Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, mei 03, 2011

Drijven

Volgens mij zijn wij vandaag geslaagd voor diverse moederdag-cadeautjes: voor mijn eigen moeder, voor de moeder van twee überschattige meisjes en voor de biologische moeder van mijn zoon.

Na onze beregezellige middag wilde jongste zusje Dayna graag blijven slapen maar helaas kon dat niet vanwege een afspraak die zij morgenochtend heeft. Een ander keertje dan...

Verder vandaag was ik met mijn kinderen naar het circus; het Magic Circus. Een heerlijke anderhalf uur van "oh" en "ah"-geroep, luisteren naar de gierende lach van een stel blije kinderen van diverse leeftijden. En natuurlijk popcorn. Natuurlijk, erg gezond is dat vette spul niet. Maar het hoort toch wel een beetje bij circus-bezoek. Een soort van traditie.


Rond het fenomeen 'Huwelijk' zijn nog wel meer tradities:

Een stel mensen ging trouwen. Een man en een vrouw. Met elkaar. Niets wereldschokkends maar toch vonden miljoenen mensen het leuk of zelfs noodzakelijk om er bij te zijn, al dan niet ter plaatse. Het waren namelijk beroemde mensen die in het huwelijk traden. Beroemd, niet omdat ze iets geweldigs hadden gepresteerd maar alleen maar beroemd omdat ze beroemd zijn. En hij eigenlijk alleen maar omdat hij een beroemde moeder had. En zij omdat zij (tot aan het ja-woord) zijn verloofde was.

Nu gun ik William en Kate het huwelijksgeluk van harte, hoor! Hoewel het nog maar de vraag is of hun huwelijk gelukkig zal zijn. Dat weten we pas over enige tijd. En dat is misschien wel de échte spanning rond trouwen: zal het allemaal goed gaan?

Punt is dat je dat niet vantevoren weet. En dat is leuk. Stel dat wél al vaststaat hoe een relatie er over zoveel jaar bij staat! Mij lijkt dat net zoiets als het kijkschijfje van Titanic aanschaffen en steeds maar weer opnieuw bekijken. Het is toch écht al een hele tijd bekend hoe het afliep met Leonardo Di Caprio dat beroemde schip.

Maar hoewel ik er geen moment wakker van zal liggen mocht het onverhoopt misgaan, toch hoop ik voor William en Kate dat hún huwelijksbootje blijft drijven.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Henry Cooper