Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, april 07, 2013

Uitzien


Vandaag stond ik met mijn vriendin en haar spullen op een marktkraam van de Sunday Market in Westerpark, Amsterdam. Het was erg gezellig, er werd een redelijke omzet gehaald maar wel waren wij ietwat vermoeid. Wellicht omdat wij vannacht om één uur thuis kwamen van een opdracht in Friens. Dat ligt tussen de plaatsen Reduzum en Irnsum, dan weet u dat. Ik mocht daar in een plaatselijke kerk een feestje luister bijwonen. Mooie omgeving, leuke mensen! Dan zijn momenten dat ik het niet erg vind om van alles te doen om in mijn eigen onderhoud te voorzien!

Om helemaal los te komen van een aanvullende uitkering heb ik nu een sollicitatie en drie audities uitstaan. Helpen jullie duimen dat ik niet voor alle vier de vacatures tegelijk word aangenomen? Dat zou voor mij het afschaffen van mijn vrije tijd betekenen!

Het afschaffen van ontwikkelingshulp betekent een besparing van 4 miljard euro op jaarbasis. Best een groot voordeel, niet? Er kleven echter ook een paar nadeeltjes aan:

-Tienduizenden kinderen zullen sterven van de honger en dorst;
-Honderdduizenden kinderen kunnen niet meer naar school;
-Honderden Nederlandse bedrijven die hulp verlenen gaan failliet wat zorgt voor duizenden ontslagen;
-Leveranciers van mensen en mankracht komen in de bijstand want het ontwikkelingsgeld zal niet meer verplicht worden uitgegeven aan Nederlandse diensten en produkten;
-Ontwikkelingslanden zullen nooit een handelspartner van Nederland worden waarmee wij potentieel miljarden euro's mislopen;
-Als wij zelf ooit in nood zijn zullen wij geen hulp krijgen;
-Fraude en chantage in ontwikkelingslanden zal toenemen want de bestrijdende taskforces worden opgeheven;
-Etcetera...

Als een bankdirecteur fraudeert haalt de overheid een paar miljard weg bij de Zorg, het onderwijs of zelfs bij Defensie. De arme directeur kan er namelijk niets aan doen dat hij zo'n slechte manager is. Bovendien heeft hij met zijn harde werken recht op een vierde vakantiewoning en mag zijn derde auto best een Lamborghini zijn. Iedereen heeft toch recht op een hobby?

Maar als een bijstandsmoeder een formulier verkeerd invult en daardoor €80 in plaats van €50 per maand aan toeslag ontvangt wordt zij bestempeld als crimineel. Zelfs door Telegraaf-lezers. Zelf frauderen zij natuurlijk niet. Dan heet het opzettelijk verkeerd invullen van de belastingopgave opeens: 'Terug pakken wat die vuile linkse dieven van mij hebben gestolen!'

Als het aan hen ligt komt er nog meer cameratoezicht en worden voortaan alle telefoongesprekken afgeluisterd en alle e-mail berichten nagelezen door eerzame burgers die met alle liefde als goede patriot hun buren in de gaten zullen houden.

Alle officiële bestanden worden aan elkaar gekoppeld en bijvoorbeeld het hebben van afwijkende e-mailadressen behoort tot het verleden. Allemaal hebben wij dan een makkelijk te controleren nummer dat geldt voor ons paspoort, de belastingen, het ziekenfonds, de telefoonmaatschappij, onze eigen verplichte domeinnaam op internet en zo verder. Dat zal er dan waarschijnlijk zo uitzien:

sofinummer@pvv.nl