html

Gek genoeg werd ik ook dinsdag moe wakker maar de avond ervoor kon ik nog even mijn hard studerende zoon moreel steunen in de zo belangrijke eindexamentijd. En dat voelt goed.

In de tram zag ik een man zichtbaar moeite doen om een restant van zijn ontbijt met zijn tong tussen zijn tanden proberen te verwijderen. Dus ik overhandigde hem een tandenstoker. Bij de uitgang van de tram zag ik een man worstelen met twee tassen dus ik hield het hekje bij de uitgang even voor hem open. Mensen helpen is vaak kinderlijk eenvoudig. [Deel op Twitter] Het hoeft niet heel uitgebreid of met een groots gebaar maar vaak is letterlijk een arm uitstrekken voldoende om een medemens een klein stukje levensvreugde te schenken.

Op het werk werd mijn harde werken beloond door de baas: 'Dat is een hele goede truc van jou!' nadat ik weer iets had bedacht wat het oplossen van administratieve problemen vergemakkelijkt. Kijk, da's toch fijn!

Iets later thuis dan anders maar dat krijg je als je per sé dingen af wil hebben voordat je thuis met je kind een zelf gefabriceerde shoarma-schotel gaat eten.

's Avonds tijdens het strijken een film gekeken in de 'Lord of the Rings' serie. Heerlijk! Ga ik vaker doen, TV kijken. Best leuk soms!

Woensdag was ik 's ochtends in Bussum bij de opticien voor een lenscontrole en het doorgeven van de testen bij de oogarts. De opticien vond het reuze-interessant, mijn rechteroogzenuw coloboom! http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoeningen/159852-coloboom-oogziekte-ontbreken-van-deel-van-het-oog.html Ik sprak uitgebreid met de opticien over onze wederzijdse liefde voor onze kinderen en zo. Doe ik anders nooit hoor, zomaar kletsen met een onbekende! *AHEM!*

 Trapgat station Naarden-Bussum
 Standbeeld in Bussum
Plafond van perron 2, station Naarden-Bussum

 Overstappen bij station Duivendrecht
Overstappen bij station Amstel

Daarna was ik even bij mijn vrijmetselaarsloge (in Amsterdam) om de papieren op te halen die ik administratief mag verwerken. Toevallig was de beheerster in het pand en kon zij mijn hulp vragen bij het verbeteren van haar website.

Snel door en precies op tijd bij mijn podoposturaal therapeut voor nieuwe inlegzooltjes op maat. Het viel hem op dat ik tegenwoordig wat gedraaid sta. Wat alles te maken zal hebben met mijn linkerbeen en (waarschijnlijk) een beknelde zenuw.

Onderweg naar huis zag ik dit:
 Lijkt mij een leuke film.
Jammer dat ik die dag niet kan.

 Wilde mooie bloemetjes.
Zomaar op straat. In Amsterdam.

Opvliegende duiven in het parkje om de hoek.

'Dat was een lekkere kaasfondue, pap!' zei mijn zoon 's avonds. Een fijn compliment. 's Avonds zette ik mij aan de arbeid maar toch ging ik vroeg (half elf al!) naar bed. Ondanks dat het werk niet af was. Ik leer het nog wel eens...

Ik verbaasde mij over mensen die ervan overtuigd zijn dat Nederlanders niet uit Nederland wegvluchtten in de Tweede Wereldoorlog. [Deel op TwitterDat is natuurlijk geheel onjuist. Duizenden vluchtten voor de Nazi's naar Engeland en bijvoorbeeld Zwitserland. De leider van de PVV stelt voor dat Syrische vluchtelingen teruggestuurd worden naar een heftig oorlogsgebied 'want dan verdrinken ze tenminste niet onderweg naar veilige landen als Nederland.' Goh, wat aardig. Persoonlijk denk ik: 'Kan de heer Wilders nu niet vervolgd worden voor dood door schuld?' Immers, hij weet vrij zeker dat de mensen die hij terugstuurt zullen sterven door oorlogsgeweld.

