Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, mei 22, 2024

Heeft u vliegangst?


Omdat ooit iemand probeerde een vliegtuig op te blazen met een bom in de schoen, moest voortaan iedereen even de schoenen uitdoen bij het inchecken; Omdat iemand ooit iets had opgeblazen met een vloeistofbombom, verdienen producenten nu miljoenen met doorkijkflesjes in doorkijktasjes.
Een bokser mocht ooit alleen gehandboeid meevliegen want zijn vuisten werden beschouwd als dodelijke wapens. Zelfs een nagelknippertje wordt gezien als bedreigend. Dus het wachten is op iemand die dreigt een stewardess te wurgen met haar eigen sjaaltje 
waarna ook sjaaltjes verboden zijn in het vliegtuig.

Dreigen met een pen, potlood of sleutel iemand een oog uit te steken als de piloot niet van bestemming verandert? Geen pennen, potloden en sleutels meer het vliegtuig in. 

Om geweld en kapingen in vliegtuigen helemaal te voorkomen worden op gegeven moment geen mensen meer toegelaten.

Vindt u die veiligheidsmaatregelen terecht?

Hoe voorkomen veiligheidsmaatregelen dat een vliegtuig wordt neergehaald met een BUK-raket of een onbemande drone?

Ooit haalde een terroristische organisatie een vliegtuig neer door er vanaf het dak van een flatgebouw met een granaatwerper op te schieten. Gewoon 'gescoord' op eBay: $800. Inclusief twee granaten. 

Een collega-terreurbeweging vond dat het nóg goedkoper kon:
die belde de betreffende piloot de dag ervoor: "Wij weten waar jouw dochtertje naar school gaat. Als je wilt dat zij blijft leven, laat jij morgen dat vliegtuig neerstorten."
En dan zijn er nog de dronken en suïcidale piloten. En ongelukken door technische mankementen, bijvoorbeeld door slecht onderhoud.

Dus ik begrijp het wel als mensen zeggen dat zij vliegangst hebben,
Toch is autorijden vele malen gevaarlijker

en sterven er meer mensen door honger, dengue, malaria en griep.
Maar daar zijn mensen dan weer níet bang voor. Noch voor alcohol drinken, nochtans een grote doodsoorzaak:
Begrijpt u waarom mensen bang zijn voor reizen met het vliegtuig
maar bijvoorbeeld niet voor alcohol of de griep?

===========================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! 

O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer 

Over links gesproken: ja, dat ben ik maar voor verdieping staat er ook een aantal in mijn stukjes. Heb daar wat moeite voor genomen dus stel het op prijs als u de moeite neemt er op te klikken om de betreffende artikelen, onderzoeken en filmpjes te bekijken.