Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, januari 04, 2016

Stel dat u in deze door mij geschetste wereld leeft!

Zou u willen leven in een wereld waarin zelfs kinderen van 14 ID-plicht hebben? Waarin geüniformeerden compleet willekeurig burgers op straat mogen fouilleren? Met een overheid die altijd en overal burgers mag volgen en afluisteren? Waarin een politieke partij bestaat die homo- en vrouwenrechten niet erkent? Waarin mensen liever De Mol leren kennen dan De Buurman? Waarin burgers graag hun vrijheid inleveren om in vermeende vrijheid te kunnen leven? Waarin de media bewust niet al het nieuws brengt?

Een wereld waarin bedrijven en instellingen die opzettelijk zichzelf verrijken ten koste van burgers vrij spel hebben? Waarin uw buren als tweederangs burgers worden gezien uitsluitend omdat diverse kabinetsleden hen als minderwaardig en 'slecht' zien? Waarin mensen een baan wordt geweigerd vanwege hun huidskleur, geslacht, seksuele voorkeur, geloofsovertuiging of afkomst? Met een regering die vindt dat geweld de beste manier is om geweld te bestrijden? Dan heb ik slecht nieuws voor met name mijn Nederlandse lezers: dat is namelijk al de wereld waarin u leeft.

(Maar er gebeuren ook leuke dingen hoor! Heus! Graag uw voorbeelden in de commentaarsectie)

Hier zijn de Sex Pistols met Problems (You got no future)In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden.