Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, februari 04, 2024

De week voorbij

Leerde u op school dat Koning Leopold II van België één van de ergste massamoordenaars in de geschiedenis van de mensheid was? Dat met het uitmoorden (en tot slaaf maken van de overlevenden) op de Banda-eilanden Nederland feitelijk de 'uitvinder' van het 'moderne' kolonialisme werd? 

Leren onze kinderen op school dat in opdracht van Nederland de 'zippo-raid' (klik. Pdf. Over Kapitein Raymond Westerling en Generaal Simon Spoor) werd bedacht? Als je niet zeker weet wie van de dorpelingen een spion kan zijn, steek je gewoon het hele dorp in de fik. Met iedereen er in. 

Toen 'de moffen!' Nederland binnenvielen trokken direct tienduizenden Nederlanders ten strijde en toen de overlevende Joden terugkeerden werden zij met open armen ontvangen. Toch? Neuh. Die Nederlanders die zich onmiddellijk bewapenden toen de nazi's kwamen vochten aan hun kant 'want weg met joden, zigeuners, negers, hoeren, vrijmetselaars, daklozen, homoseksuelen en andere criminelen!'

Dit artikel is een aanrader voor wie het nu nog prima vindt dat er een politicus is die grote groepen mensen wil deporteren. In Duitsland weet men iets over het deporteren van een bepaalde groep mensen dus toen een politieke partij dat weer voorstelde kwam men massaal in opstand. Toch blijft het AfD nog vrij populair. 

Wat vindt u er van dat het fascisme in heel Europa weer zo populair is?

"Ja, dat was het sentiment onder het volk. Maar de Nederlandse overheid zorgde toch zeker wel goed voor de terugkerende joden?" Neuh, niet echt. 'Ze' hadden het valse gerucht verspreid dat er miljoenen vluchtelingen aan de grens stonden dus de roep 'grenzen dicht!' was luid. "Je kunt niet terug naar je oude huis want daar wonen nu andere mensen in en die kunnen wij natuurlijk niet zomaar op straat zetten."

De behandeling in Nederland van de terugkerende joden werd omschreven als 'De Kleine Sjoa'.

Het is dus een beetje wrang dat de Nederlandse overheid nu wéér de kant van de fasci...pardon...zionisten kiest. Alleen zijn 'de joden' nu niet het slachtoffer maar de dader. En Palestijnen de slachtoffers.

Er zijn drie grote redenen voor de westerse steun aan Israël:
Schuldgevoel, (handels)belangen en islamofobie.

Natuurlijk is het verschrikkelijk wat het joodse volk al eeuwenlang (ja, ook door dat keurige Nederland) wordt aangedaan, heeft de Holocaust terecht een eigen hoofdstuk in het boek met verschrikkelijke daden die mensen elkaar aandoen en dient Hamas zwaar gestraft te worden voor de moorddadige acties op 7 oktober 2023. Maar waarom zou je als reactie op wandaden het fascisme omarmen?

=================================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer 

Over links gesproken: ja, dat ben ik maar voor verdieping staat er ook een aantal in mijn stukjes. Heb daar wat moeite voor genomen dus stel het op prijs als u de moeite neemt er op te klikken om de betreffende artikelen, onderzoeken en filmpjes te bekijken.

Meer lezen? Mijn verhalenbundels

=====================================

Maandag las ik dat in Japan een rechtszaak is gestart tegen etnisch profileren.
In Nederland hoeft dat niet want wij zijn beschaafd, toch? Neuh. Vraag maar aan de marechaussee.
De wantoestanden aan de grens noopten Amnesty International tot reageren.

Omdat veel mensen moeite hebben met (begrijpend) lezen, legt Amnesty International met duidelijke plaatjes uit wat 'etnisch profileren' eigenlijk is:


Bent u wel eens onheus bejegend vanwege uw huidskleur, uiterlijk of afkomst?

Sinds wanneer mag in ons beschaafde Nederland de Marechaussee mensen niet meer uit de rij pikken vanwege hun huidskleur, denkt u?

Sinds 14 februari 2023. Nog maar in 2021 gedroeg de hoogste rechtspraak in Nederland zich zélf racistisch: "Ja, hoor, iemand uit de rij pikken omdat hij of zij een donkere huidskleur heeft is prima en heel begrijpelijk want alle zwartjes zijn dieven en verkrachters, dat is algemeen bekend." 

Tikkeltje gechargeerd maar daar kwam de uitspraak op neer. Amnesty International ging in hoger beroep en kreeg gelijk: "Iemand anders behandelen dan anderen vanwege huidskleur is de definitie van racisme en derhalve verboden."

Het bewust niet helpen van mensen in doodsnood is óók verboden. Als je bijvoorbeeld een EHBO diploma hebt en je kunt iemand helpen maar doet dat niet, dan ben je strafbaar als die persoon overlijdt.

Dat geldt óók voor grote groepen. Het stoppen van de steun aan de UNRWA is een doodvonnis voor tienduizenden mensen. VN-leden Amerika, Nederland, Engeland en anderen die zakendeals hebben met de regering Netanyahu geven de hulporganisatie geen cent meer 'want volgens Sin Bet (de 'Sicherheitsdienst' van de nazi's... pardon... zionisten) is de organisatie gelieerd aan Hamas en Israël liegt nooooit!'
Veel Europeanen waren blij met de nazi's 'want zij helpen wel even met het oplossen van het jodenvraagstuk'. Het was dus even schrikken dat er joden terugkwamen na het overleven van de Holocaust. Wat nu? "Geef ze gewoon geen onderdak, onthoud hen hulpgoederen en geef hen ook geen water en voedsel." Dat is precies hoe de Palestijnen nu worden behandeld. Of - zoals zionisten hen denigrerend noemen om hen te ontmenselijken - 'die Arabieren'. 

