Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, augustus 08, 2010

Verkeerd

Het was weer een fijn weekend en hoewel m'n verkoudheid en m'n slechte heup mij parten spelen valt dat natuurlijk in het niets vergeleken met de bosbranden, overstromingen, oorlogen en explosies in de wereld. En het huwelijk van Robbie Williams.

Trouwen, scheiden, trouwen, scheiden, trouwen, scheiden...in onze samenleving wordt het als volkomen normaal beschouwd om drie maal te trouwen en driemaal te scheiden.

Omdat wij onszelf zo geweldig vinden veroordelen wij culturen waarin mensen aan elkaar worden uitgehuwelijkt of waar mensen drie officiële partners tegelijk hebben.

Zij zijn namelijk anders en dus is dat verkeerd. Mensen met andere eet-gewoontes hebben verkeerde eet-gewoontes, mensen met een andere geloofsovertuiging hebben een verkeerde geloofsovertuiging, mensen met een andere sexuele voorkeur hebben een verkeerde sexuele voorkeur en ga zo maar door.

Sterker nog -en ik vind dit onvoorstelbaar- er zijn mensen die een hekel hebben aan anderen uitsluitend omdat die een andere huidskleur hebben of op een andere manier in dezelfde god geloven!

Wie heeft ooit bepaald dat "anders" synoniem staat voor "verkeerd"?

Deel dit stukje