Rond het jaar 1700 heetten wij zo'n 40.000 vluchtelingen van harte welkom. [Deel op Twitter]

Op een totale bevolking van minder dan 2 miljoen mensen. Procentueel waren dat dus absurd veel vluchtelingen. Vele malen meer dan nu. En toch werden zij met gejuich ontvangen. Totdat wij ontdekten dat zij helemaal niet zo rijk waren als wij dachten. Vanaf dat moment waren wij vooral bezig met h et ridiculiseren van hun accent en kledingstijl. Klinkt bekend, niet? http://www.vijfeeuwenmigratie.nl/term/vluchtelingen/volledige-tekst

Donderdag was ik 's ochtends in het ziekenhuis om van mijn neurologe de uitslag te krijgen van de MRI-scan van niet zo lang geleden. 'Een versleten onderste ruggenwervel', luidde het oordeel. Artrose dus. Hard werken aan een betere balans en lichaamshouding is het advies. http://www.bewegenzonderpijn.com/artrose-rug/ In de praktijk: zwemmen, wandelen en regelmatig op hoge hakken lopen voor een betere lichaamshouding. Toevallig heb ik onlangs weer een stel nieuwe pumps gekregen. Dat komt dus mooi uit!

En even bij de orthopeed langs want misschien dat er een probleem is met de inmiddels viereneenhalf jaar oude heup. Door de slijtage is er extra druk komen te staan op de zenuwen en pezen in mijn linkerbeen. Fijn dat de pijn nu verklaard is. Niet dat het nu opeens minder pijn doet maar in elk geval weet ik nu zeker dat ik mij de pijn niet inbeeld en dat er in principe niets aan te doen valt. Weten we dat ook weer.

De dame achter de balie en ik bleken op exacte dezelfde dag te zijn geboren. Zo hoor je nog eens wat wanneer je met onbekenden een praatje aanknoopt. En zo leerde ik later op de dag op het werk dat een klant en ik een gemeenschappelijke kennis hebben. Hier overigens een beeld van het kantoor waar ik een tweetal dagen per week administratieve handelingen mag verrichten:
Het Nessie thee-ei herkent u misschien van de markt: mijn vriendin verkoopt die. http://www.rataplandesign.com

's Avonds keek ik gezellig samen met mijn zoon de finale van het darten. De Premier League werd gewonnen door onze 'eigen' Michael van Gerwen die overtuigend Phil Taylor versloeg. En 200.000 Engelse ponden mocht incasseren in ruil voor een paar potjes darten. Ik gun het hem van harte, hoor! Ik heb geen idee waar hij zijn geld aan uitgeeft maar zelf mag ik graag denken dat als ik in die omstandigheid verkeer ik dan een fonds zal oprichten waarmee goede dingen voor de planeet en medemens gedaan kunnen worden. Ik stel mijn bankrekeningnummer beschikbaar aan een ieder die mij met een paar ton wil sponsoren om te zien of ik de daad bij het woord voeg...;-)

Vrijdag werd ik ietwat gedeprimeerd wakker. Blijkbaar doet de conclusie: 'Artrose' mij meer dan ik had gedacht. Het plotselinge besef dat je nu écht niet meer kunt doet wat je nog niet zo heel lang geleden heel normaal vond om te doen hakt er best in. Daarom kwam Billy de Kat even bij mij liggen. Hij is een echte wilde buitenkat maar vond dat zijn aanwezigheid even gewenst was. Dieren hebben dat.
Bij een buurvrouw vergaderden wij voor Stichting HIOB. https://www.facebook.com/Stichting.Hiob/

