Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, mei 20, 2020

Boeren en Basisinkomen

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

=====================================================
Soms vraag ik mij af: hoeveel mensen die een Basisinkomen ontvangen zijn tegenstanders van het systeem van Basisinkomen? Hoeveel Nederlandse bejaarden die nooit een dag gewerkt hebben zouden liever geen AOW ontvangen omdat dat 'gratis geld' is en hoeveel Nederlandse boeren zouden liever niet €12.000 EU-subsidie ontvangen voor 'verduurzaming' van hun boerenbedrijf omdat zij tegen het sponsoren zijn van bedrijven die zonder 'gratis geld van de belastingbetaler' hun bedrijf niet draaiende kunnen houden?

Hoeveel bedrijven uit de Quote 500 vertellen de overheid dat zij liever geen staatssteun zouden ontvangen vanwege Corona en hoeveel banken zeiden: 'Nee hoor, wij gaan liever failliet dan dat de belastingbetaler moet opdraaien voor de zelfverrijking van onze managers waardoor wij bijna geen geld meer hebben.'?

Hoe kan een boer met een horloge van duizenden euro's om zijn pols

klagen dat hij zo vreselijk arm is en 'door de overheid met die stikstofellende' nóg verder in de problemen komt? Wélke problemen?

 Volgens onder meer de VVD is het stikstof probleem van recente aard.
Maar niet volgens de VVD in 1988 (...):


Op Facebook kwam ik deze reactie tegen:

Boeren logica.

Wij gaan niet minderen.

Jullie moeten maar: minder of eigenlijk niet met vakantie.
Minder rijden en langzaam.
Niet zeuren over geen woning, is de schuld van de klimaat gekkies, niet van de boeren.

Wat feiten. Van de lokale stikstof uitstoot is driekwart afkomstig van boeren.
De bouw en verkeer max 15% en bovendien NOX wat meer verspreid.

Stikstof heeft niets met klimaat te maken.
Methaan wel. De uitstoot van methaan komt vooral door.... De boeren.
De woning situatie heeft maar een oorzaak, er is te weinig gebouwd. Reden is de marktwerking. Gecreëerd door dezelfde partijen die de stikstof crisis hebben voortgebracht.
Nu staat deze ook nog stil door de uitstoot van vooral de boeren.
De rekening ligt dus bij de bouw en woningzoekenden.

Aldus, niet gek dat de boeren nu samenspannen met de grootste politieke leugenaar ooit.
Ze liegen zelf en net als rechts, een ander mag hun rotzooi opruimen.
En net als rechts zijn ze dol op gemeenschapsgeld. Subsidies alom in boerenland.
Dat de boeren voedsel product klopt, maar met 80% export is 'ons voedsel, een leugen.

De oplossing is dus vrij eenvoudig.
Stoppen met subsidies. Alleen op producten die voldoen aan milieu en/of welzijns eisen geproduceerd voor de lokale markt.
Beetje raar dat EU subsidies worden gebruikt om goedkope export te genereren. Deze drukt bovendien de prijs op de wereldmarkt wat desastreus is voor boeren in ontwikkelingslanden.
Met alle gevolgen van dien, gevolgen die al helemaal niemand wil zien.
De grootste bedrijven direct sluiten en ontmantelen. Dat zijn de grootste vervuilers, grootste subsidie slurpers en meestal miljonair.
Saneren vindt alleen plaats indien er armoede dreigt. Miljonairs gaan we niet uitkopen.

Boeren die de openbare weg blokkeren bekeuren en bij herhaling trekker in beslag nemen.
Boeren die de veiligheid in gevaar brengen hetzelfde.
En boeren die middels intimidatie en of geweld hun politieke boodschap willen doordrukken. Arresteren op grond van de terreur wetgeving.
De bouw direct uitsluiten van de stikstof norm zodat er gebouwd kan worden.

De luchtvaart dient sowieso ingeperkt en 100 is hard zat.

Nog een paar op de interwebs gevonden reacties:
Dit vinden de boeren zélf van mensen die demonstreren
maar dan niet voor zichzelf maar voor de planeet:


Zonder ook maar íets te hoeven doen krijgt hij (Arjen Schuiling van de oer-Hollandse organisatie 'Farmers Defence Force) al €12.000 per jaar (voor de minder sneller rekenaars: dat is €1000 per maand, een vaak genoemd bedrag voor dat 'verderfelijke en slechte en socialistische en dus communistische idee!' bediscussieerde Basisinkomen uit de ruif van de EU. Die ruif die wij met z'n allen vullen vanuit een sociaal beginsel. Het verhaal van de boer bewijst dat niet iedereen sociaal is: er zijn er die weigeren de ruif te vullen maar er wel graag als eerste uit eten.

Momenteel betaalt het gemiddelde gezin in Nederland meer dan €500 per jaar aan belasting, bestemd voor subsidies voor de agrarische sector. Dus als een boer u vraagt hem of haar te steunen kunt gerust zeggen: dat doe ik al.

Wat vindt u: moet de agrarische sector met geweld dreigen (klik) om het kabinet zover te krijgen dat boeren nog meer financiële steun krijgen dan nu al het geval is of is het wel goed zo?

Best interessant ook dat het Mesdag Zuivelfonds (Klik. Door de boeren gevraagd om de stikstofcijfers van het RIVM te weerspreken maar dat op dezelfde percentages uitkwam en moest toegeven dat de overheid gelijk heeft en boeren inderdaad voor een groot deel verantwoordelijk zijn voor de hoge stikstofuitstoot in Nederland), dat vooral financieel achter de acties van de boeren staat, in hetzelfde kantoor zit als belastingkantoor Accon, dat zich met name bezighoudt met het voor boeren aanvragen van (EU-subsidies). Maar dat zal toeval zijn.

Kortom, de organisatie met de oer-Hollandse naam Farmers Defense Force beschuldigt het kabinet van het zich baseren op valse informatie.

Maar doet dat zelf.

=================================================
Meer lezen? Mijn verhalenbundels