Zoals indertijd door 'keurige Nederlanders' iedereen met een donkere huidskleur 'Moor' werd genoemd. Of iemand uit Spanje, Marokko of Mozambique kwam maakte niet uit.

Tijdens een etentje met mijn zoon die avond hielden wij het iets luchtiger. Al hadden wij het natuurlijk even over de ellende in de wereld. En uitten beiden onze verbazing over mensen die het absoluut niet kan schelen wat anderen voor ellende overkomt. Het was een heerlijke avond om samen een stukje te wandelen:

Dinsdag zat ik lekker aan de koffie het nieuws door te nemen toen ik las van een paar lafaards die - vermomd als artsen en patiënten - een ziekenhuis binnendrongen en een paar échte patiënten vermoordden. 

Kijkend naar hun ogen, vermoed ik dat zij onder de drugs zaten. Ik bedoel maar: welke moordenaar blijft de rolstoel dragen die hij als dekmantel gebruikte en laat die niet direct vallen zodra hij begint te schieten?


De opdrachtgevers van de daders hebben de laffe daad (een paar van de terroristen hadden zich zelfs als vrouwen verkleed) toegegeven. Zonder spijt te betuigen.

Werkelijk onvoorstelbaar vind ik dat er mensen zijn die deze laffe aanval op weerloze mensen toejuichen. Zelfs als een van hun slachtoffers Hitl3r* himself was, is dit nog steeds niet oké. En zelfs een oorlogsdaad. En had ik al gezegd dat ik de operatie ook bijzonder laf vind? 

In een beschaving worden (mogelijke) criminelen voor het gerecht geleid; niet standrechtelijk geëxecuteerd terwijl zij weerloos in een ziekenhuisbed liggen.

*Op sociale media kunnen sommige woorden en namen leiden tot een 'ban'; Zionisten als Mark Zuckerberg en antisemieten als Elon Musk vinden dat vrijheid van meningsuiting uitsluitend geldt voor mensen die dezelfde mening hebben als zij.

Maar misschien moet ik de analyses aan professionals overlaten en mij meer bezighouden met mijzelf.

In dat kader had ik een telefonisch evaluatiegesprek met mijn klantmanager van het UWV. 

Een bijzonder aardige vrouw die mij lijkt te begrijpen. "O, heb je ADHD? Ja, het viel mij al op dat er weinig lijn zit in jouw monologen maar verder valt het wel mee, vind ik. O, met mediteren probeer je jouw gedachten rustig te houden? Knap!' Ook zij sprak haar afschuw uit over hoe ik eerder werd behandeld bij een sollicitatie:

"Na twee maanden gaan wij evalueren en als je ons bevalt mag je blijven en betalen wij voortaan jouw reiskosten en zelfs je lunch!" "Maar geen salaris?" "Salaris? Ben je dan niet blij dat je weer nuttig mag zijn?"

"Geen zorgen. Mocht jij via ons werk vinden, dan zorgen wij dat tenminste het wettelijk minimumloon wordt betaald." Fijn. Zij vond het oprecht ook fijn dat mijn werk in Belfast zo succesvol was en zelfs leidde tot het mogen acteren in een musical eerdaags. Betaald. 'In het ergste geval zit je na het einde van de WW-periode twee maanden in de Bijstand. "Ook ik wil dat je werk doet dat bij je past. Solliciteer dus maar niet als vakkenvuller, junior winkelbediende of lopende band medewerker of zo. Daar wordt niemand blij van. Omdat je weer werk hebt gevonden, krijg jij van mij vrijstelling van sollicitatieplicht tot die baan begint." Kijk, dat bedoel ik.

Heel fijn dat ik eindelijk écht betaald krijg voor mijn werk als acteur. Gewoon met geld dat wordt gestort op mijn bankrekening. Digitaal dus. Al is dat voor 'het volk' reden om direct van angst te gaan zitten bibberen: 'Digitaal is eng!' Nee, dat denk je alleen maar omdat je het niet begrijpt. Hetzelfde geldt voor '5G!', 'HAARP!', 'Trans!' en 'woke!' en zo: wappies zijn bang voor alles dat zij niet begrijpen. 30.000 Jaar geleden onderdeel van het menselijk overlevingsinstinct maar de meesten van ons zijn verder geëvolueerd.

Domrechts is tegen digitaal betalen. Maar probeer je lidmaatschap voor Forum voor Democratie of Ongehoord Nederland maar eens in contanten te betalen. 

Sterker nog: Forum is groot voorstander van 'crypto-currency', het ultieme 'digitaal betalen'. Maar tegen hun schaapjes zeggen zij tégen digitaal geld te zijn. En die geloven dat.

Zijsprongetje naar Ongehoord Nederland, hét media platform voor niet-nadenkend Nederland. Oprichter Arnold Karstens zoekt aansluiting bij het PVV-gedachtengoed en vindt Baudet-groupies als Raisa Blommestein te extreem rechts en vroeg haar te stoppen met racistische leugens op X. Zoals deze onzin die zij onlangs plaatste:
Boeren en sympathisanten (gewoon raddraaiers die een excuus zoeken) plunderen er op los, steken dingen in de hens, bedreigen politici en jagen de middenstand flink op kosten terwijl zij het leven voor de gewone burger ("Wij zullen Parijs uithongeren!") ernstig bemoeilijken. En waarom? Omdat de Franse overheid hen vertelde dat zij rekening moeten houden met het milieu. Er is over een tijdje geen akkerbouw meer mogelijk als je de grond uitput met kunstmest en monocultuur. De overheidsregels zijn dus vooral om de boeren te beschermen. Alleen boeren die zelfzuchtig en dom zijn willen de natuur niet beschermen.

