Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, januari 06, 2014

Verbieden helpt meestal niet

In december verstuurde ik 159 e-mails en ontving ik er 2315 (met name door een spam-aanval), verschenen er 80 afspraken in mijn agenda met een totale waarde van 169 uren en voerde ik 57 zoekopdrachten uit in zoekmachine Google. Vrijdag werkte ik aan mijn kasboek, sorteerde ik eindelijk de laatste foto's van ons bezoek aan Barcelona (hier de link!) en deed ik de was en zo. Zaterdag pleegde ik overleg met een opdrachtgever, kregen de goudvissen een schone waterbak en bezochten wij een filiaal van een Zweeds woonwarenhuis. Zondag stonden wij de hele dag op de Sunday Market en vandaag mag ik weer allergieprikken halen voor ik naar de tandarts ga en vanavond lekker mag filosoferen met een stel oude knarren...;-)

Hier een paar foto's van mijn vriendin (op de markt) en ik aan het werk:
De Sterkste Man
 Burlesque
 Beveiliging
 Kerstelf
Sunday Market Amsterdam Westerpark


Zo. De kruitdampen van het oude jaar zijn nagenoeg vervlogen en het nieuwe jaar is begonnen. Bibberende hondjes kruipen langzaam onder de bank vandaan. Nog steeds wat bang voor luide knallen. Maar zij hebben geluk want duizenden andere huisdieren hebben te maken met baasjes die elke dag dronken zijn (maar geen alcoholist zijn, hoor! Want zij drinken alleen maar voor de gezelligheid twee flessen wijn en twaalf biertjes per dag.) en daardoor wel eens vergeten de hond uit te laten, liever bier kopen dan hondenvoer dan wel het beestje schoppen als het zijn behoefte op de keukenvloer heeft gedaan omdat het baasje geen zin had om zijn luie achterwerk van de bank op te heffen. Maar dat is blijkbaar niet erg. Althans, ik heb daar geen petitie tegen voorbij zijn komen. U misschien wel?
Elk jaar kost alcohol de maatschappij zeker 2,6 miljard euro. De prijs van een fles of glas drank is dan nog niet eens meegerekend. In Nederland sterven jaarlijks ongeveer 3500 mensen door alcohol en door aan alcohol gerelateerde ziektes. Toch tijd voor een petitie die de regering oproept mensen te dwingen te stoppen met alcohol-consumptie, denkt u niet? http://www.scholieren.com/werkstuk/18428
Mijn jaar is goed begonnen. Namelijk met een groot compliment. U weet vast dat de leeftijd waarop men bier mag drinken in Nederland is verhoogd naar 18 jaar? De grens was 16 maar toen waren er nog te veel kinderen van 13 die aan comazuipen deden. Door nog eens extra te verbieden wat al verboden was zal het aantal kinderen dat in het ziekenhuis moet worden opgenomen met een alcoholvergiftiging vast vanzelf afnemen, toch? Vorige week sprak ik een EHBO'er over de kwestie 'Moet vuurwerk verboden worden?' Zijn bijzondere stellige antwoord was: 'Als er iets moet worden afgeschaft laat dat dan alsjeblieft alcohol zijn want vrijwel alle ongelukken - dus ook die met vuurwerk - worden door alcohol veroorzaakt.' Hij vertelde van een jochie van 13 met een alcoholvergiftiging. Vanuit het ziekenhuis belde hij de vader. Die reageerde met één enkel woord: 'Alweer!?'
Maar om terug te komen op het compliment aan het begin van deze tirade: terwijl ik bij de kassa stond met een paar blikjes bier vroeg de caissière: 'Meneer, mag ik uw legitimatie zien?' Ik stamelde 'Dankjewel', haalde mijn rijbewijs te voorschijn en zei tegen mijn zoon: 'Ik had nooit gedacht dat mijn nieuwe huidcrème zó goed zou werken want de dame schat mij op jonger dan 18!' -'Dat valt wel mee hoor pap', zei hij, 'Bij klanten die zij jonger dan dertig schatten moeten caissières verplicht om legitimatie vragen.' Nou, ik vind het alsnog heel leuk om zo jong te worden geschat als man van 46. Toevallig.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Eusébio en Phil Everly