Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, juni 28, 2010

Elders

Natuurlijk genoten wij toen vanmiddag Nederland won van Slowakije. En natuurlijk riepen wij "Boe!" toen onze jongens een penalty tegen kregen in de laatste minuut van de blessuretijd. Tsja, scheidsrechters maken fouten en de heer Blatter en zijn vriendjes willen niet aan de technische hulpmiddelen die bijvoorbeeld in de tennissport al jarenlang goede diensten bewijzen. Zo kon het wederom gebeuren dat Argentinië werd bevoordeeld in de wedstrijd van gisteren. Wederom was het "de hand van God" die ingreep. Maar dit keer dan om een cheque uit te schrijven op naam van de scheidsrechter.

Intussen zitten vele amateur-scheidsrechters via tv-schermen wereldwijd hun eigen commentaar te leveren op de voetbalwestrijden. Soms zelfs voor een groot scherm in een park. En waarom ook niet, met dit prachtige weer?

Met dit mooie weer hoef je echt niet op een buitenlands strand te gaan liggen maar kun je dat ook prima in ons eigen kleine kikkerlandje. Laatst deed ik dat ook met m'n kinderen. Ik vond het erg grappig dat een paar mensen klaagden over een luidruchtig groepje mensen dat werd aangeduid met "die buitenlanders". Tsja, nu weten zij hoe die arme Turken zich voelen als er weer zo'n stel luidruchtige Hollanders lawaai komt maken op hún strand. Kan er niets aan doen maar ik vind dat grappig. Net als indertijd mijn Marokkaanse electricien die er over klaagde dat "al die buitenlanders onze baantjes komen inpikken" en daarbij vooral refereerde aan Polen en Roemenen.

Het is van alle tijden dat men bang is voor het nieuwe. En buitenlandse volkeren brengen nu eenmaal veel nieuws met zich mee. Ook de Bataven zullen ongetwijfeld geklaagd hebben toen er groepen Visigoten in hun land kwamen wonen. Op hun beurt vluchtten die hun eigen land uit toen zij Hunnen aan zagen komen. De eerste groepen Hugenoten werden vermoedelijk ook niet met open armen ontvangen. Maar geef je mensen voldoende tijd dan zal iedereen zich aan alle anderen aanpassen. Zo werkt dat nu eenmaal.

De G20 is een economische top van de 20 meest invloedrijke landen. Nederland hoort daar niet bij. Zo werkt dat nu eenmaal. Toch wordt telkens weer ene Jan Peter Balkenende uitgenodigd. Vermoedelijk om de entertainment in de pauze te verzorgen. Ik zie geen andere reden. Hij mag dan een praatje houden:"Dankzij ons poldermodel gaat het goed met Nederland. Wij zijn -uiteraard tegen vergoeding- bereid om andere landen te helpen dit poldermodel ook in hun land te implementeren." Ziet U het voor zich? Gegarandeerd lachen!

Het lachen is veel medewerkers van TNT-Post wel vergaan. Het gaat dan vooral om de postbodes die een contract hebben voor 24 uur of meer. En dat zijn er veel. De betreffende divisie maakt te weinig winst, vindt TNT, en daarom moet die worden ingekrompen en het liefst worden afgestoten. Een domme redenering natuurlijk.

Stel je voor dat een supermarkt besluit om voortaan uitsluitend produkten te verkopen waarop zij minimaal 30 procent winst maken? Dat is niet leuk voor de consument maar nog minder voor de supermarkt. Klanten blijven dan namelijk weg. Die zoeken hun heil voortaan elders.

De link van vandaag is dan ook naar het weblog waar ik een brief aan TNT publiceerde.

Deel dit stukje