Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, april 13, 2015

Blijven lachen

Verkiezingen geldverspilling

De Amerikaanse presidentsverkiezingen voor 2016 zijn gestart. Met verdachtmakingen van andere kandidaten maar vooral met heel veel campagnegeld. Al met al steken de (presidents- en senaats) kandidaten ongeveer 6 miljard dollar in hun campagnes. Mocht ik in Amerika wonen en mogen stemmen, dan ging mijn stem naar de kandidaat die al dat geld aanwendde om het land te helpen en niet zichzelf. Maar ja, dat ben ik. En blijkbaar denk ik anders dan veel andere mensen.

Feiten vaak opinies

Soms heb ik het idee dat mijn hoofd anders werkt dan dat van andere mensen. Zo weet ik - in tegenstelling blijkbaar tot de meeste andere mensen - dat de meeste 'bekende feiten' niets meer zijn dan 'de meest aangenomen opinies'. Tot er nieuwe feiten aan het licht komen die die opinies onderuit halen en na een tijdje mensen die nieuwe opinie gaan aanhangen en als 'feit' gaan beschouwen. Denk maar aan 'feiten' als: ' De Inuït kennen meerdere woorden voor sneeuw' of 'Je moet eten volgens de Schijf van Vijf en elke dag minstens drie glazen melk drinken!'

Zijn borsten mannelijk?

En zouden meer mensen zich afvragen waarom aan damesborsten wel eens gerefereerd wordt als 'Stevige jongens'? Ik bedoel: damesborsten zijn toch typisch vrouwelijk, niet? En 'Hij gaat naar de slacht' waarbij 'hij' verwijst naar een koe. Ik heb geleerd dat de koe het vrouwtje is en de stier het mannetje. Maar blijkbaar zijn veel mensen dat vergeten.

Filosofisch en mondain

Ik hou mij ook wel eens bezig met meer filosofische vraagstukken. Zoals: 'Waarom kunnen wij vanuit staande positie onvrijwillig gaan liggen maar is het onmogelijk om vanuit een liggende positie onvrijwillig te gaan staan?'

Die enkele keer dat ik in bad lig (thuis heb ik alleen een douche) lig ik graag op mijn buik. De mond iets boven water en motorbootje spelen door bubbels uit te blazen. Vind ik leuk.

Maar ook meer mondaine zaken hebben (gelukkig maar!)  mijn aandacht. Zoals Winnie de Poeh ook zegt in De Tao van Poeh: 'Wat eten wij vanavond?'

Mijn mening is niet heilig

Ik plaats hier mijn mening (maar soms juist niet!) en schep er genoegen in wanneer mensen mijn mening beargumenteerd onderuit weten te halen. Die stel ik dan bij want ik leer graag. Ik geloof dan ook dat mensen die nooit een mening bijstellen nooit leren en dus ook nooit zullen groeien als mens. Zo erg is het helemaal niet om het eens een keertje mis te hebben! Gewoon blijven nadenken én blijven lachen!