Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, augustus 18, 2024

De week voorbij

"Russell Brand weet alles van feminisme want hij is een Engels acteur en fan van Trump!"

Heel vreemd natuurlijk maar er bestaan inderdaad mensen die anderen vertrouwen op basis van hun (al dan niet vermeende) status.

Zelfs mensen die wetenschappers niet vertrouwen vertrouwen wetenschappers. Als die tenminste hetzelfde beweren als hun favoriete populist.

"Kijk, deze wetenschappers weten niets van klimaat en daarom vertrouw ik hun mening over klimaat!"

Vooral beroemdheden worden vaak nagepraat 'want die persoon is beroemd en heeft dus gelijk!'

Waarom geloven mensen een drugsverslaafd lid van de elite die denkt een kloon te zijn, zichzelf God noemt en roept dat de Aarde plat is? 

Gelooft u liever bekende mensen of mensen die daadwerkelijk op het betreffende onderwerp gestudeerd hebben?

==============
In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer

Over links gesproken: ja, dat ben ik maar voor verdieping staat er ook een aantal in mijn stukjes. Heb daar wat moeite voor genomen dus stel het op prijs als u de moeite neemt er op te klikken om de betreffende artikelen, onderzoeken en filmpjes te bekijken.

Heeft u na het lezen van dit blogstuk iets geleerd, wat gelachen of heeft het u aan het denken gezet, overweegt u dan een donatie voor de tijd en moeite die ik er in steek.

Meer lezen? Mijn verhalenbundels

=======
Maandag genoot ik nog even na van het bezoek van vrienden, het zelfgemaakte stripboek dat ik mocht ontvangen 

en vroeg ik mij af waarom niet meer mensen zich druk maken over de vervolging van en brute moord op een grote groep mensen


Zo zijn mensen blijkbaar. Een relatief kleine groep zegt niets over onrecht uit angst. Angst om hun sociale status te verliezen vooral. Een enkele keer uit angst voor geweld.

Welk percentage van alle Belgen was volgens u actief in het verzet? 

Het was nog geen 3%.

Als uw land zou worden platgebombardeerd, zou u dan de aanvallers toejuichen? 

Zich aansluiten bij een verzetsgroep die door de agressor 'terreurorganisatie' wordt genoemd? Hulp uit het buitenland willen?

Maar de meeste mensen - zo blijkt in de praktijk - vinden het niet erg dat anderen leed wordt aangedaan 'want ik heb er geen last van' en een grote groep juicht het zelfs toe dat 'die anderen!' worden mishandeld.

Als 'ze' komen om uw buren op te pakken, wat doet u dan? En als 'ze' komen om u op te pakken, wat wilt u dan dat uw buren doen?

Iets als dit misschien? Of heeft u liever dat men uw leed volledig negeert, zoals verreweg de meesten het leed wat de Jezidi's werd aangedaan niet interesseert. Sterker nog: de meesten hebben nog nooit gehoord van de recente genocide op dat volk.

Vind u het bewust vermoorden van duizenden leden van een volk een 'genocide' of niet? Wat is uw definitie van dat woord?

Zou u ten tijde van de Tweede Wereldoorlog zich het lot van de J0den hebben aangetrokken of - zoals deze mensen - nooit van die groep mensen gehoord hebben? En wat weet u van de Jezidi's? 

Natuurlijk hoeft u niet te weten dat na Equador, Qatar en Indonesië onlangs ook Angola de OPEC heeft verlaten maar ik hoop dat u tenminste weet wat de OPEC is. Of bijvoorbeeld weet wat er momenteel gaande is in Bangladesh.

Herhaalt u liever een krantenkop als ergens uw mening over wordt gevraagd om te laten merken dat u eigenlijk niets van het ontwerp weet maar toch uw 'mening' wilt geven?

Mijn mening is dat ik deze vrije dag genoot. Ondanks de hitte vermaakte ik mij prima.

Zo bezocht ik de Atlantikwall Raversyde bij Oostende. 

Prins Karel had er zijn domicilie. Had wel eens van de man gehoord maar wist weinig van deze (tijdelijke) koning der Belgen. Zo bleek hij graag boeken te lezen als Oorlog en Vrede. En bier te drinken, met name Guiness.


Mijn nerdhart maakte een klein sprongetje want er stond een heuse Enigma machine in de vitrine:
De kusttram bracht mij langs historische plaatsen als Nieuwpoort (van 'De Slag Bij').

De Batterij Aachen is nog goeddeels intact en was een belangrijk verdedigingspunt tegen de nazi's. Met een prima uitzicht:


Tegenwoordig is er ook meetapparatuur voor toekomstige verdediging van de kust. Tegen klimaatverandering en de daarmee gepaard gaande verhoging van de zeespiegel. En die van de temperatuur.

Bijna raakten ook de gemoederen verhit. Toen een Duitse toerist met pretlichtjes in zijn ogen tegen zijn vrouw en kinderen zei: "Dit ken ik van de verhalen! Hier heeft mijn opa nog gevochten!" en een Belgische toerist hem toesiste: "De mijne ook." Maar dan zonder pretlichtjes in de ogen.

Niet grappig was dat het enige café in de regio op maandag gesloten bleek. Dus ook het museumpersoneel is dan aangewezen op water uit de kraan en zelfmeegebrachte broodjes.

Het was ruim dertig graden. 

Weliswaar niet de ruim 58 graden die onlangs in Brazilië werd gemeten maar alleszins ongemakkelijk.

Te verwachten valt dat de komende decennia de gemiddelde temperatuur op de wereld alleen maar zal stijgen. 

Enkele overheden en instanties vinden dat er geld moet worden gestoken in het bestrijden van de gevolgen van klimaatverandering maar helaas wordt vele malen meer geld uitgegeven aan het verspreiden van nepnieuws.

"Er gaan een heleboel veel centjes naar klimaatonzin!" Neuh, veel te weinig feitelijk. Veel meer van ons belastinggeld krijgen bijvoorbeeld Shell, Musk en Bibi.

Waar vindt u dat ons belastinggeld heen moet; naar het rijker maken van multimiljonairs, het buitenland en bedrijven die de planeet vernietigen of naar het zeker stellen van een toekomst voor onze kleinkinderen?

Voelde mij de koning te rijk toen ik met een onderweg gemaakte nieuwe vriend op de tram stapte naar het centrum van Oostende en daar nieuwe schoenen kocht:

Nieuwe sokken kostten mij €15 en ik voelde mij daar een beetje schuldig over. Maar volgens mijn psychologe mag ik best af en toe lief zijn voor mijzelf.
De boulevard en het strand waren mij iets te druk, dus ik pakte de tram naar een deel van de kust dat wat minder toeristisch was.
Na eerst nog wat te hebben rondgelopen in Oostende centrum en te hebben genoten van wat straatkunst.


Zo kwam ik op het strand van Koksijde terecht:
Waar ik mij liet meedrijven op golven van tevredenheid 

en genoot van de rust:
Tegen elven thuis nog even een biertje gedronken en naar bed:
Dinsdag was weer een werkdag: 's ochtends een (online) werkoverleg met een klant en een sessie met mijn psychologe. Over waarom ik graag mensen shockeer en hoe de balans te vinden tussen sociaal en praatgraag zijn enerzijds en anderzijds weten wanneer mijn mond te houden. 

Het was prima weer! 
Om de was te doen en op te hangen bijvoorbeeld.
en huishoudelijke klusjes waar mijn collega's 'geen tijd' voor hebben: wc-rol vervangen, blikjes opruimen...

Even paniek omdat ik mijn bril kwijt was maar die bleek al snel in de wastas te zijn gegleden. Gelukkig!

Dus met een tevreden gevoel aan het 'ontbijt' om half een:


Keurig op tijd in het theater. Men heeft graag dat wij ruim voor aanvang aanwezig zijn en dat begrijp ik. Zo is er tijd om eventualiteiten voor te zijn: kostuumreparaties, een kleine medische behandeling of wat dan ook.

