Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, juli 26, 2011

Mensen

Even wat achtergrondinformatie voor (nieuwe) lezers: onlangs ben ik aan de slag gegaan als Zelfstandige Zonder Personeel (ZZP'er). Ik verdien nu de kost als acteur, entertainer, cursusleider (eenvoudig boekhouden en sociale media) en schrijver (van korte verhalen en columns; ben ook bezig met een roman). Daarnaast ben ik bestuurslid van een goede doelen-stichting en help ik vrijwillig mensen als sociaal raadsman. In het verleden was ik ondermeer raadslid in de lokale politiek, boekhouder voor diverse bedrijven en groepsleider in de naschoolse opvang. Ik draag alleen (en met veel plezier!) de zorg voor mijn 15-jarige zoon en af en toe logeren zijn twee (half-)zusjes bij ons.

Via de gemeente zit ik in de zogeheten BBZ-regeling; een regeling voor startende ondernemers die hen een minimum-inkomen belooft. Verdien ik een maand een inkomen van onder bijstandsniveau dan wordt mijn inkomen aangevuld tot dat niveau.

Laatst verdiende ik met een week werken op een festival in Dresden - als lid van een groep die "sideshow-cabaret" brengt - bijna een half maandinkomen. Voor een in mei in Praag opgenomen commercial verdiende ik nog iets meer dan dat, al is het geld nog niet gestort.

Ook ben ik te boeken als presentator en gastheer. Bijvoorbeeld. Het komt er al met al op neer dat ik doorgaans (ondanks werken) een maandinkomen heb op bijstandsniveau en dat ik er soms iets boven zit. En ja, ik zou ervoor kunnen kiezen (zeker met mijn artrose in de heup) om thuis te gaan zitten kijken naar herhalingen van Wie is de Mol? en hetzelfde inkomen opstrijken maar daar voel ik helemaal niets voor.

Nu hoop ik maar dat het ook duidelijk is voor Hollie, die zich hier ook wel Tollie noemt of soms zelfs schrijft onder de namen van vaste bezoekers. Deze arme man loopt met zijn T-Mobile mobiel gratis-wifi punten af om steeds vanuit een ander IP-adres naar Google te surfen, de naam "Terrebel" in te typen om vervolgens mij proberen lastig te vallen. Hoe je een link onder "Favorieten" moet plaatsen weet hij niet. Waarschijnlijk omdat hij het IQ heeft van een PVV-er, de partij waarnaar hij ook graag verwijst onder zijn pseudoniemen.

Indertijd schreef hij onder mijn naam allerlei vuiligheid bij collega-webloggers. Via zijn vaste IP-adres (dagelijks was hij hier een paar uur mee bezig vanaf zijn werk) heb ik zijn werkgever achterhaald. Na een e-mail van mij werd hij op het matje geroepen bij personeelszaken. En blijkbaar vond hij dat niet aardig van mij.

Afgelopen zaterdag mocht ik met een paar collega's werken op een Houseparty in het Amsterdamse Bos: erg vermoeiend maar ook heel erg leuk. Op mijn Facebook-pagina vindt u een link naar een kort filmpje maar bij deze krijgt u een foto waarop u mij kunt zien als leadzanger van een wereldberoemde band ;-) :
Vannacht voor het eerst sinds een tijdje in één ruk doorgeslapen. Dus zonder 's nachts wakker te worden gemaakt door een pijnscheut in m'n heup! Dat doorslapen is echt geweldig. Ik ben dan ook zeker van plan dat vaker te doen. Ik krijg er gewoon weer energie van.

Bijvoorbeeld om te kunnen ageren tegen de advocaat Bram Moszkovicz

Uiteraard heeft De Grote Geblondeerde Gedoger afstand genomen van de daden van Anders Breivik. Onder publieke druk moest-ie wel. Zijn hele verklaring bestond uit welgeteld één enkele tweet (een geschreven stukje van minder van 140 lettertekens). Let wel: Wilders roept hoe afschuwelijk het is wat Breivik gedaan heeft maar zegt niets over de motieven van de gestoorde Noor. Eigenlijk ook wel logisch want uit zijn eerdere eigen verklaringen in de media blijkt dat het gedachtegoed van Wilders (en zijn partij-ideoloog Bosma) zeer sterk overeenkomt met dat van een zekere zeer blanke blonde "Christen" die vindt dat de Islam de schuld is van alles wat er ook maar mis is in de wereld. Er zijn zelfs vandaag in Nederland mensen die vinden dat de Islam de enige schuldige is van de recente moordpartij in Noorwegen! Echt ongelooflijk!

Ik vond het indertijd ook ongelooflijk dat het dochtertje van Femke Halsema met de dood werd bedreigd door een anonieme PVV-aanhanger (er bestaat overigens geen andere soort: stuk voor stuk zijn het lafaards die weigeren hun mening te onderschrijven met hun eigenlijke naam).

Uiteindelijk werd bekend dat het ging om een 36-jarige werkloze blanke Rotterdammer die als dagbesteding vanuit meerdere twitter-accounts zichzelf en zijn Grote Leider zit op te hemelen. Geert Wilders vond het niet nodig om de daden van deze man te veroordelen terwijl hij anders graag en zeer uitgesproken tekeer gaat tegen mensen die doodsbedreigingen uiten.

Of wacht'ns...misschien ziet Geert zélf zijn aanhang niet als mensen?