Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, maart 21, 2016

Is IS te verslaan? Hoe dan?

Het feit dat er mensen zijn die moslims lastig vallen en zelfs agressief bejegenen vanwege hun moslim zijn, doet moslimjongeren denken dat 'iedereen' tegen moslims is en drijft hen daardoor in de handen van IS. Een mogelijke oplossing is die 'ontspoorde jongeren' laten zien dat ongelovigen toffe gasten zijn. Moslims gaan de propaganda van IS dan niet meer geloven. IS raakt macht kwijt en raakt nog meer geïsoleerd dan het nu al is en zal ophouden te bestaan want het leeft op angst: 'Zie je wel, ze zijn tegen moslims!'

Ook in Nederland regeert angst. Een jonge moslim randt op een feestje een vrouw aan en 'dus zijn alle moslims vuile verkrachters!' Wanneer een jonge blanke man een vrouw aanrandt dan 'betreft het een incident waarbij een dronken jongen zich wat heeft laten gaan.'

Het is een kwestie van perceptie met als basis angst voor het onbekende: daarom zijn 'wij' bang voor moslims, homo's, modem straling, aliens en ik ben bang voor racisten. Gewoon, omdat ik er niet veel ken en dus onbekend ben met hun beweegredenen. Dus als er racisten zijn die dit lezen: vertel mij alstublieft waarom u zo'n bloedhekel heeft aan mensen die een andere huidskleur hebben dan u zelf of op een andere manier dan u het eten klaarmaken, naar andere muziek luisteren of op een andere manier hun geloof belijden. Ik hoor het graag!

Heeft deze kans (klik) om IS te verslaan kans van slagen?

De reactie van minister president Rutte op het nieuws dat mensen alsmaar banger worden voor elkaar:


In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden.