Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zaterdag, mei 27, 2017

Zaterdag's #cursiefje Die jeugd van tegenwoordig? Die jeugd van vroeger! (#Column)

Het overkomt mij toch regelmatig dat de stoep voor mij wordt geblokkeerd door jongeren. Van ongeveer vijftig jaar geleden. Zij staan stil of lopen uiterst langzaam te kletsen en uiten hun ongenoegen over 'die jeugd van tegenwoordig.' Als je netjes vraagt of je er alsjeblieft even langs mag dan krijg je een grote mond en af en toe wagen zij het zelfs met hun rollator over je tenen te rijden. Met pure boze opzet. Waag het niet er wat van te zeggen want dan krijg je de preek 'zeker de oorlog niet meegemaakt, hè!?' -'Nou mevrouw, ik schat u op 68 jaar dus 'de oorlog' was al een jaar afgelopen toen u werd geboren. Hoe kunt u dan 'de oorlog' gebruiken als argument voor uw totaal onacceptabele en bijzonder asociale gedrag?'


Gelukkig kan ik harder rennen dan de meeste van die aso's maar leuk is anders. Dus ja, de 'verharding' van de samenleving ligt niet alleen aan jongeren. In hun oma's vinden zij het slechte voorbeeld. Het is goed te zien in de verharding van taalgebruik.

Vroeger zei men 'domme meid', nu 'vuile kutkankerhoer'.
Vroeger 'verdorie', nu 'Fuck Godverdomme'
Vroeger 'he bah', nu 'Fack Jezus Christus wat goor! '
'Niet mooi' is nu 'kankerlelijk'.

Die woorden hoorde ik laatst tijdens een tramritje van nog geen kwartier. Uit de monden van een stel 12-jarige 'dames'. Vroeger kon je nog de klas uit worden gezet bij het uitroepen van 'Godverdomme!' maar ik vraag mij af wat je nu moet doen om nablijven te verdienen.

===============================================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/