Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, februari 03, 2013

Dood

Een etentje met m'n schoonvader en diens vrouw, het tegen het lijf lopen op de markt van een geliefde oudtante, een twintigtal LP's overdragen aan een liefhebber, een avondje borrelen met m'n vriendin, een filmpje kijken met m'n zoon, ontdekken dat aquajoggen prettig is voor mijn lijf, kunnen eten wat en wanneer ik wil...ja, ik ben een tevreden mens!

Verreweg de meeste terroristische aanslagen worden gevoed door onvrede. Mensen met een gevulde maag zijn vaker tevreden. Anders gezegd: met de bestrijding van armoede zou men ook terrorisme bestrijden. Simpel, niet?

Ware het niet dat je met de verkoop van raketwerpers meer verdient dan met de verkoop van brood. Ziedaar de kern van het probleem.

Zie hier ook meteen de reden waarom de overheid alcohol niet wil verbieden.

Alcohol is vele malen gevaarlijker en geeft meer dan een week per jaar overlast. En waarom is er geen meldpunt Griepoverlast? Al die mensen die lopen te hoesten en proesten in het openbaar vervoer en onschuldigen aansteken met hun verwerpelijk gedrag! Elk jaar sterven zo 4000 onschuldige burgers. Alleen al in Nederland! En in tegenstelling tot de door GroenLinks zelfbedachte vuurwerkcijfers is dat een feit. Toevallig.

Als het hen echt te doen is om verbieden wat gevaarlijk is, laat GroenLinks dan een verbod instellen op leven want echt iedereen die dat doet gaat dood.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Ed Koch en Herman Verbeek