Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, januari 21, 2024

De week voorbij

Wij mensen zijn gewoontedieren. En gemakzuchtig. Zo geloven wij doorgaans wat onze omgeving gelooft. Zijn onze ouders, buren en vrienden katholiek, dan zijn wij dat ook. Wat wij geloven hangt af van onze plaats op de planeet en in de tijd. Wie 3000 jaar geleden is geboren gelooft wat anders dan wie 30 jaar geleden is geboren. Dat geldt ook voor wie dat ontkent.

Natuurlijk zijn er mensen die zich bekeren tot een ander geloof, ergens in de loop van hun leven. Maar meestal geloven wij op het einde van ons leven wat wij in het begin ervan geloofden. Puur omdat dat ons geleerd was.

Bent u gelovig?

=========================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer 

Over links gesproken: ja, dat ben ik maar voor verdieping staat er ook een aantal in mijn stukjes. Heb daar wat moeite voor genomen dus stel het op prijs als u de moeite neemt er op te klikken om de betreffende artikelen, onderzoeken en filmpjes te bekijken.

Meer lezen? Mijn verhalenbundels

===========================

Maandag was het nog even spannend; sneeuw, ijs en vorst spanden samen om het reizigers moeilijk te maken. 

Dus ik had voor de zekerheid een extra vroege bus naar het grote busstation waar ik met mijn maat had afgesproken.
De bus naar het vliegveld was keurig op tijd en had nauwelijks last van sneeuw en gladheid. Dus met goede moed deed ik daar een kopje koffie in afwachting van het wachten op het omroepen van het gate nummer. Uiteraard flirtte ik wat met een serveerster:

'011' Bleek haar nummer te zijn. Onze vlucht zou op tijd vertrekken. Eenmaal aan boord
bleek zich een laag ijs op de vleugels te hebben gevormd. Nadat die was verwijderd volgde een mededeling van de kapitein: 'In verband met de weersomstandigheden zowel lokaal alsook boven Amsterdam zal de vlucht helaas worden uitgesteld. Wij hopen iets na vieren alsnog te kunnen vertrekken." Gemopper, geklaag en berusting bij de passagiers natuurlijk. Maar ook de bemanning was duidelijk niet blij. Tot eerder dan verwacht het wonder geschiedde: wij mochten tóch eerder vertrekken.
Bye bye, Noord-Ierland!

Collega's van mij hadden een latere vlucht gepland en pech: het vliegveld werd voor ruim een dag gesloten vanwege het weer. 

Eenmaal op Schiphol namen mijn maat en ik tijdelijk afscheid van elkaar en terwijl hij verder reisde naar Breda meldde ik mij voor een kopje thee en even warm worden en bijkletsen bij de buurvrouw die bijna twee maanden lang voor mijn planten en goudvissen had gezorgd. Samen met mijn zoon had zij zelfs een schema voor het voederen en zo opgesteld!

Het werd een hartelijk weerzien met mijn goudvissen 

maar veel meer tijd dan voor omkleden, opfrissen en een hapje eten (boerenkool! Dankjewel, lieve buurvrouw! Dit geweldige gerecht is - vooralsnog - onbekend in Noord-Ierland dus dat had ik gemist)
want ik had mij aangemeld voor een avond in mijn vrijmetselaarsloge. Waar wij spraken over 'Wat is waarheid? En bedoel je dat in metafysische of in wetenschappelijke zin?' In de nabespreking deelde een Broeder het inzicht: 'Elk mens is als een schilderij én de schilder: er zijn donkere en lichte kanten, heuvels en dalen, verschillende kleuren en tientallen nuances.'

Daar hoort een borreltje bij en wij proostten op de gezondheid van een jarige Broeder:
Ook nu kon ik helaas niet al te lang blijven want ik werd rond middernacht in Rotterdam verwacht in verband met een betaalde opdracht:
Waarna ik in die stad bij een bevriende collega de slaap vatte en droomde over mijn avontuur van zeven weken in Belfast:

Al met al was ik helaas niet in de gelegenheid om op alle 18 die dag ontvangen berichten van vrienden, collega's en kennissen te reageren. 

Dinsdag genoot ik na het opstaan van dit uitzicht
en een half uurtje later zat ik op de achterbank van een auto naast een fijne collega. De verder wat saaie autorit naar een Belgisch industrieterrein zaten wij met de mobiel in handen. 

