Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, juni 09, 2021

Waarom spreken mensen zichzelf tegen?

Dagelijks verbaas ik mij als ik mensen uitspraken hoor of zie doen. Hebben zij echt zelf niet door hoe tegenstrijdig of hypocriet die uitspraken zijn? Hieronder een kleine collectie. Heeft u nog voorbeelden?

Mensen die via sociale media de tijd nemen om iedereen te laten weten dat zij het vreselijk druk hebben.

Ik ben groot voorstander van democratie! Behalve wanneer de meerderheid iets besluit waar ik zelf tegen ben.

Ik wil goedkope eieren en ben tegen legbatterijen.

In een rechtstaat heeft de rechter altijd gelijk! Behalve wanneer ik het niet eens ben met diens uitspraak.

Het virus bestaat helemaal niet en is door Bill Gates in een Chinees lab ontwikkeld om de mensheid uit te roeien.

Als een 'buitenlander' de wet overtreedt is hij een crimineel. Wanneer een 'Nederlander' de wet overtreedt dan maakt iedereen wel eens een foutje.

Mensen willen wel minder kilo's wegen maar niet afvallen.

Rijke mensen meer geld geven is goed voor de economie en arme mensen minder geld geven is goed voor de economie.

Ik zit de hele dag eenzaam thuis en het lukt mij maar niet om nieuwe vrienden te maken.

Iedereen die de wet overtreedt moet keihard worden gestraft! Behalve wanneer ik de wetsovertreder ben of ken. Dan maakt iedereen wel eens een foutje.

Je mag je niet door je man laten dwingen een hoofddoek te dragen. Daarom dwing ik jou om geen hoofddoek te dragen.

Als iemand sterft aan Covid-19 komt dat omdat hij of zij al ziek was. Wanneer een hartpatiënt overlijdt aan de hartkwaal, komt dat omdat hij of zij een mondkapje droeg.

Illegaal vuurwerk met Oud en Nieuw moet verboden worden want mensen raken er door gewond en mijn hondje schrikt er zo van! Maar wanneer mijn favoriete voetbalteam speelt is illegaal vuurwerk afsteken en naar de politie gooien gewoon lachen!

2 Procent van de wetenschappers is er van overtuigd dat vaccineren onder bepaalde omstandigheden eventueel zou kunnen leiden tot symptomen die op autisme lijken. Dus autisme wordt veroorzaakt door vaccinaties want dat is wetenschappelijk aangetoond. 98 Procent van alle wetenschappers is er van overtuigd dat de mens verantwoordelijk is voor de snelle opwarming van de Aarde. Dat betekent dus dat de Aarde niet opwarmt door toedoen van de mens. Anders zouden álle wetenschappers dat wel zeggen. Trouwens, wetenschappers zijn onbetrouwbaar want zij worden vaak betaald door Big Pharma. Behalve natuurlijk die paar wetenschappers die beweren dat vaccinaties eventueel kunnen leiden tot autisme.

De overheid moet stoppen met het subsidiëren van bedrijven en instellingen die het financieel zwaar hebben. Als je jezelf niet kunt bedruipen is dat je eigen schuld en heeft dat bedrijf of die instelling geen recht van bestaan. En de overheid moet mijn bedrijf subsidiëren wanneer het financieel slecht met mij gaat want dat is niet mijn eigen schuld.

Het is allemaal de schuld van de joden en die k*t palestijnen moeten onze Israëlische vrienden met rust laten!

Iedereen mag alles zeggen wat-ie wil want vrijheid van meningsuiting geldt voor iedereen. Behalve voor mensen die racisten racisten noemen ook al noemen die zichzelf 'Alt-Rechts', 'Realist' of 'Rechtdoorzee'.

Buitenlandse feesten horen hier niet thuis! Wij willen alleen maar traditionele Nederlandse feesten! Zoals Halloween en Moederdag en zo.

Vinden dat een volwassene alles zelf moet kunnen, daarom aangeboden hulp afwijzen en vervolgens klagen wanneer men geen hulp krijgt.

Ik geloof niets van wat de mainstream media als 'nieuws' brengt. In plaats daarvan haal ik mijn informatie van de drie grootste mediabedrijven: Fox News, Facebook en Russia Today.

Tradities zijn belangrijk en moeten dus altijd behouden blijven! Behalve wanneer ik het een nare traditie vindt zoals stierenvechten en het koningshuis en zo.

Als een onbekende drugsgebruiker overlijdt dan was hij of zo 'zo'n achterlijke junk'. Was de drugsgebruiker beroemd dan was het 'een arme schat die de druk niet aankon maar desondanks van het leven genoot'.

Een broodje met sla, kip en tomaat is gezond maar een kipburger (u weet wel, dat is een broodje met sla, kip en tomaat) is erg ongezond.

Islamitische vrouwen verbieden zich te kleden zoals zij willen is 'onderdrukking'. Christelijke vrouwen verbieden zich te kleden zoals zij willen is 'traditie'. 'Ik eis van jou dat je er zelf over beslist hoe jij je wilt kleden! Zo lang ik het maar eens ben met jouw kledingkeuze uiteraard.' 

Mensen die jarenlang hebben gestudeerd zijn tijdens hun studie geïndoctrineerd en dus onbetrouwbaar. Dat weet ik omdat ik een onderzoek heb gelezen van iemand die daar jarenlang onderzoek naar heeft gedaan.

Miljoenen doden door Covid-19 is 'bijna niets op het totaal van de wereldbevolking' maar 'mogelijk drie doden door het dragen van mondkapjes en enkele tientallen doden door een vaccin' is 'verschrikkelijk veel!'

Mensen die in Nederland te gast zijn moeten zich aan onze gewoontes en gebruiken aanpassen want je moet je gastheer altijd respecteren en als ik in een ander land ben moet men zich aanpassen aan mijn gewoontes en gebruiken want ik ben dan te gast en gasten moet je altijd respecteren.

Ik ben erg gesteld op mijn privacy en heb er geen enkel probleem mee om in een volle treincoupé door luid te bellen anderen te laten delen in mijn privé besognes.

Vrouwen in Spakenburg die moeten luisteren naar hun man kiezen er zelf voor om zich te laten onderdrukken. Het is een eeuwenoude traditie en moet daarom dus behouden blijven. Bovendien gaat het om religieuze vrijheid en daar mag je niet aan tornen! Vrouwen in boerka die moeten luisteren naar hun man kiezen er zelf niet voor om zich te laten onderdrukken. Het is een eeuwenoude traditie en moet daarom dus eindelijk eens veranderen. Bovendien gaat het om religieuze vrijheid en kennen wij in Nederland scheiding van Kerk en Staat.

Wij zijn bijzonder tolerant! Behalve naar mensen toe die er andere ideeën of gewoontes op nahouden dan wijzelf.

Ik ben tegen gelukszoekers die uit economische motieven naar Nederland komen en omdat ik er financieel op vooruit kon gaan ben ik naar Noorwegen geëmigreerd.

Media die verdienen aan het verspreiden van nieuws vertrouw ik niet. Daarom haal ik mijn nieuws alleen nog maar van Facebook.

Mensen die 'geen tijd' hebben om te controleren of een bericht dat zij doorsturen wel op waarheid berust maar wél tijd hebben om te klagen over de inhoud van dat bericht.

'Was het maar lekker warm!' Dan is het eindelijk warm, dan gaat men in de schaduw zitten 'want het is zo warm!'

==============================
Meer lezen? Mijn verhalenbundels

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/