Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zaterdag, november 12, 2016

Zaterdag's cursiefje: democratie onder Baudet (#Column)

Democratie betekent dat je als burger mag bepalen wie jou zegt wat je wel en niet mag doen. Althans, in theorie. In de praktijk heet het spelletje: 'Wie is het best in het manipuleren van de kiezer?' Politici zijn dus gebaat bij slecht onderwijs. Slecht onderwezen mensen kunnen namelijk slecht kiezen. Nu weet u waarom het peil van onderwijs in Amerika en Nederland al jarenlang zakt.

Gelukkig hebben wij straks Thierry Baudet. Met zijn Forum voor Democratie (een soort 'Partij Voor de Vrijheid' ontmoet 'Voor Nederland' met een scheutje 'Volkspartij voor Vrijheid en Democratie' en een toefje 'Partij voor de Arbeid') denkt Baudet PVV-stemmers zich intellectueel te laten voelen. Nu voelen zij zich nog Henk en Ingrid.

In werkelijkheid is Baudet vooral tegen democratie. Zoals de VVD nooit een 'Volkspartij' is geweest, de PVV mensen vooral hun vrijheid wil afnemen en de PvdA al jaren geen plannen heeft die ten gunste komen van arbeiders.

Baudet is vooral voor Baudet.

http://www.dagelijksestandaard.nl/2016/09/ja-nu-kunnen-we-lachen-thierry-baudet-gaat-meedoen-aan-de-tweede-kamerverkiezingen/

===================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/