"Wat heb jij zoal op je mobieltje gedaan?", vroeg mijn collega bij aankomst op locatie. "Vier werkgerelateerde e-mails beantwoord, een gigabyte aan overbodige data verwijderd, een paar sociale media berichten geplaatst en beantwoord, een zestal mensen laten weten dat ik veilig ben teruggekeerd uit Belfast, geld overgemaakt naar mijn spaarrekening en direct 'afgerond sparen' ingesteld, afspraken ingepland met een paar mensen en een kaartje geregeld voor een voorstelling waar een vriend in speelt. Jij?" "Oh...eh..Tik Tok filmpjes gekeken." "Klinkt best leuk. Zaten er nog interessante tussen? Nieuw inzicht opgedaan, iets geleerd? Lekker gelachen?" "Neuh." Heeft u ervaring met Tik Tok? Raadt u het mij aan of juist af?

In België beleefden wij een paar fijne uren. 
Waarover later meer. Met de eerder genoemde collega werd ik netjes afgezet op station Rotterdam en al iets na zes uur des avonds was ik duidelijk weer in Amsterdam 


en niet veel later thuis. Lekker in bad en rust. Even wennen om voor het eerst sinds...even denken...18 november 2023 weer in mijn eigen bed te slapen.

Woensdag sliep ik uit. Draaide een was, vermaakte mij met mijn goudvissen, pakte mijn rugtas uit en verwerkte de post. 

Keurig door mijn zoon gesorteerd op 'volgens mij kan dit weg/dit zou belangrijk kunnen zijn' en zo verder.

Natuurlijk las ik mijzelf bij over de Amerikaanse presidentsverkiezingen en lachte mij een kriek om die rare Republikeinen: 'huilie huilie' doen over oneerlijke verkiezingen 'want de stembussen waren niet goed beveiligd en daarom heeft Biden gewonnen!' maar bij hun eigen voorverkiezingen deden papieren boodschappentassen en popcornbakken dienst als 'stembus'. 

Lachwekkend. En best triest. Zouden Republikeinse opponenten van Trump hebben geklaagd dat er in Iowa gesjoemeld werd 'want anders zou hij niet hebben gewonnen!'?

"Wanneer zien wij de zon weer?" vroeg iemand mij. Dit was mijn antwoord:

Zodra 'het volk' stopt met klagen 'Ik ga dood van de kou want het was maar liefst min twee vannacht en volgens mij zag ik zojuist een sneeuwvlok voorbijdwarrelen. Dan doen ze met HAARP om ons te laten geloven dat klimaatverandering bestaat.'

Omdat ik hou van leren én lesgeven ging ik diverse gedachtewisselingen aan. Zo mocht ik iemand leren wat 'subsidie' is. 

Wat is volgens u 'een subsidie'? En denkt u dat bijvoorbeeld het leger of de boeren subisidie krijgen?En vindt u subsidie goed of slecht? 'Links' of 'rechts'? Is het steunen van boeren met subsidie 'woke' of juist goed? Moeten de Duitse boeren makkelijker of moeilijker concurreren met de Nederlandse?

Wat gesprekken makkelijker maakt is als mensen weten wat de termen betekenen die in het gesprek worden gebruikt; als mensen niet weten wat termen als 'woke', 'zionisme', 'fascist', 'vrijheid' of 'antisemiet' betekenen, houdt het gesprek wat mij betreft al snel op. Weet u wat die begrippen precies betekenen?

Waar ik even teneergeslagen van raakte was het bericht dat een bekende van mij bleek te zijn overleden. Zij was ooit - begin jaren negentig -

een klant van het bedrijf waar ik toen werkte en af en toe hadden wij daarna nog contact. Als collega-artiesten en soms kwamen wij elkaar tegen bij het uitgaan of gewoon op straat. Mooie vrouw:
Verder in het nieuws: Desi Bouterse moet de bak in voor het martelen van en vervolgens vermoorden van politieke tegenstanders, bekend als 'de decembermoorden'. Zoals het een rechtgeaard macho dictator betaamt loog hij er flink op los. 
"Als ik word veroordeeld zal ik als een echte man mijn straf aanvaarden", zei Bouterse onlangs nog stoer. Om de dag voor zijn in hechtenis neming met onbekende bestemming te verdwijnen. Zelfs zijn vrouw weet niet waar hij is. Zijn lijfwacht Iwan Dijksteel weet dat waarschijnlijk wel want die begeleidde de gevluchtte lafaard. Vermoedelijk is het stel ergens in Zuid-Amerika. Wie weet smullen wij ooit van een roman over de homoseksuele liefde tussen Desi Bouterse en zijn lijfwacht Iwan Dijksteel die onderdoken bij een oude homoseksuele nazi in Venezuela of zo.

