Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, november 25, 2018

De week voorbij

'Ik wil dat jij mij eerlijk zegt wat je op het hart hebt.' -'Ik zit liever met mijn vrienden in de kroeg voetbal te kijken dan met jou in dit dure restaurant maar de serveerster vind ik erg aantrekkelijk en dat maakt veel goed.'

Punt is: wij willen vaak helemaal niet dat mensen eerlijk tegen ons zijn. Maar wat willen wij dan wel? Hoe zit dat met u: wilt u dat anderen altijd eerlijk tegen u zijn? En bent u zelf altijd eerlijk tegen anderen?

Maandag kwamen werklieden al vroeg (half acht) om werkzaamheden in mijn woning uit te voeren. Werkzaamheden die ongeveer een week zullen duren: isoleren van mijn buitenmuren en het aanleggen van een CV-installatie. Het is even afzien (geen werkbare keuken, geen gordijnen voor de ramen) maar dan heb je ook wat. Gelukkig mag ik douchen bij een buurvrouw en ook met eten en koffie drinken en zo zit het wel goed.

Het was druk op het werk waar een externe boekhouder ons boekhoudsysteem onder de loep nam. Ben benieuwd naar zijn bevindingen! Omdat mijn collega's soms net mensen zijn en dus allemaal verschillend heb ik de kantoorlades daarop aangepast: de ene heeft graag tekst, terwijl een ander liever communiceert via kleurtjes of cijfers. Zodoende:


Aangebeld bij een buurvrouw bij wie de werklieden mijn huissleutels hadden afgegeven.

's Avonds werd bij ons in de Loge een nieuwe Broeder toegevoegd aan de rangen. Altijd bijzonder om door de ogen van een ander een inwijding mee te maken. De nieuweling en ik bleken veel gemeen te hebben. Zo zou het zomaar kunnen dat zijn opa en mijn overgrootvader elkaar gekend hebben! Hoe bijzonder is dat?

Lag keurig tegen een uur 's nachts in mijn (wat volle want deels gevuld met dozen vol losse spullen om de werklui meer ruimte te geven) bed.

Dinsdag stond de eerste van de werklieden weer keurig om half acht aan te bellen en vijf minuten later stond hij al te werken. Netjes! Zo langzamerhand wordt mijn keuken dat ook. Billy de Kat heeft er zo zijn gedachten over:

Op de brouwerij een stukje debiteurenbeheer uitgevoerd en wat klusjes opgepakt die geen haast hebben maar toch gedaan dienen te worden. Al is het maar om te voorkomen dat de 'klusjes' 'problemen' worden.

Heerlijk gegeten (met koffie en een oliebol toe!) bij een buurvrouw, mijn sleutels opgehaald bij een andere buurvrouw en later op de avond een andere buurvrouw op visite. Gezellig!

Deze avond een uurtje of wat gewerkt als Secretaris van de maandagavondclub. Bij het aannemen van een nieuw lid van een vereniging dient er het een en ander administratief verwerkt te worden.

Genoten van de wekelijkse episode van The Walking Dead.

Woensdag bleek de stukadoor zich te hebben verslapen dus ik draaide mij nog even om en was daardoor iets later op mijn werk dan anders.

Ook deze dag verbaasde ik mij over de frapatsen van Donald Trump en zijn familie. Zo kocht zijn dochter Ivanka onlangs (in China...) de rechten voor het  produceren van stemcomputers (Ik verzin dit niet: klik) en nog vragen mensen zich af welke stemcomputers gebruikt gaan worden wanneer haar vader kan worden herkozen in 2020. Bovendien bleek dat zij haar privé mailadres gebruikte voor zeer gevoelige correspondentie met buitenlandse mogendheden namens de Amerikaanse overheid. Iets waarvoor haar vader zijn aanhang tegen Hillary Clinton ophitste met de woorden 'Lock her up!' Nu zijn eigen dochter hetzelfde vergrijp heeft gepleegd 'is het niet van belang en bovendien is zij geen lid van de overheid.' Zou Trump niet weten dat Ivanka de dochter is van de president en bovendien 'Senior Whitehouse Advisor' (de hoogste in rang van alle adviseurs van de president)?

