Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, februari 26, 2019

Goed nieuws en kattenlog

Goed nieuws is dat steeds vaker bedrijven worden betrapt op malafide praktijken (klik), bedoeld om mensen zoals u en ik op te lichten en/of te misleiden. Vooralsnog helpt het aanpakken van dit soort bedrijven niet veel want mensen blijven massaal geloven in berichten als 'Stuur dit door aan al uw vrienden, vul uw privé gegevens in op onze site en Steve Jobs zelf geeft u een nieuwe iPhone.' Maar ook eenvoudige raadspelletjes als 'Welk Friends karakter bent u?' zijn er niet per definitie voor ons plezier maar voor de mensen die bedrijven informatie verkopen als 'De gemiddelde Antwerpse vrouw van 52 heeft geel als lievelingskleur en kijkt gemiddeld iets meer dan vier uren per dag televisie.' Dit soort data is bijzonder waardevol voor (marketing)bedrijven. Die met uw toestemming ('Ja, ik ga akkoord met de algemene voorwaarden.') uw soms bijzonder gevoelige privé informatie voor van alles en nog wat mogen gebruiken.

Ook twee jaar geleden was Billy de Kat
graag in de binnentuin:

Ook deze week een zelfgemaakte 'lolcat':
'Ik hecht aan mijn privacy
en voer privégesprekken in de trein.'Meer lezen? Mijn verhalenbundels/ In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/