Over moorden gesproken: spraakmakend was een recente moord in Weiteveen. Iemand had zijn ouderlijk huis verkocht aan een getrouwd stel. Dat merkte dat de verkoper niet helemaal eerlijk was geweest over de staat van onderhoud en er ontstond een ruzie. Volgens de meneer op deze foto
werd hij vervolgens bedreigd en geïntimideerd door het stel en schoot hij hen daarom dood. 'Logisch. Zou ik ook doen. Wie niet?' reageerde Dom Nederland:Andere mensen hadden een ander verhaal over wie nu eigenlijk wie bedreigde:


Voor het eerst dit jaar haalde ik een pakket voedsel-tegen-verspilling op. Voor mijzelf én voor een buurvrouw:
Daar zat dit interessante voedsel (?) tussen. Enig idee? En nee, Google Lens bracht geen soelaas.

Donderdag zag ik het sneeuwen vanuit mijn raam:

Gaaf! Het goedje bleef nog een tijdje liggen óók!
Via beeldbellen hielp ik een vriend met diens administratie:
Waarna ik mij bezighield met mijn eigen BTW-aangifte en mij online bezighield met ondermeer deze onderwerpen:
Volgens de NAVO is het gerechtvaardigd dat de Britten bombardementen uitvoeren op Jemen 'want het gaat om zelfverdediging'. Vreemde uitleg van 'Houthi rebellen voorkomen dat Israël via zee wapens ontvangt om tegen de bevolking van Gaza te gebruiken'. Wie niet beter wist zou denken dat de regering Sunak meer geeft om handelsbelangen dan om mensenlevens.

Onder internationale druk heeft Frankrijk zich teruggetrokken uit de coalitie waar Nederland nog wél deel van uitmaakt en stelt nu mensenlevens boven handelsbelangen:


Onder aanvoering van Netanyahu's grootste zakenpartner, de VS, houdt 'het Westen' Bibi een hand boven het hoofd. Tot afkeer van landen als Ierland:

Sowieso een raar land, dat Amerika: 

'De laatste tijd zie je steeds meer homoseksuelen!'
Ja, d'oh! Nu homoseksualiteit niet meer bestraft wordt met celstraf of zelfs de doodstraf, durven leden van de queer-gemeenschap steeds vaker uit de kast te komen. Vergelijkbaar met toen linkshandig zijn niet meer strafbaar was:
Een beschuldiging is opvallend vaak een bekentenis. Zo werd een vooraanstaand lid van 'Moms for Liberty' - en predikant - betrapt op seksueel kindermisbruik. Typerend voor conservatieven, dat hypocriet zijn. 'Sex mag alleen binnen het huwelijk en mag alleen tussen één man en één vrouw!' riep ook mede-oprichtster Bridget Ziegler van deze groep antisemieten (Jen Pippin - ook mede-oprichtster - kreeg het voor elkaar Het Dagboek van Anne Frank verboden te krijgen. Zogenaamd vanwege een vaag seksuele passage) graag. Tot zij gevraagd werd op te stappen nadat bekend werd dat haar man was veroordeeld voor verkrachting en zij zelf graag aan triootjes doet.
Het bleek geen grap maar echt waar: op aangeven van aartshypocrieten...pardon...extreem conservatieven als presidentskandidaat Ron DeSantis besloot een schooldistrict het woordenboek in de ban te doen omdat er woorden als 'seks' en 'lesbisch' in staan.

Geen wonder dat deze mensen groot fan zijn van 'verdediger van traditionele waarden' Vladimir Poetin. Die doodleuk mensen die zich tegen hem uitspreken naar de goelag stuurt. Waar ook zijn grootste rivaal, Aleksei Navalny, de rest van zijn levensdagen slijt. Maar steeds meer Russen komen in opstand. Ondanks de extreem hoge straffen op 'verraad'. Zoals het noemen van het woord 'oorlog'.

Ook een bekende Nederlandse politicus vindt Poetin 'een prachtvent'. De rechtspopulist die het volk slimmer bespeelde en daarom de verkiezingen ruim won van Baudet neemt het óók graag op voor Rusland en 'die arme, onbegrepen Poetin'.

Conservatieven zijn per definitie ook xenofoob. Dus - ondanks dat hij volgens zijn eigen definitie zélf immigrant is -

zal Wilders nooit met Dilan Yeşilgöz gaan samenwerken. 
Lollig weetje: Wilders' bloedeigen echtgenote heeft een dubbele nationaliteit. En is een Hongaarse met Turkse wortels.

