Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, november 20, 2012

IJsje


Wie wil afvallen kan beter niet naar Roermond gaan want Sinterklaas is daar onlangs aangekomen...Zelf ben ik bezig m'n lichaamsgewicht te minderen door aandacht te besteden aan mijn houding, sterker te worden, meer balans te vinden en beter op te letten met eten. Omdat ook ik het niet allemaal alleen kan (wie wel eigenlijk?) krijg ik hulp van een Mensendieck-therapeut, een fysiotherapeut, een podo posturaal therapeut en natuurlijk van mijn vriendin. Dankzij al die mensen heb ik ook weer wat van m'n oude energie terug!

Heb gewerkt aan m'n website, de toekomst van m'n kinderen, m'n gezondheid, m'n relatie en aan m'n huis en voel mij momenteel eigenlijk best wel nuttig. Heb zelfs weer een stukje geschreven voor Amsterdam Centraal. Of dat nuttig is...daar zijn de meningen over verdeeld.

VVD-stemmers vinden dat alleen mensen die werken nuttig zijn voor de maatschappij. Dat zullen hun grootouders, hun gehandicapte buurvrouw en hun kinderen fijn vinden om te horen. NOT!

Heel graag krijg ik hierop een reactie van een VVD-stemmer: leg eens uit waarom jij zelf financieel voordeel verdient en iemand die net is ontslagen of zwaar gehandicapt of in haar eentje voor twee kinderen zorgt niet.

Minister-president Rutte is van de VVD en er zijn mensen die op hem stemden omdat hij werkenden een belastingvoordeel van €1000 beloofde. Jawel, onze eigen premier speelt graag voor Sinterklaas! En wat was het ook alweer waar rechtse partijen de linkse partijen al jaren van beschuldigen? O ja: voor het spelen van Sinterklaas!

Mooi toch, zo'n cadeautje? Niet wanneer je bedenkt dat het voordeel over meerdere jaren wordt verspreidt en elders wordt weggehaald. Om het eenvoudiger te zeggen: stel dat Mark Rutte burgemeester was van Sesamstraat. Dan zou hij zeggen: 'Iedereen die mij een tientje geeft krijgt van mij een gratis ijsje.'