Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, februari 02, 2011

Fiets

Gistermiddag was ik bij mijn moeder en werd getrakteerd op Roti Kukus (een soort sponscake), waar ik bij het ontbijt van vandaag nog plezier van had. Gisteravond had ik een kort werkoverleg bij mij thuis en vandaag was ik gezellig op visite bij het DWI...

Ik vraag mij wel eens af of er op het kantoor van uitkerings- en werkverschaffings-instellingen en de belastingdienst apparatuur staat opgesteld om klanten te kunnen afluisteren...;-)

Albert Verlinde en Onno Hoes mochten niet zonder hun medeweten worden afgeluisterd door medewerkers van de omroep BNN, zo beslist het Openbaar Ministerie. Dat kan nog lachen worden, want als het OM straks zou besluiten dat NIEMAND in Nederland tegen zijn of haar wil mag worden afgeluisterd heeft het OM zelf namelijk een groot probleem;

Jaarlijks worden in Nederland alleen al tienduizenden telefoongesprekken afgeluisterd in opdracht van het OM (Ja, meer dan in de Verenigde Staten waar de politie toestemming van een rechter moet hebben voordat iemand mag worden getapt. In Nederland is die toestemming niet nodig).

De burgers in kwestie is niets gevraagd. Het zou hier gaan om "verdachten" van criminele activiteiten. Maar ja, ook in Nederland ben je pas een schurk als dat bewezen is. Voordat de bewijslast rond is is ook een verdachte niet meer dan een gewone burger.

Eigenlijk zijn we allemaal wereldburgers en moeten we af van het idee dat het allemaal ophoudt bij een nagenoeg willekeurig getrokken grens. In plaats van afzonderlijk opnieuw het wiel uit te vinden moeten landen samenwerken om de planeet te redden.

Zo zijn honderden instanties, tientallen landen en duizenden wetenschappers al decennia lang bezig om een vervoermiddel uit te vinden dat geen fossiele brandstof gebruikt, makkelijk te produceren is en voor de meeste burgers ook nog betaalbaar.
Zonder zich te realiseren dat zo'n vervoermiddel al heel lang bestaat. Het heet...fiets!