Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, juli 08, 2015

Mannen en vrouwen zijn niet gelijk

Verschil mannen en vrouwen

Vrouwen en mannen zijn niet gelijk.

Maar wel gelijkwaardig.
Doen vrouwen het beter in beroepen waarin communiceren heel belangrijk is, doen mannen het beter in beroepen die fysiek wat zwaarder zijn. Waar mannen afgaan op ervaring en wat ze verteld wordt zijn vrouwen veel eerder geneigd af te gaan op hun intuïtie. En zo zijn er nog wel meer algemene verschillen te vinden. Wat natuurlijk niet zegt dat er niet aan beide kanten enorm veel uitzonderingen zijn. Leuk feitje: onderzoek heeft aangetoond dat een auto inparkeren het beste wordt gedaan door...vrouwen! Al doen ze er wel een paar minuten langer over dan de gemiddelde man.

Hier is wat een vrouw vindt dat vrouwen beter kunnen dan mannen en hier is te zien wat een man vindt dat mannen beter kunnen dan vrouwen.

Weinig vrouwen in de top

Om een of andere reden werken in Nederland bijzonder weinig vrouwen in de top. Die keiharde Nederlandse zakenwereld blijkt toch vooral een aangelegenheid van 'wie heeft het hoogste testosterongehalte'. Net als bij de chimpansees dus eigenlijk.

Luie bijstandsmoeders

Wanneer een bejaarde mevrouw van 65 klaagt over 'die luie jeugd van tegenwoordig die weigert te werken' moet ik altijd erg lachen. Terwijl zij vertelt van 'die luie bijstandsmoeders die niets anders doen dan hun handje ophouden' vertel ik haar dat in de jaren vijftig (toen haar moeder dus in de bloei van haar leven was) bijzonder weinig vrouwen betaalde arbeid verrichten.  'Ja maar, mijn moeder zorgde voor de kinderen en dat is óók zwaar werk hoor!' -'U denkt nu opeens heel anders over die Bijstandsmoeders die u zojuist door het slijk haalde, begrijp ik?' 'Ach jongen (ik ben 47), maar jij hebt de oorlog niet meegemaakt.' -'Als u aan de Tweede Wereldoorlog refereert mevrouw, u ook niet want u bent geboren in 1950.'