Spanning voor een collega: onze 'reserve' mocht het toneel op in de plaats van één van de vaste acteurs!

Als 'voorafje' was zij mee in de parade:
Zij staat op de onderste rij in het midden op deze fotocollage van een fan.

Natuurlijk speelt het anders met een andere acteur die dezelfde rol speelt en krijg je een andere dynamiek op het toneel. Zij geeft haar eigen interpretatie aan de rol en dat was even wennen maar werkte prima. Zij mag terecht trots zijn op haar prestatie!

Dat was ik die avond ook; de laatste keer dat ik op een bowlingbaan stond waren mijn opponenten van de avond nog niet geboren. 


Parkmedewerkers hadden mij [uitgedaagd] uitgenodigd voor een avondje bowlingcentrum. 
Werd niet eens laatste! En...men schenkt er Karmeliet. 😋
Heb mij kostelijk geamuseerd. En daar genoten mijn nieuwe vrienden dan weer van.

Zoals wij eerder op de avond samen genoten van de Plopsasingers 
en ik de opmerking kreeg toegeworpen: 'Van alle bekende mensen die wij kennen, ben jij de aardigste!'

'Wachtuseffe! Een stevig biertje én een whiskey?' Ja hoor, met een goede theatermaaltijd als bodem kan dat prima.

Lag zowaar al tegen middernacht op bed! Franse les (waarom hier het woord 'chez' moet worden toegevoegd is mij vooralsnog een raadsel)
en pitten.

Woensdag had ik medelijden met de menssoort bekend als 'wappies': niet meer kunnen klagen over de regering. Omdat je die zelf gekozen hebt.
"Mensen die mensen noemen hoe die genoemd willen worden en anderen respecteren zijn schapen! Ik blaat liever rechtspopulisten na!"
"Ik begrijp niet dat mensen hiernaar kijken. Dus ik blijf er uren naar kijken."

Van mij mogen de gelukszoekers die Nederland verlaten 'vanwege al die gelukszoekers!' hun Nederlanderschap inleveren.
Wappies adoreren liegende volksmenners als Baudet. 

Wappies klagen over een atlete die als kind illegaal in Nederland was maar juichen 'Nederland!' toe als Sifan Hassan een gouden plak wint.

Wappies zijn tegen mensen die op zoek naar geluk emigreren maar veel wappies emigreren zèlf op zoek naar geluk naar landen als Portugal en Spanje.

Genoeg gelachen om die rare wappies. Het was tijd voor het ontbijt. 
Daarna met een groepje collega's genieten van het lokale zwembad: Plopsaqua. En ik ondernam een ritje in de Sky Drop! Een supersnelle waterglijbaan waarin je gelanceerd wordt.

Sauna, bubbelbad, paar baantjes getrokken...dus daarna hadden wij een traktatie wel verdiend:
Bier en bitterballen!
Met een contingent aan collega's trokken wij daarna naar een van de achtbanen in het attractiepark. Om een promotiefilm op te nemen. Er kan dus weer een vinkje op mijn 'gedaan!'-lijst: een liedje uit een musical zingen tijdens een achtbaanrit. 
-
Als cadeau mochten wij daarna voordringen in de rij bij de Ride to Happiness. 🤓

Bij de 'notes' bleek de regisseur weer erg tevreden over ons en ik liet mij de snack van de dag goed smaken:
Net als het verbluffende nieuws dat Baudet stemmen weg wil halen bij Wilders & Co door zich opeens als pro-Islam te profileren:
Niet echt 'opeens' hoor want een paar jaar geleden ontdekte de bekende volksmenner dat hij en de traditionele Islam punten gemeen hebben: over de traditionele man/vrouw verhouding bijvoorbeeld.  

Vind u dat mannen meer rechten moeten hebben dan vrouwen of stemt u liever niet op conservatieve types als Wilders, Trump, N3tanyahu of Baudet?

