Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, juli 26, 2017

Racisme bestaat niet

Wat is een neger achter een piano?
Een pianist.

Toen de nieuwe Amerikaanse minister van Volkshuisvesting, Ben Carson, een racistische opmerking maakte ('Slaven waren niet meer dan immigranten die naar Amerika kwamen in de hoop op een beter leven.') zei men: 'Ja maar hij is zelf zwart en dus kan hij geen racist zijn!' Onzin, natuurlijk, iederéén kan een racist zijn want racisme discrimineert niet.

Bij racisme denken mensen vaak aan de Ku Klux Klan. Die organisatie zou duizenden donkere mensen hebben gelyncht en evenzovele kruisen in brand hebben gestoken. Hoewel het gaat om een groep mensen die vinden dat mensen met een lichte huidskleur beter en belangrijker zijn dan mensen met een donkerder huidskleur is dit beeld van hen zwaar overdreven. Ja, zij hebben mensen vermoord maar het ging om tientallen. Het was vooral de angst voor de organisatie waardoor hun daden groter lijken dan zij waren. Wat niet wegneemt dat het gaat om een groep domme lafaards. Dom omdat zij denken dat je intelligentie kunt afmeten aan de kleur van de huid en laf omdat zij vrijwel altijd hun identiteit verbergen en doodsbang zijn dat hun ledenlijst in de openbaarheid komt. Ook voeren zij hun acties anoniem uit. Persoonlijk denk ik dat er veel van hen actief zijn op Twitter.

Racisme bestaat niet. Want rassen bestaan niet. Toegeven dat rassen bestaan is beweren dat mensen beter of slechter zijn dan anderen. Puur omdat zij een andere vorm neus hebben, een andere huidskleur, een andere religie aanhangen of in een ander land zijn geboren. Wie een groep mensen anders behandelt dan andere groepen mensen is gewoon dom. Nee, natuurlijk zijn mensen niet allemaal gelijk. Maar mensen zijn wél allemaal gelijkwaardig. En juist die verschillen maken het leven zo leuk. Vraagt u zichzelf eens even af: wilt u écht leven in een maatschappij waarin iedereen altijd precies hetzelfde doet en denkt als u?

'Dan moet je bij die dame van personeelszaken zijn. Je weet wel, eh... hoe heet ze ook alweer?' -'Je bedoelt die donkere dame?' Is dat racisme? Nee, gewoon praktisch. Ik doe er ook niet moeilijk over wanneer mensen zich mijn naam niet snel herinneren maar dat er een lichtje opgaat bij 'O, je bedoelt die kleine!?'

Racisme komt in Nederland niet voor want wij zijn beschaafd? Voorbeeld: een paar jaar terug plaatste damesblad Viva een artikel met de titel 'Tien redenen om een zwarte man te daten'. Daarmee ging de schrijfster uit van de vooronderstelling dat mannen met een donkere huidskleur wezenlijk verschillen van mannen met een roze, gele, bruine of rode kleur huid. Volgens de geldende waarden en normen in ons geweldige Nederland is die mevrouw dus een racist.

Nóg een voorbeeld:
Grote commotie want een Brabants schoonmaakbedrijf wil uitsluitend 'echte Hollanders' uitzenden. Buiten het feit dat die helemaal niet bestaan riekt dit natuurlijk naar racisme. Maar hoe zit dat dan met die uitzendbureaus in Nederland waar je uitsluitend Polen kunt inhuren? Of alleen maar Turkse schoonmakers? Of vrouwencafé's waar uitsluitend (doh!) vrouwen welkom zijn?

Kortom: als discriminatie en racisme de norm zijn in Nederland dan zou het goed zijn als de PVV een coalitie zou vormen met IS en samen ons land zouden regeren.

Zomaar een idee om een einde te maken aan racisme:
laat buitenaardse wezens de aarde overvallen! Mensen zullen hun ge- en verschillen vergeten en spandoeken maken met daarop 'Aarde voor aardlingen!'

Islamitische, Hindoeïstische, Joodse, Katholieke, donkere, gele, rode en witte domme mensen zullen massaal uitroepen: 'Aarde voor aardbewoners!' en gezamenlijk tegen de 'aliens' in opstand komen. Daarbij vergetend dat zij nog maar de dag ervoor een bloedhekel hadden aan elkaar...

Wat denkt u, zou dat kunnen werken?

Mochten zij er al zijn: laat hen dan zichzelf bekend maken.

'Als je niet wil dat een vreemdeling binnenkomt,
waarom vertel je hem dan dat jouw land zo geweldig is?'

==============================================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/