Vaste lezers weten inmiddels hoe ik denk over Geert Wilders en diens volgelingen:
Aanhangers van fascisten zullen nooit kritiek op hun Grote Leiders ('Führer' in het Duits) accepteren 

maar mocht zo'n verdwaald schaap onverhoop geïnteresseerd zijn in de waarheid: in dit machtige stuk worden een voor een Russische propagandapraatjes ontkracht. En nee, Oekraïne is niet uit op een patstelling in de oorlog tegen de Russische invasielegers; Oekraïne geeft simpelweg meer om mensenlevens dan het Rusland van Poetin dat doet.

Soit.

Ik opende een keukenkastje in verband met mijn voornemen tot flink opruimen. Wat moet ik bijvoorbeeld met tientallen glazen? Dus van deze serie zal ik er een tweetal houden.

De rest zal ik verkopen. Tot mijn verbazing blijken zij aardig wat waard te zijn:
Die middag zat ik op de thee bij een buurvrouw. Van wie ik deze überschattige pinguïn knuffel kreeg als soort van 'welkom thuis!' cadeautje. Lief, niet?
Ik keek een aflevering van De Slimste Mens (dan weet je weer even wie welke Bekende Nederlander is. Handig!) en hield mij een paar uurtjes bezig met schrijven. Terwijl ontspanning voor anderen bestaat uit televisie kijken of door Tik Tok scrollen, is voor mij schrijven als ademhalen: ik kan het onmogelijk níet doen.

Vrijdag begon rustig met een kopje koffie en een rondje sociale media. Het blijft opvallen:

Alles omdraaien van de zaken is typerend voor 'andersdenkenden': zo noemen zij antifa ('anti-fascisten'. D'oh!) 'fascisten', keiharde leugens zijn voor hen 'dE WAar Heit!!!', 'respect' betekent voor hen liegen, bedriegen en uitschelden, 'zelf nadenken'=nablaten, met 'ik ben nergens bang voor!' uiten zij hun angst voor chemtrails, vaccinaties, transgenders, etc.

Andersdenken schreeuwen om transparantie en respect maar verschuilen zichzelf laf achter schuilnamen wanneer zij wetenschappers bedreigen.
Heeft u wel eens iemand bedreigd? En deed u dat anoniem of was u níet laf?

Laffe mensen liegen veel. Daarom vindt je leugenaars vooral onder 'rechts'. Iedereen heeft graag gelijk natuurlijk maar keihard liegen om maar vooral je gelijk te bewijzen vind ik verachtelijk. 'Volgens het CBS leeft 50% van de boeren onder de armoedegrens!' roept 'rechts' verontwaardigd. In werkelijkheid is het: '5% leeft onder de lage-inkomensgrens.' Dat is compleet wat anders.

de meeste mensen gaan niet meer voor een goed product of goede dienst maar voor mooie praatjes. Kijk maar naar de politiek: praatjes doen het beter dan acties of werkbare plannen.

Met een vriend maakte ik zelf praatjes. Met een kopje koffie erbij. En toen nog eentje. Wij hadden elkaar tenslotte het hele jaar nog niet gesproken. Onderweg naar zijn woning zag ik dat de lokale gracht was dichtgevroren. 

Mooi beeld vind ik dat.

Was nog maar net weer thuis toen een buurvrouw en haar vriend zich meldden voor een potje koffie en bijkletsen. Heb ik echt wel gemist, hoor, al die weken in Belfast, gewoon even koffie drinken met vrienden. Al heb ik ook in Noord-Ierland vrienden gemaakt. Want zo gaat dat.

Persoonlijk maak ik liever vrienden dan vijanden. Ik begrijp dus dat mensen een einde willen maken aan terreurorganisatie Hamas. Maar begrijp niet hoe het bombarderen van vluchtelingenkampen, woonwijken, een universiteit en ziekenhuizen ervoor kan zorgen dat de leiders van Hamas stoppen met het plannen van aanslagen. Die leiders zitten in Qatar dus waarom stuurt het IDF dáár geen drones of (huur)moordenaars op af? Als het IDF Hezbollah-leden kan omleggen in Libanon, waarom dan niet Hamas-leden in Qatar?
Waarom durft Netanyahu geen gewelddadige actie uit te voeren in het land van rijke zakenpartners? Leden van zijn eigen regering vinden het raar dat Netanyahu het prima vindt dat Qatar geld stuurt naar Hamas en zijn verdediging is wat vaag. 

