Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, september 11, 2024

Die jeugd van tegenwoordig!

"Ze weten niks meer!" "Hun muziek is waardeloos!" "Ze kunnen zich niet fatsoenlijk gedragen!" "Ze zijn lui en hebben geen werkethos!" "Ze kunnen niet spellen!" "Onderwijs was vroeger beter!"

-De jeugd van tegenwoordig weet heel veel. Misschien niet van onderwerpen die ú interesseren maar dat wil niet zeggen dat zij weinig weten. "Ja, maar zij weten niet eens wie Den Uyl was, een belangrijk politicus!" Nou, als u zoveel weet van oude politiek 'want dat is belangrijk!'...uit het hoofd: wie was Charles Ruijs de Beerenbrouck? 

-Eerlijk zeggen: hoeveel muziek kent u van voor uw geboorte? Bij jongeren is dat ongeveer evenveel. En dankzij artiesten als Armin van Buuren leren zij ook muziek kennen waar zij anders niet mee in aanraking worden gekomen. Hier genieten fans van de wereldberoemde DJ van de Vangelis-klassieker 'Rache's Song'. Die liefhebbers van de wat meer donkere Science Fiction kunnen herkennen als 'dat ene nummer uit Blade Runner'.


-Persoonlijk ken ik meer onverdraagzame ouderen dan onverdraagzame jongeren. Maar in elke bevolkingsgroep heb je natuurlijk aso's.

Wat vindt u van 'die jeugd van tegenwoordig!'?

=============================
In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer

Over links gesproken: ja, dat ben ik maar voor verdieping staat er ook een aantal in mijn stukjes. Heb daar wat moeite voor genomen dus stel het op prijs als u de moeite neemt er op te klikken om de betreffende artikelen, onderzoeken en filmpjes te bekijken.

Meer lezen? Mijn verhalenbundels