Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, december 20, 2023

Wat maakt een man 'een echte man!'?

Door mij gemaakte memen (het Nederlandse woord voor 'memes', leerde ik) als deze:
leiden wel eens tot interessante gedachtewisselingen. Wat precies mijn bedoeling is. Om samen en van elkaar te leren.

'Alleen mannen zeggen dit soort dingen!', reageerde iemand verbolgen op deze meme. Eh....ja, vrouwen zullen zelf niet zo snel toegeven dat zij geen perfecte wezens zijn. Net zo min als mannen of mensen met welke genderidentiteit dan ook. Maar mannen en vrouwen zijn toch echt verschillend. Niet alleen fysiologisch maar de hersenen van vrouwen zitten letterlijk anders in elkaar dan die van mannen. 

Daar schreef ik hier (klik. Engels) over en hier (klik) poneerde ik een theorie over hoe het kan komen dat mannen zich anders gedragen dan vrouwen.
=====================================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer

Meer lezen? Mijn verhalenbundels

=============================
Persoonlijk ben ik graag lui en dus accepteer ik gewoon dat wij allemaal anders zijn. Natuurlijk probeer ik altijd mensen te begrijpen maar soms lukt mij dat gewoon niet. Ook niet nadat ik iemand heb gevraagd mij iets duidelijk te maken. Met enige regelmaat voel ook ik mij onbegrepen. Wie er voor open staat probeer ik dan duidelijk te maken wat ik bedoel.

Soms worden mensen boos wanneer ik hen vragen stel als: 'Wat bedoel jij met 'een echte man/een echte Nederlander/een typische homo', et cetera. Dan blijkt eens te meer dat mensen niet zozeer boos zijn maar vooral gefrustreerd omdat zij zelf eigenlijk niet weten wat zij bedoelen.

Wat doet u wanneer u iemand niet begrijpt of wanneer iemand u niet begrijpt?

Wat vormt volgens u 'een echte man'?