Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, maart 03, 2011

PVV-partijprogramma

Gisteren waren er verkiezingen die uiteindelijk moeten bepalen hoe de machtsverhoudingen liggen in De Eerste Kamer, het controle-orgaan van de regering. Er waren verliezers en winnaars en vermoeide stembureauleden...Ga er maar eens aan staan: van zeven uur's ochtends tot elf uur 's avonds geconcentreerd blijven. Voor de zoveelste keer mensen uitleggen dat ze niet mogen stemmen zonder stempas of ID-bewijs.

Voor de zoveelste keer mensen vertellen dat ze niet in het hokje bij hun partner mogen staan om die te dwingen een bepaald hokje rood te kleuren. Dat gebeurt overigens niet alleen bij moslims "en andere buitenlanders" maar vooral bij Streng Gelovige Piepeltjes.

Je hoort mensen zeggen:"Pim Fortuyn? O ja, dat was die kale nicht van:"Nederland voor de Nederlanders!" om dat laatste zinnetje 's avonds uit de mond te horen van je bloedeigen premier. Mark Rutte zei het echt:"We geven Nederland terug aan de Nederlanders!" en zijn klapvee reageerde zoals dat van Wilders als die zegt:"En vanavond spelen we Scrabble!!" Het is vooral de manier waaróp hij het zegt die mensen aanzet tot klappen. Wát-ie zegt hóórt zijn aanhang niet eens.

Nu was ik mij niet bewust van het feit dat Nederland blijkbaar al jaaaren gebukt gaat onder het juk van een buitenlandse mogendheid maar het is goed om te weten dat onze Grote Leider Mark de Eerste de troepen zal mobiliseren en het ondergronds verzet zal leiden tegen een vijand waar wij-doodgewone burgers zoals U en ik-nog niet eens het bestaan van vermoedden.

Lang leve Prins Mark de Eerste! Alaaf! Alaaf! Alaaf!

Ach, het nieuws een beetje bijhouden is best leuk; ik lees graag fictie.

"De Man die in Rook op ging" van Sjöwall & Wahlöö is boek nummer 3 van dit jaar en is een ouderwetse detective. Of -zoals het tegenwoordig hip is om te zeggen-een eenvoudige 'whodunit'; je hoeft er niet bij na te denken en alles wordt je voorgekauwd, tot een mening aan toe.

Het is dus een beetje als het lezen van De Telegraaf of het PVV-partijprogramma...;-)

P.s. Speciaal voor de liefhebbers: het vervolg van mijn correspondentie met Albert Heijn over onjuiste prijzen:

Deel dit stukje