Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, juni 06, 2010

Wapperen

Ben nog ietwat vermoeid van een feestje vannacht in Den Haag. Daar was nog nooit eerder in de geschiedenis een Burlesque-feestje gehouden. Het was een groot succes en het publiek was dolenthousiast. Met dank aan organisatrische en gastvrouw Lady Marmelade!

Heb nu wel even wat meer last van m'n versleten heup; een wat zeurende pijn die ik vergelijk met een telefoontje met de gemiddelde schoonmoeder: Niet erg genoeg om echt veel last van te hebben en je kunt het niet verhelpen maar af en toe word je gek van dat constante gezeur.

Op de terugweg mocht ik een auto delen met maar liefst vier wonderschone dames...dat zijn zo de geneugten van het werken in de entertainment.

Momenteel ben ik bestuurslid bij twee stichtingen, werk ik -op vrijwillige basis, want wat ik verdien gaat gewoon van de uitkering af- freelance en part-time als sociaal raadsman en als entertainer, volg ik een opleiding, zorg ik voor het huishouden en doe ik m'n best in m'n eentje een puber op te voeden, waarbij ik dan ook twee keer per maand een stel zusjes te logeren heb voor een weekend. (Dat is heel veel het woordje "Ik", het eerste woord dat jonge kinderen tegenwoordig leren spellen).

Misschien dat ik mij daarom wel zo kan ergeren aan mensen die beweren dat iedereen zonder fulltime betaalde baan in wezen lui is. Ik daag die mensen dan ook altijd graag uit om een weekje van positie te wisselen met mij of met één van de bijstandsouders die ik ken. (Eigenlijk ken ik -naast mijzelf- maar één bijstandsvader.)

Tot nogtoe is er nog niemand op mijn uitdaging ingegaan. Niet zo vreemd eigenlijk want het soort mensen waar ik het over heb zal doorgaans beseffen dat het faliekant misgaat als ze met hun grote mond de daad bij het woord moeten voegen. Op zich snap ik die mensen wel want de uitkeringstrekkers die je op straat ziet rondhangen zijn de uitkeringstrekkers die niet met de kinderen bezig zijn of vrijwilligerswerk doen. Nee, die zitten lekker op een bankje in het park van het zonnetje te genieten. Naast de werkende die zich heeft "ziek" gemeld, geniet van een lunchpauze van 12 tot 2 of "fulltime werkt voor drie dagen in de week".

Leuk hè, voorooordelen?

Het is ook wel logisch dat we allemaal vooroordelen hebben. Zo worden we nu eenmaal opgevoed door met name overheid en media. Logisch nadenken wordt sterk ontmoedigd.

Wie logisch nadenkt beseft dat het verhogen van de AOW-leeftijd alleen maar zal leiden tot meer mensen in de bijstand. Momenteel is namelijk maar 15 procent van de mensen van 64 jaar of ouder aan het werk. Vingers omhoog graag: Wie denkt dat er opeens op magische wijze meer banen voor ouderen ontstaan wanneer de AOW-leeftijd wordt verhoogd? En wie die vinger omhoog heeft gestoken mag meteen even uitleggen waar al die extra banen dan zo plotseling vandaan komen.

Natuurlijk zijn er meer partij-standpunten waar ik vragen bij stel maar ik stel ook vragen bij het kiezersgedrag. Zo stond de PvdA wat laag in de peilingen. Maar toen Job Cohen aantrad steeg opeens het aantal virtuele zetels! Blijkbaar gaat het veel mensen om de persoon en niet om de partij-standpunten. Kijk maar naar al die mensen die op een persoon stemmen omdat het een vrouw is. Moet je voor de grap iemand eens vertellen dat je op de eerste man op een kandidatenlijst stemt...;-)

Als het niet om het uiterlijk gaat, waarom stemmen dan toch zoveel mensen op de eerste vrouw van een kandidatenlijst? Of op de eerste allochtoon. Of op de eerste Brabander...

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel zwevende kiezers en dus moeten de politieke partijen erg goed oppassen. Zo kort voor de verkiezingen kan één uitglijder ervoor zorgen dat de virtuele zetels verdwijnen als zakdoekjes in een show van illusionist Hans Klok. U weet wel: dat is die man die ventilatoren kan laten draaien door met zijn haren te wapperen.

Deel dit stukje