Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, juli 12, 2017

Kennen wij vrijheid van belediging?

Soms wil ik niet gestoord worden en indien nodig dan uit ik die wens. Er zijn dan mensen die vragen: 'Mag ik je ook niet heel even storen?' of: 'Waarom wil je eigenlijk niet gestoord worden?' Of nog erger: Men gaat mij fluisterend vragen stellen 'om mij maar niet te storen.' Eerlijk gezegd raak ik daar een weinig gestoord van. Ik begrijp niet wat er zo moeilijk is aan het uitvoeren van de wens om iemand niet te storen.

Zelf maak ik wel eens gebruik van de vrijheid om te kiezen of ik mij wel of niet scheer. Mijn vriendin maakte dan gebruik van haar vrijheid om mij wel of niet te zoenen. Conclusie: ik scheer mij vaker wel dan niet. In hoeverre voelt u zich vrij om te doen of te laten wat u wilt?

'Een grap maken over Islam is humor.
Een grap maken over Jodendom is anti-semitisme.'

'De vrijheid van een individu
houdt op zodra hij een ander
daarmee opzettelijk ergert.'

-John Stuart Mill

Wie vrijheid van meningsuiting omarmt mag natuurlijk niet klagen wanneer een ander gebruik maakt van de vrijheid daar tegen te ageren. Het zijn vooral mensen die denken dat vrijheid van meningsuiting gelijk staat aan vrijheid van belediging die het hardste klagen dat mensen negatief reageren wanneer zij worden beledigd. Terwijl het zo eenvoudig is: wanneer je niet wil dat iemand boos wordt, hou dan je beledigende opmerking voor je.

====================================


In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/