Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

vrijdag, april 23, 2010

Gemeen (Een verhaaltje)

In mijn hoofd had ik deze al geplaatst maar blijkbaar niet...
==============
Dagenlang verspreidde hij briefjes door het huis met daarop uitingen van zijn liefde voor haar. Op de badkamerspiegel, de binnenkant van het magnetrondeurtje, de keukentafel en in haar broodtrommel.

Op een dag had hij voldoende moed verzameld. Het was een week nadat zij samen naakt in de tuin wijn hadden zitten drinken. Daarbij luisterden zij naar de fameuze Cora & Willem en hun live-radio-sexprogramma dat nog bekender was dan zijzelf. Vóór de 06-sexlijnen en vóór de opkomst van internet.

Nu zaten zij naast elkaar op de bank. Zij zat te lezen en hij keek TV. Zonder iets te zien want zijn gedachten waren elders.

Zijn besluit stond nu vast. Hij liet zich van de bank glijden en draaide tegelijkertijd een halve slag om zijn as. Zo zat hij direkt op één knie op de grond aan haar voeten. Hij pakte haar hand, keek haar vol verwachting in de donkere vragende ogen en stelde de vraag.

"Ik voel mij vereerd" zei ze "En ik hou ook van jou maar niet op die manier. Bovendien val ik op vrouwen."

"Ik ook", stamelde hij "Dat hebben wij dan in elk geval gemeen."

Deel dit bericht