Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, december 27, 2022

Goed nieuws en kattenlog


Deze lolcat vertelt ons hoe wij pestkoppen kunnen bestrijden:

'Een gebrek aan liefde, intelligentie, empathie en aandacht leidde ertoe dat zij iedereen haten die zich minder ellendig voelt dan zijzelf. Als je dan toch een pestkop iets wil geven, geef hem of haar een knuffel. Hebben ze een hekel aan.'

Goed nieuws vind ik dat het onderzoeken van dieren niet alleen maar wordt gezien vanuit het vak 'biologie'. Steeds meer onderzoekers bekijken sinds kort ook de rol van dieren in de geschiedenis, bestuderen hoe dieren communiceren en richten zich op hun sociale interactie en hun welzijn. Het zal nog even duren voor dieren stemrecht krijgen maar voor hen is het mooi dat zij eindelijk serieus worden genomen. Deze vrij nieuwe studie heet mens-dierkunde (klik). In Engeland is men iets beschaafder dan Nederland, waar nog steeds de oude mythe 'dieren voelen niets' heerst. Steeds meer dieren worden aangemerkt als 'wezens met bewustzijn'.

Laatste bij het wakker worden, maakte mijn visite-poes duidelijk dat ik de gordijnen open moest doen. Zodat zij lekker in de vensterbank kon gaan liggen:


=====================================
In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer

Meer lezen? Mijn verhalenbundels