Ook protesteren de Franse boeren tegen import van produkten uit bijvoorbeeld Nederland 'want zij concurreren ons stuk!' Dus Nederlanders als Raisa die de Franse boeren steunen zijn tegen hun eigen Nederlandse boeren.

De foto die Raisa plaatste met 'dit is vandaag!' dateert van enkele jaren geleden, toen enkele tientallen Amerikaanse truckers waren aangespoord door Trump om tegen Biden te protesteren.

De boerenprotesten in Duitsland (zij vinden ondermeer dat hun overheid te weinig doet tegen concurrentie uit Nederland. Dus ook wie Duitse boeren steunt is tegen Nederlandse boeren) vallen in het niet tegen de massale protesten van burgers tegen mensen als Raisa.

'Censuur!' riepen kale wappies direct toen Raisa onder druk omroep ON verliet. 

En zeiden massaal hun lidmaatschap van ON op. Ik vind dat grappig.

De volgelingen van mensen als Pepijn van Houwelingen en Raisa Blommestein staan niet bepaald bekend om hun vermogen tot kritisch nadenken. En laat dat 'kritisch' maar weg.

Speciaal voor de volgelingen van volksmenners als Baudet is hier uitleg over die enge term 'CBDC':

Stel je voor dat CBDC een speciale vorm van geld is, maar dan digitaal. Het is alsof je normaal geld hebt, maar in plaats van papier en munten, bestaat het alleen op een computer. CBDC staat voor "Central Bank Digital Currency", wat betekent dat het wordt gemaakt en beheerd door de grote bank van een land. Het is een soort geld dat je kunt gebruiken om dingen online te kopen, net zoals je nu snoepjes in de winkel koopt. Het idee is dat het makkelijker wordt om dingen te betalen en ontvangen, maar het is nog steeds geld, alleen in een digitale vorm!

'Nou, dan betaal ik alleen maar contant want ik ben tegen regeringscontrole!' Eh...wie beheert de contante geldvoorraad? De Nederlandse Bank.

Er zijn zelfs [wappies] mensen die Netanyahu geloven als die zeggen dat zij 'alleen maar Hamas, hoor!' willen uitschakelen. Maar intussen een feestje vieren bij het officiële besluit het aantal Israëlische nederzettingen in de Bezette Gebieden uit te breiden, in weerwil van internationaal recht. En goed fatsoen.

Natuurlijk is het 'maar een complottheorie', maar niemand zag bij deze terroristische aanval welke organisatie erachter zat vanwege de zeer goede vermommingen (de daders leken écht op Arabische Palestijnen), dus hoe kunnen wij zeker weten dat het militanten van Hamas waren die op 7 oktober 2023 Israëlische feestgangers doodden? Daarbij - en inmiddels toegegeven door Israël - 'geholpen' door het IOF die zelf de moord ("Schiet op alles wat beweegt!" gaf bevelhebber Ari Rosenfeld de opdracht aan 28 gevechtshelicopters van het IDF) op een paar honderd feestgangers voor haar rekening nam en probeerde Hamas de schuld te geven. 

In de woorden van de Israëlische overheid was dit de bekentenis: 'Het is eventueel mogelijk dat een helicopter van ons per ongeluk een paar burgers heeft verwond'. 

Typische Orwelliaanse 'Newspeak' voor: 'De opdracht was gegeven om honderden mensen te vermoorden, ongeacht of zij burgers of militairen waren en Palestijns of Israëlisch."


Zelfs de spreekbuis van Joe Biden, CNN, gelooft niet meer in zionistische propaganda: 'Waar is jullie bewijs voor die H@mas-tunnels? (Sateliet)beelden laten heel wat anders zien dan jullie beweren. Is dat waarom jullie weigeren journalisten die tunnels te laten zien?' Tot voor kort zei CNN nooit wat slechts over Israël maar inmiddels weet ook CNN dat de leugens te groot zijn om te negeren. 

Dit was gewoon een lafhartige moord met voorbedachte rade. 'Volgens door onszelf verspreidde geruchten was één van de mensen die wij liquideerden mogelijk betrokken bij een toekomstige aanslag', is het officiële excuus van het IOF. Voor de zakenpartners van Netanyahu - stomtoevallig exact dezelfden die indertijd de Joden Europa uit trapten - is dat voldoende reden om de zaak niet verder te onderzoeken.

Kan mij maar één situatie voorstellen waarbij je iemand vermoord. En dat dan nog alleen vanuit emotie en niet doelgericht en gepland. Dat is als iemand je kind wat heeft aangedaan en je onverwacht oog in oog staat met de dader(s). Dat kunnen dan twaalf zwaarbewapende en goed getrainde mannen en vrouwen zijn (zoals een groep Special Forces van het IOF) en ik zal zelf niet weten wat er precies gebeurt, maar als ik een wedje moest sluiten zou ik al mijn spaargeld zetten 'op die kleine, voor de winst'. 

Voor mensen die nog steeds niet snappen wat er gebeurt: Onder het mom van 'Ja, maar Hamas!' worden momenteel een paar miljoen burgers in hun bestaan bedreigd. In enkele maanden tijd zijn er enkele tienduizenden vermoord.

Alsof de Geallieerden complete steden van de aardbodem wegvagen 'want de nazi's!' omdat enkele tienduizenden Nederlanders collaborateurs waren en dus feitelijk zelf nazi's waren. 

Zou u het terecht vinden als de Geallieerden tienduizenden Nederlandse mannen, vrouwen en kinderen zouden vermoorden op zoek naar nazi's?

Uiteraard moet worden uitgezocht of het waar is dat een paar leden van hulporganisatie UNRWA samenwerkten met Hamas. Nadat Israël meldde dat het volkomen onpartijdige Israël had gehoord over deze vermeende wandaad, stopten diverse landen met het financieel steunen van de organisatie die in 1949 werd opgericht om Palestijnen die door Israëlische immigranten ('Zie je wel, die immigranten pakken ons land af!') te helpen. Helaas kan minstens één van de beschuldigden zich niet verdedigen tegen de aantijgingen 'want hij viel zomaar opeens dood neer en wij hadden hem maar een heel klein beetje gemarteld om een valse bekentenis te laten afleggen. Tss!' 

Beetje hypocriet wel want Israël blijft wél gewoon miljarden aan financiële steun ontvangen. Terwijl dat land nota bene ongeprovoceerd een Amerikaans schip heeft beschoten en daarmee tientallen Amerikanen vermoordde. Waarom Israël voor die wandaad niet werd gestraft laat zich raden. Nee, écht raden dus. Ik weet het namelijk niet. 

Biden reageerde op de drone-aanval die in Jordanië drie VS soldaten doodde en acht zwaar verwondde. 'Wij dachten dat het een drone van onszelf was en schoten 'm daarom niet uit de lucht.' Waarom zijn de eigen drones niet toegerust met een eigen electronisch herkenningsteken? Het is al jaren mogelijk om van afstand te ontdekken van wie een drone is. Dus óf het Amerikaanse leger is totaal ongeschikt óf het ging om een 'false flag': iets verschrikkelijks doen en laten lijken of een ander de dader was.

Het is ook nog steeds een raadsel waarom er zoveel Amerikaanse bases in het Midden-Oosten zijn en waarom de VS wél miljarden uitgeeft aan 'Defensie' ('newspeak' voor 'onschuldige burgers bombarderen') maar 'geen geld' heeft voor infrastructuur, onderwijs of zorg in eigen land. Nu, ja, officieel is dat een raadsel maar het is een publiek geheim dat Amerika vooral in het Midden Oosten zit ter bescherming van de handelsbelangen. Ook al is de officiële lezing 'om humanitaire redenen'. Als de VS in bijvoorbeeld Syrië zat om de bevolking te helpen, waarom bestoken zij die dan met bommen en niet bijvoorbeeld met zakken graan?

'Ja, maar wij vermoorden alleen maar rebellen, hoor!' D'oh! Vraagje: als iemand uw kinderen vermoord, wordt u dan ook niet een beetje rebels? Volgens deze logica geeft dat de moordenaars van uw kinderen het recht om ook ú om te leggen. Want dat is blijkbaar logisch. 
Onderzoeken of een aanname klopt (zoeken naar bewijs voor het tegendeel dus) vind ik persoonlijk een fijner tijdverdrijf dan door Tik Tok scrollen of Netflixen.

Je kunt het conflict tussen Israël en Palestina (of tussen de zionisten en Hamas) niet uitleggen in een filmpje van twee minuten. Of toch?

Volgens mij ligt daarin de crux betreffende de hopeloze onwetendheid van de massa: 'het volk' heeft 'geen' tijd om 'zelf na te denken!' of 'zelf onderzoek te doen!' En nee, roepen dat je dat doet is niet hetzelfde. Zoals jezelf 'christen' noemen je geen christen maakt. Hoe vindt het volk eigenlijk dat het met Nederland gaat nu {de elite] hun favoriete populisten de dienst uitmaken in het land?

Weten PVV-stemmers (leden heeft de partij niet) wel hoe inconsequent hun Grote Leider ('Führer' in het Duits) is? Zo zegt hij het Eigen Risico in de Zorg te willen afschaffen maar stemde de PVV tégen het voorstel om datzelfde Eigen Risico voorlopig met €100 te verlagen.

Tegen achten die avond belde ik 'even' met een vriendin. Om even na negenen de virtuele hoorn op de telefoon te leggen. De dag eindigde met het sorteren van (oplaad)kabels
en het opladen van mijn nieuwste slaaphulp: een oogmasker/haarband met ingebouwde speakers. Lekker donker, rustig 'ocean breeze' of 'white noise' muziekje en pitten maar!
Nu ik toch de strijkplank had uitgeklapt meteen maar even de laatste twee wasladingen gestreken en ondertussen een beetje televisie kijken.

Tevreden omdat ik die dag had gecommuniceerd met 18 mensen.
Onder andere om als gast op te treden in een radioprogramma.

Tot mijn eigen blijde verrassing was ik er zelfs aan toegekomen om mijn BTW-aangifte te verrichten.

Woensdag vroeg ik mij af: is Benjamin Netanyahu de marionet van EU-landen of omgekeerd?

Een andere optie is dat de EU tegen de Houthi's (klik. In Jemen sterven honderden kinderen per dag van de honger. Maar wapens leveren aan de verschillende kampen in de burgeroorlog is voor de Britten en Amerikanen en zo gewoon...eh...veel leuker?), Hamas, Hezbollah en aanverwante organisaties vecht omdat die willen dat de grondstoffen in het Midden Oosten ten goede komen aan de eigen bevolking. Terwijl 'Israël' bereid is die grondstoffen te verpatsen aan de EU.

Onlangs werd voor de kust van Gaza een grote gasbel ontdekt. Vooruitlopend op de zaken sloot 'Bibi' alvast een deal met BP ('British Petroleum'. D'oh!) voor de levering van het spul. Klein probleempje: dat gas ís helemaal niet van Israël. Een beetje zoals Palestina niet van de Britten was toen die grote stukken land aan de Joden gaven. Zo kan ik óók wel vrijgevig zijn. Iemand behoefte aan een stukje New York?

Volgens Internationaal Recht behoort het gas (en de rechten voor exploitatie) aan het soevereine land waar dat stuk zee toebehoort. Laat dat nu Palestina zijn. Simpel gezegd: Als de bevolking van Gaza is vermoord en verbannen...pardon...als Hamas is verslagen, mogen Netanyahu en zijn zakenvrienden uit Qatar (de sponsors van Hamas) de gasbel voor de kust van Gaza expoliteren. 

Desgevraagd zei de premier van Israël: 'Ik stond toe dat Qatar geld aan Hamas gaf omdat ik een humanitair ben; ik wil alleen maar de bevolking van Palestina helpen.' Probeer dat maar te zeggen zonder hem hardop uit te lachen.

Wie nog steeds niet weet waarom [en daarmee erkent bewust onwetend te zijn], weet niet wat Bibi écht van plan is met Gaza:
Zionisten willen dit beeld niet zien:
Samen met zijn zus en een vriend was hij ontvoerd op 7 oktober 2023. verschrikkelijk natuurlijk. Toch demonstreerde hij tegen de regering Netanyahu: 'Jullie doen niets om de gijzelaars te bevrijden maar gebruiken de aanval van H@mas alleen maar om een volk uit te roeien!' Dus het IOF sloeg hem in elkaar. Zoals zij iedereen behandelen die het niet eens is met de zionisten. 

Mia Regev en andere gijzelaars waren door H@mas vrijgelaten in ruil voor Palestijnse gegijzelden. Israël heeft enkele duizenden mensen gegijzeld, H@mas zo'n 200. Maar H@mas is véél erger natuurlijk. Logisch want 200 is meer dan 'een paar duizend'. Of zo. En nee, ik begrijp het ook niet. 

Noch waarom Israël zich niet aan de afspraak hield en na diens vrijlating een gevangen genomen Palestijnse burger (een jongedame van 16) gewoon weer oppakte en - zonder proces - in de cel wierp 'want zij verdedigde zich toen een illegale Israëlische kolonist haar aanviel!'  

Misschien niet netjes van mij maar toen onlangs een lijst met namen uitkwam van Nederlanders die de kant van de nazi's kozen, lachte ik in mijn vuistje: "Ha, nu worden zij veroordeeld door hun nazaten!" Zoals de mensen die de kant kozen van de fascisten worden veroordeeld door hun nazaten, gebeurt dat ook met wie nu achter de zionisten staat.

Staat u aan de goede kant van de geschiedenis of aan de kant van moordenaars en onderdrukkers?

Zoals ik lachte toen de lijst met collaborateurs bekend werd gemaakt, lach ik ook als wappies worden gevraagd of zij
voor of tegen de steun van Biden en de EU aan Israël zijn.

Begin van de middag lachten zij en ik samen toen ik een half uurtje op bezoek was bij een buurvrouw en medelid van de Bewonerscommissie. Zij gaf mij het kerstcadeautje dat wij kregen voor ons werk voor de buurt als leden van die Bewonerscommissie:
Een doosje bonbons. Mjammie!

In plaats van het vrij oppervlakkige 'Hoe gaat het met je?' waarop vaak niet echt een antwoord wordt verwacht, stelde ik haar de vraag: 'Wat is er goed in je leven?' Een vraag die ik leerde te stellen via een favoriet Instagram account. Dat van bibliothecaris Mychal. Op zijn beurt leerde hij de vraag te stellen van een 'library kid'; een kind dat zich ergerde aan het zeer Amerikaanse 'how are you?' waarbij mensen geschokt zijn als je eerlijk antwoord geeft. Dit kind besloot in haar eentje iets te doen aan die oppervlakkigheid. Hoera voor zulke mensen!

Al met al heb ik zelf ongeveer tweemaal per week een buurvrouw op de koffie en ga ik zelf tweemaal per week op de thee of koffie bij een buurvrouw.

Gaat u wel eens op de koffie bij de buurvrouw?

'Ja, maar dat kost toch tijd?' Ach, als je toch al koffie of thee drinkt is het wel zo prettig dat met een ander samen te doen, vind ik. Zoveel extra tijd ben je daar dus heus niet aan kwijt, hoor! Bovendien is het goed voor de sociale cohesie, elkaar als buurtgenoten op de hoogte houden van wel en wee.

Tot mijn verbazing las ik deze melding toen ik op mijn telefoon inlogde in Facebook:
"Alwéér?", dacht ik. Een paar jaar geleden raakte ik mijn account kwijt omdat Mark Zuckerberg oordeelde dat de wereldberoemde foto van 'Het Vietnam Meisje' gold als 'kinderp0rno', Nadat ik al een waarschuwing had gekregen voor het plaatsen van een foto waarop een collega plastic nepborsten van de feestwinkel droeg ('Blote vrouwentepels laten zien!? Jij bent een perverse viezerik!'). 

Thierry Baudet zou een hele goede hypocriete Amerikaan zijn: 'Seks? Hè bah! Daar mag tieners niets over verteld worden en 'bloot' staat gelijk aan 'p0rno'. Tienermeiden horen pas over seks te leren na hun eerste abortus op hun dertiende en p0rno kijken moet je stiekem doen. Zó heurt het!' 


De bekende volksmenner reageerde op een post over seksuele voorlichting bij de NPO. En leeft een beetje in een andere werkelijkheid: óf Baudet is ontzettend dóm of hij weet écht niet dat p0rno ook voor tieners eenvoudig te bekijken is. Of hij liegt natuurlijk.

Iedereen met internettoegang kan zeer expliciete beelden over seks bekijken. Denkt 'domrechts' écht dat tieners dat niet doen? Ik denk dat goede seksuele voorlichting - inclusief het benoemen en laten zien van lichaamsdelen - een hoop ellende kan voorkomen. Of willen mensen als Baudet dat Nederland Amerika volgt op het gebied van abortussen en tienerzwangerschappen?

Dankzij goede voorlichting heeft Nederland zo'n beetje het laagste percentage tienerzwangerschappen ter wereld. 

'Domrechts' wil dat percentage omhoog hebben. Ik noem dat dom. 

Net zo dom als niet willen dat de overheid geld stopt in het bestrijden van de gevolgen van klimaatverandering. Zo wordt bijvoorbeeld Volendam 'teruggegeven aan de natuur'Als het aan 'klimaatontkenners' ligt, ziet Nederland er over enkele decennia zó uit:
Bent u dom of gelooft u in klimaatverandering?

Wat lijkt u wenselijker: miljarden meer subsidies voor een handvol miljardairs (klik. Ja, 'de elite' zit achter desinformatie en geeft niets om de kleine boer en de burger) en bijvoorbeeld Shell of voorkomen dat wij met z'n allen verzuipen?

Kon op mijn PC gewoon Facebook gebruiken. Typisch. Een paar uur later kon ik ook op mijn telefoon weer gewoon Facebook op. Weliswaar niet via de app maar wel in de browser. 

Over aanmelden gesproken: was te laat om mij aan te melden voor een 'Gered pakket' van Guerilla Kitchen, warriors against foodwaste. Een half uurtje nadat de mail was rondgestuurd, waren alle ongeveer 60 pakketten met 'bijna-overdatum-voedsel' al vergeven. Niet zo gek met 600 mensen op de lijst die allemaal tegen voedselverspilling zijn. Ook fijn is dat ik niet langer afhankelijk ben van voedselhulp maar gewoon het spul van de (super)markt kan betalen. Al let ik nog steeds erg op de centjes.

Donderdag hoorde ik dat mensen blij worden van oprecht menselijk contact. Van mijn twee mede-gasten in een radiouitzending. Luister nu Radio Signaal van 1 februari hier: https://buff.ly/4bfDGeN  Zelf wist ik dat al maar toch is het voor velen nog een openbaring. Dat was het zelfs voor Sesamstraatkarakter Elmo. Die vroeg op X 'Hoe gaat het met jullie?' en werd overweldigd door de enorme hoeveelheid reacties. Van mensen die zich eenzaam voelden, net een geliefde hadden verloren, zich zorgen maakten over een aanstaande zware operatie...Mensen zijn het standaard 'Amerikaanse' antwoord op 'How are you?' gewend. En misschien ook wel beu: 'How are you?' 'Fine. You?' Terwijl het voor iedereen echt prettiger is als mensen oprecht zouden durven zijn.

Als iemand u vraagt hoe het gaat, liegt u dan of geeft u liever eerlijk antwoord?

In elk geval ontving ik voldoende informatie om minstens twee toekomstige blogstukjes mee te vullen. Bovendien kreeg ik een gratis kopje koffie!

Bij het nagesprek mocht ik zelfs een lekker biertje en bijna thuis wachtte mij dit uitzicht:
De rest van de dag besteede ik vooral aan schoonmaken en opruimen. Daar hoorde ook het opruimen van mijn e-mailbox bij. Kon na de opeenhoping van berichten in de laatste paar maanden de 'belangrijke' e-mails nauwelijks terugvinden dus het was echt tijd.

Zoals het ook tijd wordt om zinloos geweld aan te pakken. Hoewel dat natuurlijk een pleonasme is: het bijvoeglijk naamwoord ligt al besloten in het zelfstandig naamwoord. Geweld is uitsluitend 'zinnig' voor wapenhandelaren en dictators.

Zou u indertijd alle nazi's en [keurige Nederlanders] collaborateurs* zonder proces hebben geëxcecuteerd? Was elke Duitse man, vrouw en kind fan van Hitler? Wie zo zwart/wit denkt moet ook accepteren achter Rutte te staan want 'alle Nederlanders accepteerden hem als leider!' Dus nee, zoals niet elke Israëliër achter Netanayhu staat, niet elke Rus achter Poetin, staat ook niet elke Palestijn achter Hamas. 

Zonder enige vorm van proces mensen executeren waarvan je maar vermoedt dat die achter Hamas staan is een daad van barbaarsheid. Wie dit oké vindt moet dringend psychologische hulp zoeken:
In een beschaving executeer je zelfs niet de grootste schurk zonder enige vorm van proces. Om het erger te maken is hier de reactie op deze daad van 'de internationele gemeenschap', inclusief onze regering en de Verenigde Naties:
*Interessant onderzoek naar collaborateurs, de groep 'domrechts' van '40-'45: ‘Ze waren vaak laagopgeleid en opgevoed in financiële en affectieve armoede: weinig zorg en liefde van hun ouders. Een ander gemeenschappelijke kenmerk bij een groot deel van de groep is maatschappelijke ontevredenheid: ze waren werkloos, of hadden een inkomen waarvan je amper kon rondkomen.’

Voor de héle domme mensen: nee, dat ik de daden van het IOF veracht, betekent niet dat ik de acties van Hamas níet veracht. 

Vrijdag ging ik verder met opruimen en luisterde intussen - op advies van een X-genoot - naar een podcast over acteren/ Deze aflevering van de podcast Ervaring voor Beginners was een interview van Theo Maasen met actrice Ellen Parren. Het ging over acteerles maar ook bijvoorbeeld over de financiële onderwaardering voor het vak: 'De gemiddelde artiest in Nederland zit op nog geen €19.000 per jaar. Bruto.'

Vindt u dat artiesten beter betaald moeten worden of bent u van het kamp: 'Ze moeten werken voor hun geld!'?


"Iedereen moet zich aan de wet houden of is anders een crimineel. Behalve wanneer je voor een goed doel de wet overtreedt." Het goede doel in kwestie? Meer geld, land en macht voor 'de elite', het handvol multimiljonairs die de aanstichters zijn van de boerenprotesten.

Politie in actie bij boze mensen die de snelweg blokkeren: https://buff.ly/3SsYQ0p 
Politie in actie bij boze mensen die de snelweg blokkeren: https://buff.ly/3HHiMYm 

Interessant is het verschil in aanpak van de demonstranten. 

Wanneer handhavers zélf regelmatig de wet overtreden, kunnen zij dan de wet handhaven? Interessant zijn de reacties van mensen die de tientallen politieagenten verdedigen met hun grensoverschrijdend gedrag: 'In zijn vrije tijd mag iederéén toch discrimineren, zich racistisch gedragen en vrouwonvriendelijke opmerkingen maken?' Nee dus. Sterker nog: die zaken zijn - terecht - bij wet verboden. 

Vindt u dat politieagenten zich netjes moeten gedragen of is het oké als een agent een vrouwonvriendelijke racist blijkt te zijn?

En als u zelf of een bekende slachtoffer is van zulk dom en barbaars gedrag?

Interessante kwestie, 'de wet'. Anne Frank en de mensen die haar verborgen voor nazi's en NSB'ers overtraden de wet. Er waren weer diverse kandidaten voor de 'lach van de dag'.
Deze mensen bijvoorbeeld:
Noemt u domme mensen - zoals mensen die nog steeds liever Shell dan feiten geloven betreffende klimaatverandering - gewoon 'dom'? Of zegt u liever 'die is simpel' of 'mentaal uitgedaagd'? 
Deze mensen denken dat buitenlanders alleen maar buitenlanders zijn als zij een donkere kleur huid hebben. Voor deze 'echte Nederlanders!' zijn Duitsers geen buitenlanders. Vindt u dat racistisch?

Wat is uw theorie over de gebrekkige beheersing van de Nederlandse taal door veel leden van 'het volk'? 
Soms denk ik wel eens dat 'domrechts' niet zozeer dom is maar in een andere realiteit leeft dan normale mensen als u en ik. De oudjes onder 'domrechts' weten niet dat in onze realiteit de AOW gewoon een subisdie is waar ook mensen die nog nooit gewerkt hebben recht op hebben. 
De huidige generatie AOW'ers maakt zó veel geld op dat er voor de volgende generatie AOW'ers te weinig zal zijn:
Eén van de problemen is de zeer gebrekkige kennis van huidige AOW'ers over hun uitkering:


Bijvoorbeeld. U wist dat wèl, toch?

Maar de twijfelachtige eer voor 'lach van de dag' ging uiteindelijk naar een zekere Russische dictator. Een jaar of wat geleden gaf hij het bevel dat iedereen die niet sprak van 'een speciale militaire operatie' inzake de inval in Oekraïne maar van een 'oorlog' in het gevang moest worden gesmeten. Wat honderden Russen vervolgens overkwam. Wat een interessant weetje is voor wie Poetin verdedigt met 'Ja, maar de Russen zélf spreken zich niet tegen hem uit!' Zou u in in dictatuur zich durven uit te spreken tegen de overheid?

'Ja, maar Nederland is óók een dictatuur! Kijk maar, een man moest €60 boete betalen nadat hij bij een protest een politieagent probeerde te vermoorden!' Sorry, maar deze wappies lach ik gewoon keihard uit.

Hoe dan ook: onlangs versprak de grote held van Baudet zich zèlf en sprak van 'de oorlog met Oekraïne'. Vervolgens eiste een politiek tegenstander de arrestatie van de Grote Leider ('Führer' in het Duits).

Ik vind dat grappig.

Net als mensen die met mij een gedachtenwisseling aangaan maar in plaats van met argumenten met aantoonbare onjuistheden komen. Deze bijvoorbeeld:
'Trots op de boer' en 'kind van God' dus ik had al kunnen weten dat zij eh...moeite heeft met begrijpend lezen en zelfstandig nadenken. 
Deze reactie op Instagram was iets uitdagender. 

Namelijk in een taal die ik niet beheers. Gelukkig biedt Google Translate uitkomst. Wat bleek? Deze persoon vindt dat Hitler slecht was 'want hij noemde zich nationaal socialist dat bewijst dat hij socialist was!'. Dan lig ik dus al in een deuk. Als je daar vervolgens overheen gaat met 'De PVV is links omdat jij die partij rechts vindt en dat bewijst dat links fascistisch is!' héb ik het niet meer. 

Deze fan van fascisme zegt gewoon dat Wilders een fascist is én laat duidelijk weten absoluut niets te weten van fascisme, communisme of socialisme. Dus waarschijnlijk een tiener die zich te pletter verveelt - misschien heeft mama zijn spelcomputer afgepakt vanwege onuitstaanbaar gedrag? - en dus maar gaat 'trollen'. Triest. Maar ook wel een beetje grappig. In zijn eigen reactie zegt hij bijvoorbeeld doodleuk: 'Ik heb geen zin om dingen te leren maar als ik iets vind dan is dat gewoon zo.' In mijn ogen ben je dan hartstikke af.

De omzet van het Suezkanaal halveerde dankzij de Houthi's. Misschien niet zo slim van 'beschaafde' (*ahum*) landen om deze Jemenitische rebellengroep te onderschatten. Binnenkort is echter het Ben Gurionkanaal gerealiseerd. Na de 'oorlog' van het sterkste leger ter wereld tegen de bevolking van Gaza - hoort een oorlog niet te worden uitgevochten tussen twee legers? -
is Gaza in Israëlische handen dus logisch dat de landen die veel gaan verdienen aan deze nieuwe handelsroute aan de kant van Israël staan. 

Maar in drie dagen 'even' Gaza inpikken bleek toch niet zo makkelijk. Deels omdat veel van de IDF-soldaten weinig meer zijn dan politieagenten met tanks. En luiers dragen (echt waar. Pure doodsangst. Logisch. Zit je met je kogelvrije vest van een paar honderd Amerikaanse dollars in een tank van een paar miljoen dollar, zie je opeens een beenloze Palestijn met een slinger in je vizier.

Schrikken voor die stoere IOF-soldaten. Dus logisch dat zij het dan in de broek doen en 'huilie huilie' doen 'want die gemene Palestijn valt mij aan! Alleen maar omdat ik een dag eerder zijn vrouw en kinderen heb opgeblazen met 'my little tank'. Boehoehoe. Ze pesten mij, mammie!'

Mogelijk omdat zij niet waren voorbereid op een heuse oorlog maar mogelijk dachten een soort Call of Duty te spelen. Een andere dictator lukte het óók niet om een ander land zomaar even in een paar dagen in te pikken. Zo zie je maar waar lezen goed voor is: als Netanyahu en Poetin niet eigenwijs waren geweest en - zoals veel narcisten - dachten 'het wel even te doen want ik ben verschrikkelijk doen!'- hadden zij de strijdboekjes van hun voorbeeld Hitler er wel even bijgepakt. Dankzij zijn tactieken had hij Nederland binnen vijf dagen in bezit. Met hulp van tienduizenden Nederlanders, maar toch, Maar misschien is dat laatste wel het geheim: verspreid het nepnieuws over een verzonnen vijand binnen een land en veel van haar burgers zullen jou willen helpen die te verjagen. 

Hoezeer ik ook meeleef met de slachtoffers van de aardbeving in Turkije/Syrië (weet u het nog? Tienduizenden doden? Vaak door slechte bouwconstructies door omkoperij van ambtenaren en zo? Het is alweer een jaar geleden dus logisch dat u dat vergeten was), honderdoden in Soedan (honderden doden per dag en 20 miljoen mensen sterven 'as we speak' een langzame hongerdood. Maar het is ver weg dus logisch dat u er weinig over leest), duizenden kinderen (baby's vaak) in Gaza die worden vermoord 'omdat zij in 2006 op Hamas hebben gestemd!' en andere échte ellende, het betekent niet dat ik chagrijnig kan worden van met natte mouwen moeten werken omdat ik even niet oplette bij het afwassen.

Mijn administratie raakte enigszins op orde en dat was fijn.

Zaterdag lunchte ik met een vriendin op een fijne plek op minder dan een half uurtje lopen van mijn woning. 

Nadat onze wegen zich scheidden liep ik wat rond door de stad en kwam langs plekken waar ik niet vaak kom:
Om voorlopig te eindigen bij het Vrijpaleis. Het wat!? Het Vrijpaleis. Honk voor diverse kunstenaars van zeer divers pluimage. Waar een bekende van mij ook exposeerde:


In plaats van naar een feestje te gaan die avond, bleef ik wat snotterig thuis. Met - na het plaatsen van een vers Engelstalig stuk proza - een aflevering Star Wars: Rebels en eentje van de intrigerende serie 'Glitch': over liefde, vriendschap en wederopstanding. 

Zondag na het uitslapen voelde ik mij gelukkig weer iets beter. Vreemd genoegg had ik aardig wat energie maar voelde mij wat 'verlamd'.  Dus ik vulde wat formulieren in ten bate van mijn WW-uitkering, verwijderde een gigabyte aan data van mijn mobiel, werkte mijn e-mailachterstand weg, wisselde de lakens, beantwoordde een stuk of dertig berichten van zo'n 25 mensen, maakte aanrecht en badkamer schoon, schreef vier toekomstige blogstukjes, creëerde een half dozijn 'memes' en bracht een kilo'tje of drie aan ouwe zooi naar de afvalcontainer in de straat. 

Verder deed ik eerlijk gezegd vrij weinig. Ja, oké, een rondje lopen door de buurt 

en rondhangen op sociale media. En juweeltje tegenkomen als deze. Aanrader voor iedereen die graag ziet dat ellende met humor wordt bestreden. Het hardst moest ik lachen om de 'kneejerk-reactie' ('als door een wesp gestoken' in het Nederlands taalgebied) van een domrechts persoon: 'Stelletje antisemieten!' Die uitroep is standaard voor wie niets van de situatie begrijpt en alleen maar denkt dat wie tegen het afslachten van duizenden mensen is een hekel moet hebben aan niet alleen de regering Netanyahu maar aan álle joden. Interessant weetje: de tekst van het grappige liedje is niet geschreven door een 'stelletje antisemieten!' maar door een tweetal échte joden
en die dus een hekel hebben aan het extremistische zionisme. Lijkt mij vreselijk om nu jood te zijn en zionisten het jodendom een slechte naam te zien geven. Zo voelen echte christenen zich waarschijnlijk ook als weer een of andere sukkel uit naam van God mensen vermoordt. En echte moslims schamen zich vast kapot voor extremistische idioten die zich 'keurig moslim' noemen. 

Schaamt u zich wel eens voor mensen die uw groep vertegenwoordigen? 

True Faith van New Order is de muziek van deze week
Deze week staan wij stil bij het overlijden van Carl Weathers en Jan van Veen