Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, april 09, 2012

Censuur

De muziek was van dusdanige kwaliteit dat je je afvraagt of de wasdroger van de buren niet beter in het gehoor ligt. In de kleedkamer bleek tijdens de volledige werktijd van zes uren niets te eten voor de artiesten. De rookmachine op het podium blies meer van het goedje de kleedkamer dan de zaal in. Maar goed, soms valt het mee en op andere dagen eigenlijk ook wel...

Vrijdag kwamen wij aan in Brussel en wij genoten van een heerlijke zonnige dag en een bezoekje aan het Atomium. Het hotel bleek recht tegenover de werklokatie te liggen dus dat was fijn geregeld. Helaas vielen sommige zaken een beetje tegen. Zie daarvoor de eerste alinea van dit stukje. Maar het gezelschap was prettig en het werk niet zwaar.

Ongeveer zes uur 's ochtends lagen wij al op bed. Op tijd dus om nog een middag en avond te genieten van de diverse biertjes bezienswaardigheden die Brussel te bieden heeft. Deze avond waren er optredens gepland op een andere lokatie en lokale taxi-uitbaters raakten zeer tevreden. Te meer omdat het openbaar vervoer plat lag als protestactie na de gewelddadige dood van een controleur in het openbaar vervoer.

Natuurlijk is het in- en intriest als zoiets gebeurt maar persoonlijk denk ik dat het verdriet voor de nabestaanden niet minder groot was wanneer hun geliefde een boekhouder was geweest, tegen de grond geslagen door een boze klant en overleden. Blijkbaar vinden de media dat geen kranten-verkopende kop: 'Boekhouder vermoord door klant. Collega's in de hele stad weigeren uit protest een week lang Verlies- en Winstrekeningen op te stellen.'

Excuus voor het nu volgende maar vanwege tere (kinder)zieltjes is dit verslag gecensureerd. Tevens als voorproefje op de aanstaande beperkingen van internetvrijheid; organisaties waar u en ik geen vat op hebben zullen bepalen (en doen dat op diverse niveaus al) wat wij zoal tegenkomen op het wereldwijde web.

In de grote (censuur) club waren (censuur) die met hun (censuur) dusdanig (censuur) dat toeschouwers spontaan (censuur) vanwege de (censuur) (censuur). In de kleedkamer was er een (censuur) die zich graag van alle kanten liet (censuur) terwijl hij zijn (censuur) met zijn (censuur) liet spelen. Kortom: voor mensen die niet houden van (censuur) was er geen ontkomen aan want overal om je heen waren (censuur) bezig met (censuur) en hun (censuur).

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Bram Bart