Uiterst netjes was de toezegging van de Israëlische regering om het eigen bombardement op een vluchtelingenkamp in Gaza te onderzoeken. Nadat burgers was verteld: 'Ga daar heen want daar zijn jullie veilig voor onze bombardementen' werden diverse vluchtelingenkampen gebormbardeerd. Dat is niet zo netjes. Maar het excuus van Israël was keurig, hoor: 'Er was per ongeluk verkeerde munitie gebruikt en daarom kwamen er meer burgers om dan de bedoeling was.' Goh.

Sowieso: als je 30.000 mensen omlegt uit wraak op de moord op 700, wie is dan de grootste moordenaar? In het geval van '9/11' was de discrepantie nóg groter: Omdat 3000 mensen waren vermoord door al-Qaida leden uit Saoedi-Arabië, vermoordde het Amerikaanse leger bijna een miljoen burgers in Irak. Daarbij kwamen 4500 Amerikaanse soldaten om.

Beiden redenen voor de Amerikanen om Irak binnen te vallen bleken overigen leugens van de Amerikaanse legertop.

Soms begrijp ik mensen gewoon niet. Zoals ik soms ook de vertalingen die DuoLingo goedkeurt niet helemaal begrijp. Is dit geen germanisme?
Hoe zou u dit zeggen?

Het was vrijdag dus ik schreef een vers stukje proza.

Zaterdag bleek ik wat verkouden. Dus het was helemaal niet erg dat een entertainmenopdracht voor die avond werd afgezegd. Was even van slag toen mij gemeld werd dat een collega 'weblogger-van-het-eerste-uur' was overleden. Zeven jaar jonger dan ik stond hij indertijd aan de basis van de internetrevolutie en verdiende later zijn brood met 'webdevelopment' en andere technische termen in de IT. Wij spraken elkaar niet vaak, maar toch hè, weer iemand uit je bubbel die voor het laatst 'Plop!' deed. Hoeveel nog te knappen bubbels zijn er nog te gaan van mijn laken van bubeltjesplastic?

Op 'Twitter-alternatief' BlueSky mocht ik een prettig gesprek voeren. Dit was één van mijn reacties daarin:
Wat dat betreft is het met Jodendom niet anders dan bij het Christendom of de Islam: Chassidische Joden, Ashkenazi, Zionisten, Protestanten, Katholieken, Jehovah's, Soenieten, Sjiïeten...best veel manieren om op de 'juiste manier' in 'de enige ware god' te geloven. Ik word er een beetje cynisch van.

Had op X een interessante en keurige gedachtenwisseling met iemand die doodsbang is voor 'de islam'.
Ja, extremisten zijn doodeng. Maar niet iedereen die een geloof belijdt is een extremist. Sommigen weigeren dat te geloven. Ook onvoorstelbaar: dat mensen nog steeds spreken van 'de moslims', 'de christenen', 'de homo's...De mensen die zo ontzettend rechtlijnig denken zijn doorgaans 'andersdenkende'.

Wat wappies ondermeer gemeen hebben is niet weten wat de termen die zij roepen betekenen. Zo liet mijn gesprekspartner duidelijk weten geen idee te hebben van de werkelijke betekenis van 'Sharia'. Weet u het? U mag op deze link klikken voor het antwoord. Maar hoedje af voor deze andersdenkende: 'Ik zat zó opgesloten in de bubbel rond Trump dat ik aannames deed en soms gewoon nablaatte wat in mijn bubbel werd verteld.' Specifiek ging het om zijn gedachte dat Trump en diens aanhangers een grote afkeer zouden hebben van seks met kinderen. Terwijl juist déze groep groot voorstander is van kindhuwelijken: je nichtje of buurmeisje verkrachten en zwanger maken is niet netjes. Maar legaal als je vervolgens netjes - al is het tegen haar wil - met haar trouwt. 

'Andersdenkenden' zijn doodsbang dat 'onze cultuur!' verdwijnt. Als het in de 'cultuur' van een land zit om kinderen te verkrachten als de buitenwereld het maar niet ontdekt (zie bijvoorbeeld 'Ruinerwold' (klik. Let op: schokkend)), dan doe ik liever zonder, dank u wel.

"Noem een stukje puur Nederlandse cultuur dat absoluut niet mag verdwijnen en waarom.", vraag ik bijvoorbeeld in dit soort gesprekken. 