Voordat ik naar de Voedselbank en mijn moeder ging verstuurde ik nog even een paar e-mails voor de Bewonerscommissie. https://www.facebook.com/Bewonerscommissie.mvv1/
Verder vroeg ik wat vrienden voor mij te vertalen wat een gemeente-ambtenaar bedoelde met haar woorden. Niemand die het begreep! Nu mag ook u een poging wagen: http://vragen.blogspot.nl/2016/03/vermeende-schuld-bij-gemeente.html

Ook grappig: mensen die ontkennen dat de Aarde opwarmt [Deel op Twitter] en dat 'al die duizenden wetenschappers zijn linkse leugenaars!' bijzonder stil zijn sinds dit soort berichten steeds meer naar boven komen: http://www.nu.nl/buitenland/4264763/india-registreert-hitterecord-van-51-graden-.html

En ik verbaasde mij over al die marechaussees de blijkbaar vinden dat zij zich niet aan de wet hoeven te houden. Als de mensen die de wet moeten handhaven zich niet aan de wet houden, hoe kan men dan van burgers verwachten dat die het wél doen? http://www.nu.nl/binnenland/4264932/vorig-jaar-31-marechaussees-ontslagen-integriteitsschendingen.html

Een afspraak ging niet door en daardoor had ik bijna twee hele uren voor mijzelf! Lekker lezen dus en The Cosmic Computer van H. Beam Piper is daardoor boek nummer 8 van dit jaar. Een tikkie saai maar een leuk gegeven: de zoektocht naar een supercomputer die een militair strategisch wonder zou zijn. Natuurlijk ook weer zitten schrijven. Niet dat ik verslaafd ben aan schrijven, hoor! Ik kan alleen niet zonder...;-)

Ook eindelijk weer eens wat lopen opruimen en schoonmaken in huis. Fijn! 's Avonds een aflevering Game of Thrones met mijn zoon zitten kijken want door zijn examens kwam het er steeds maar niet van. Hij leert nu eenmaal liever dan dat hij televisie kijkt. Net als elke 20-jarige natuurlijk...;-)

Zaterdag sliep ik een beetje uit, maakte mijn vrijwilligerswerk voor de Amsterdamse vrijmetselaars af, ruimde wat papieren op, schreef een (Engelstalig) stukje op mijn LinkedIn pagina: https://www.linkedin.com/pulse/what-do-you-want-really-terrence-weijnschenk-entertrainer?trk=hp-feed-article-title-publish , bedacht 'lolcats', pleegde een paar telefoontjes, had buurvrouw Angélique op de thee, hanteerde mijn favoriete scheermes en ging naar mijn vriendin om daar vroeg te gaan slapen want...

Zondag stonden wij op de Swanmarket op de Grote Markt in Antwerpen!
Het was er aardig nat dus daarom viel de omzet wat tegen maar er waren leuke bezoekers en collega's en dat maakt een hoop goed. En natuurlijk is Antwerpen een prachtige stad!

 Een vogel ontsierde deze foto van een brug over de Waal
vanuit de rijdende auto een beetje
 Wij stonden met onze kraan op een prachtig plekje
 Vlakbij deze straat en dit hoekje en onderstaand beroemd beeld


 Het biertje van de dag: een Deugniet

Eén van de artikelen die te koop waren bij ons:
een heuse eekhoorn notitiehouder


 Bij het opruimen op de markt gingen de sluizen écht open

En bij het uitrijden uit Antwerpen was dat niet anders.
Maar tóch was het voor ons een geslaagde dag
en een mooi einde van weer een prachtige week

Het liedje van de week is voor mijn kinderen. Natuurlijk ben ik niet de beste vader die een kind kan hebben maar ik heb altijd en voortdurend mijn best gedaan om het zo goed mogelijk te doen en zal dat blijven doen tot mijn laatste ademteug. Binnenkort verlaat mijn zoon de middelbare school en het ouderlijk huis. Mijn dochters mogen nog een paar jaar genieten van hun schooltijd...

Hier is Elvis Presley met 'Always on my Mind'In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden.