Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, oktober 25, 2023

Bestaan wij eigenlijk wel? Of denken wij dat maar?

'Het is maar hoe je het bekijkt' en 'Je ziet wat je wilt zien', zijn niet zomaar termen maar hebben stiekem betrekking op kwantumfysica. Hier een uitleg in begrijpelijke taal in animatie:
Elektronen (superkleine deeltjes materie) gedragen zich anders wanneer zij alleen zijn, dan wanneer zij worden bekeken. Zijn zij zich bewust van de kijker?

Wellicht is dit een verklaring dat wereldwijd veel mensen succes claimen met het volgen van de richtlijnen in 'The Secret'; dat 'geheim' bestaat er uit dat je je je iets voorstelt en dat dan dat ook daadwerkelijk gebeurt. Hetzelfde gebeurt aan de andere kant. Waarin mensen bijvoorbeeld denken: 'Ach, het zal toch wel niets worden met die date/dat examen/die sollicitatie.' Waarop prompt gebeurt wat men zich had voorgesteld. Als dat zo werkt, waarom dan niet ten positieve: 'Volgens mij wordt het een bijzonder positief afspraakje met die leuke persoon/haal ik dat examen/heb ik een succesvol sollicitatiegesprek.'

Wanneer een atoom niet wordt geobserveerd, gedraagt-ie zich als een golf. Anders als een deeltje materie. Maf (klik. Heeft een atoom bewustzijn? Stuurt ons bewustzijn het atoom? Of bestaan alle mogelijkheden tegelijkertijd maar in verschillende 'realiteiten'?). 

Wat het vooral verklaart is dat wij nog ontzettend veel niet weten over de wereld om ons heen en sommige science fiction schrijvers misschien wel gelijk hebben: dat dingen pas bestaan wanneer wij er naar kijken. 

Wat is 'bestaan'? Wat betekent 'werkelijk'? Wat is 'bewustzijn'? 
=====================================
In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer

Meer lezen? Mijn verhalenbundels