'De Nederlandse taal moeten worden beschermd!' roepen rascisten graag. 'O ja? En daarom ben jij lid van 'The Dutch Defense league'?

Mijn gesprekspartner liet ook weten dat een samenleving met diversiteit altijd mislukt en dat wij moeten streven naar homogeniteit en dat daarom de grenzen dicht moeten. Daar verschillen wij in: persoonlijk leef ik liever in een heterogene samenleving als Amsterdam dan in een homogene als Staphorst, waar je uitsluitend prettig kan leven als je exact zo doet en denkt als je buren. En er het liefst ook zo uitziet. Al is het maar omdat de zus van je moeder ook jouw zus is bij gebrek aan genetische diversiteit. Nee, dankuwel.

Voelde mij des avonds gelukkig weer iets beter maar nog niet helemaal. Dus ik hing wat op de bank televisie te kijken. En zag The Tribute, een programma waarin eerbetoon-bands laten zien en horen wat zij kunnen. Met in de jury een persoonlijke held: Cesar Zuiderwijk, drummer van de Haagse beatband 'De Gouden Oorringen'

Over 'verloedering van de Nederlandse taal gesproken: ontzettend veel 'echt Nederlandse!' televisieprogramma's hebben een Engelstalige titel. Why?

Nog zo'n vraag: waarom krijgt een voetballer met een buitenlandse naam en buitenlandse opa het etiket 'Turk' maar een politicus met een buitenlandse naam en buitenlandse opa het etiket 'Echte Nederlander'? Ik doel hier op Thierry Baudet.

Het was zaterdag dus ik publiceerde een vers Engelstalig stuk proza.

Zondag ging de 'lach van de dag' prijs naar domrechts-lid Eli. Deze zionist plaatste een foto en stelde: 'Kijk, MSM heeft de foto gemanipuleerd!' 

Het betreft een protest tegen de uitgelekte plannen van het FvD...pardon...AfD...om miljoenen 'ongewensten' te deporteren. 
Voorstanders van deze 'oplossing van het buitenlandersvraagstuk' liegen er op los om hun fascistische leiders te beschermen. Best schattig. Zoals deze poging van Eli met zijn 'gemanipuleerde foto!'

Beetje erg dom want iedereen die langer dan een seconde naar zijn 'bewijs' kijkt, ziet dat het gewoon twee foto's van hetzelfde evenement zijn maar met enkele uren tijdsverschil ertussen. Maar complotdenkers kunnen elke onzin goedpraten. Het beargumenteerd neersabelen van zijn 'argumenten' leidde mij naar deze hilarische website. Een soort 'wappiepedia!' maar dan serieus bedoeld en daarom nóg grappiger.

Bijna net zo grappig is dat domrecht graag 'vrijheid van meninguiting!' roept maar daarmee uitsluitend de mening van hun favoriete populisten bedoelt. Voor geen enkele andere mening staan zij open:
Minder grappig is natuurlijk dat het mysterie is opgelost waarom de wereld als een paar weken niets had gehoord van de bekende complotdenker Janet Ossebaard, groot vriendin van ex-rapper Lange Frans en de persoon die 'graancirkels zijn door aliens gemaakt' populair heeft gemaakt in Nederland. Ook bekend omdat zij vond dat Mark Rutte moest worden omgelegd 'maar dat wil ik niet zelf doen want ik wil mijn karma schoonhouden'. Erg attent.

Zij bleek al een tijdje dood te liggen in haar caravan in Zweden. Blijkbaar hebben haar workshops en boeken over buitenaardse wezen en complotten haar niet het financiële succes gebracht waar zij wellicht op hoopte. Of is dit allemaal een complot en leeft Janet Ossebaard nog gewoon zoals volgens haar Elvis en Robert Kennedy nog leefden?

Deze foto schoot ik om iemand te laten zien hoe in mijn straat het probleem van 'boomwortels ontwrichten de straat en stoep' is opgelost.
Na bijna twee maanden buitenland miste ik mijn regelmatige 'rondje door de wijk' en dit uitzicht:
Dit weekoverzicht beëindig ik met een citaat van Aldous Huxley:
'Wees eens een beetje aardiger voor elkaar'.

In de serie 'Onbekende helden' dit keer Albert Krupa 

Als eerbetoon en omdat ik het een mooi liedje vind is hier met de muziek van de week
Lils Mackintosh met Wild is the Wind

Deze week staan wij stil bij het overlijden van Lils Mackintosh en Bob den Otter