Dat Donald Trump zakelijke belangen heeft in Saoedi Arabië (u weet wel: dat Arabische land waar de meeste daders van de aanslagen van '9/11' vandaan kwamen. Mensen uit andere moslim-naties kregen toen een vliegverbod naar Amerika opgelegd. Maar niet mensen uit Saoedi Arabië) en persoonlijk bevriend is met de Saoedische kroonprins heeft invloed gehad op zijn beslissing om het strenge islamitische regime van dat land niet op de vingers te tikken voor het vermoorden en in stukken hakken van een journalist in dienst van een Amerikaanse krant.

Geen idee wat er nog moet gebeuren om deze president te dwingen af te treden. Wie het weet mag het zeggen.

's Avonds at ik bij een vriend en hielp ik hem met het instellen van zijn allereerste smartphone.

Om een of andere reden voelde ik mij mentaal niet helemaal fit dus thuiskomen - na een kort bezoek aan een buurvrouw - in een leeg en koud huis was niet prettig. Maar gelukkig belde er toen een buurvrouw aan die tijd nam voor een praatje en daarbij een cadeautje had voor mij: heerlijk warme anti-slip sokken.

Superlief!

Donderdag liet ik mij wekken door een aanbellende loodgieter: mijn keukenblok was inmiddels teruggeplaatst en hij kwam die weer aansluiten.
Hard gewerkt op kantoor deze dag. Samen met een externe boekhouder en onze eigen boekhouder een paar uren lang goed gekeken naar de (on)mogelijkheden van ons huidig boekhoudsysteem en flinke stappen gezet op weg naar verbetering.

Een biertje op het einde van de werkdag was dik verdiend!

Vrijdag wachtte ik even op de tegelzetter voordat ik afreisde naar het altijd weer leuke Haarlem. Bij mij om de hoek zag het er die ochtend zo uit:

Bij Jan de Meesterbarbier (klik) overleg gepleegd over de act en kostuums van 'De Sterkste Man ter Wereld', eerdaags te zien op het Carnivale-festival (klik) in Den Haag. Komt dat zien!


Na de lunch bij Het Friethoes (klik) terug naar Amsterdam waar ik toevallig de stukadoor en timmerman tegenkwam. Zij rondden nog een paar klusjes af in mijn woning en lieten mij in vertwijfeling achter: 'Waar te beginnen met schoonmaken en opruimen!?' Veel tijd om te piekeren had ik niet want het was (na babbeltjes met twee buurvrouwen en twee buurmannen) tijd om naar Amstelveen te gaan om daar een bijdrage te leveren aan een bijzondere avond.Zaterdag uitgebreid aan de koffie met een buurvrouw, om de dag mee te beginnen. Daarna wat voorbereidingen getroffen voor komende entertainment-opdrachten en begin van de avond de reis gemaakt naar Amsterdam-Noord om daar op te passen op twee jonge bengels. Eerst nog met hun ouders gegeten en Sinterklaas-liedjes gezonden. Natuurlijk. Terwijl de jongelui sliepen en ik op de terugkeer van hun ouders afwachtte las ik boek nummer 15 van dit jaar uit: Four-day Planet van H. Beam Piper: een economische thriller, gegoten in de science fiction stijl zoals die enkele decennia geleden gebruikelijk was.

Zondag kort koffie gedronken met een buurvrouw en daarna flink aan het werk gegaan in mijn woning.

Een muurtje geschilderd, de keuken opnieuw ingeruimd en wat meubels verschoven en zo. Vandaag markeerde de 23ste verjaardag van mijn zoon en als hij eerdaags langskomt in zijn ouderlijk huis zal hij grote ogen opzetten, zo is de bedoeling.

Als kers op de taart van deze week de zondagavond geëindigd met een potje strijken.


Het Engelstalige stuk van deze week: https://terrebelius.blogspot.com/2018/11/what-if-more-people-were-selfless.html

De muziek van deze week komt van Editors. Hier is No Harm:I see through your walls
And your space down your halls
I'm a go-getter

Deze week staan wij alsnog stil bij het overlijden van Stan Lee

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/