Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, december 12, 2010

Afschaffen

Vrijdag hebben wij heerlijk biefstuk gegeten bij mijn moeder en later op de avond kwam vriendin Thura gezellig op visite.

Gisteren ben ik met m'n zoon en z'n oudste zus gewoon lekker thuis gebleven. Terwijl ik even wat boodschappen haalde klapten broer en zus alvast de kerstboom uit. Alleen nog de piek erop en het snoer met mini-lampjes erin en de boom was klaar. Natuurlijk gaat er een foto van naar het Kerstbomenbos van blog-collega Renesmurf.

Ook zijn we lekker kerstkaarten gaan knutselen. Zo kregen ondermeer eerder aan ons opgestuurde kerstkaarten een tweede leven. Heerlijk om zo bezig te zijn met mensen van wie je zielsveel houdt...;-)

Als je van de natuur houdt moet je die dan actief helpen of juist alles op z'n beloop laten? Enerzijds wil men haaien beschermen maar zodra ze natuurlijk gedrag vertonen (Mensen doodbijten voor de kust van Egypte bijvoorbeeld) moeten ze worden vermoord.

Moeten beesten bij de Oostvaardersplassen hun eigen kostje bij elkaar scharrelen of worden bijgevoederd?

Dieren bijvoeren is doelbewust ingrijpen in de natuurlijke gang van zaken maar aan de andere kant zijn ook mensen onderdeel van de natuurlijke cyclus...

Ik ga persoonlijk niet kilometers door sneeuw en kou lopen om wat dieren te voeren. In elk geval is dat de goedkoopste optie...

Een mobieltje is al niet zo heel erg goedkoop maar mensen die zich een aparte verzekering hebben laten aansmeren zijn nog veel duurder uit. Alleen al de premie is vaak 150 euro per jaar en het eigen risico is E.55,-.

Stel dat binnen een jaar je schermpje barst en stel dat een nieuwe 100 euro kost...hoera, de verzekering betaalt! Klopt. De verzekering keert jou 45 euro uit nadat jij hen 150 hebt gegeven...

Dat was indertijd toevallig ook mijn maandelijkse vergoeding toen ik raadslid was.

Voor de SP. Mijn maandelijkse bezoldiging van 640 euro ging in de partijkas want die mocht ik niet terugstorten op de rekening van de gemeente. Uit de partijkas ontving ik 150 per maand voor onkosten. Dan kwam ik maandelijks ongeveer een tientje tekort voor de oppas en een enkele taxi als ik door het lange vergaderen de laatste bus weer had gemist. Zegt een ex:"Maar als je bij de SP zo weinig krijgt waarom ga je dan niet gewoon voor de VVD in de raad?"

Voor de goede orde: ik deed dat raadswerk naast een baan voor 32 uur, vrijwilligerswerk op zomerkamp, af en toe entertainment-werk en als alleenstaand ouder zorgen voor een opgroeiende zoon én het weekend-vader zijn voor een tweetal überschattige meisjes.

Overigens ken noch kende ik ook maar een deelraadslid die meer dan 800 euro per maand kreeg, inclusief vergoedingen voor 12 tot 20 uren per week aan werk. Dit ter nuance van verhalen die spreken over vergoedingen van 1500 euro per raadslid die "niets hoeven te doen behalve af en toe een potje vergaderen."

Dus voor al die mensen die voor de PVV in de raad willen om lekker te gaan verdienen...dat valt dus tegen. Wie ervoor wil zorgen dat het huidige kabinet aan macht inboet gaat natuurlijk op 2 maart 2011 stemmen voor Provinciale Staten. En dus niet op VVD, CDA of PVV. Maar dat had U vast ook zelf al begrepen.

Van hier uit wordt de Eerste Kamer gekozen en die Eerste Kamer kan wetsvoorstellen van de Tweede Kamer blokkeren. Nu weet U meteen waarom De Grote Geblondeerde Gedoger die Eerste Kamer wil afschaffen.

P.s. Vandaag klom ik in de pen om minister Kamp te vragen waarom hij vrijwilligerswerk door werklozen wil stimuleren én wil beboeten. Hier mijn brief.

P.s. 2 Enkele lezers zal het opgevallen zijn dat ik weer trema's en accenten gebruik. Dat komt omdat ik van m'n zoon's laptop weer terug ben naar de eigen computer.

Deel dit bericht