Zowel tijdens de parade alsook in de voorstelling was iedereen bij ons in het Plopsatheater weer gelijk. Niet hetzelfde maar gelijk. Dus. Als in 'gelijkwaardig'.

Het publiek leek iets 'lauwer' dan dat van de dag ervoor maar toch stonden wij weer te stralen:
Natuurlijk gingen wij weer met fans op de foto 
maar ik bleef - na twee lange dagen - niet lang. Het vuurwerk die avond bekeek ik vanuit het huisje.

Donderdag moest ik wat huilen toen ik las dat 'moedige soldaten' laf en doelgericht een oma, een moeder, en haar pasgeboren tweeling van grote afstand vermoordden bij een precisie bombardement. Dankzij door de Amerikaanse en Europese belastingbetaler geleverde apparatuur wist men dat de vader net de deur uit was om de geboorte te laten registreren. Dankzij infraroodapparatuur wist men dat de moeder alleen thuis was met haar pasgeboren babies en hun oma.

Dit ging niet om een eerlijk gevecht in een gelijkwaardige oorlog. Ook ging het absoluut niet om het uitschakelen van een terrorist. Het vermoorden van de moeder en haar twee pasgeboren babies was een daad van pure wreedheid met de intentie om pijn te doen. En MSM gaat er in mee. Door de wandaden van deze mensen niet te veroordelen maar te bagatelliseren.

'Kinderen omgekomen bij aanval' terwijl een minder laffe krantredacteur zou schrijven: 'Pasgeboren kinderen en hun moeder doelbewust vermoord door Isr4ëlische leger.'

Waarom klagen wappies eigenlijk niet over MSM als die de kant van f4scisten kiest?

Z!onisten weten dat zij wegkomen met hun wrede acties en zeiden daarom bijvoorbeeld doodleuk: 'Wij handelden uit zelfverdediging.', 
na het uitkomen van een filmpje waarin zij een weerloze, manlijke, gevange verkrachten. Zij martelen niet om informatie los te krijgen (nog steeds verachtelijk ėn verboden) maar puur uit sadisme. Of - zoals domrechts dat noemt - 'humor'.
De dood van de moeder (een wetenschapper die regelmatig kritiek uitte op het f4scisme van N3tanyahu) bewijst in elk geval dat men wel degelijk precisie bombardementen kan uitvoeren en 'nevenschade' (30.000+ vermoordde burgers) kan voorkomen. Maar bewust kiest voor bomtapijten om zoveel mogelijk 'ratten' (burgers van P4lestina) te extermineren. 

Mensen dirigeren naar en 
bijeendrijven in een klein gebied met de belofte dat zij er veilig zullen zijn en dat gebied vervolgens platbombarderen is wellicht effectief maar niet erg vriendelijk.

Hoe noemt u mensen die voortdurend liegen en hun beloftes verbreken?

Deze lafaards durven hand tot hand gevechten niet aan en vermoorden mensen dus het liefst van afstand. Op dit soort manieren. Bah!

Niet bah was het lekkere hapje dat na de parade op ons stond te wachten:
Quiche met donut!

Voelde ook verdiend omdat ik een paar uren lang - maar succesvol - worstelde met de logistiek rond mijn komende werk en verblijf in Middlesbrough, Verenigd Koninkrijk.

Ruim een maand lang mag ik (betaald !) meespelen in een 'panto' in dit kleine (484 stoelen) theater:




Verder las ik dat er in 1974 een vredesconferentie was in Lahore: vele moslimlanden besloten samen te werken. Tot grote schrik van westerse imperialisten. Dezelfde westerse landen die nu met alle macht de z!onisten steunen, slaakten een zucht van verlichting toen die vrede tussen de moslimlanden in het Midden Oosten er niet kwam. 'Waarom dan wel niet?' Goede vraag: omdat álle betrokken moslimleiders binnen een jaar na de conferentie zomaar en opeens vanzelf dood waren. 

Toeval natuurlijk dat de moslimleiders die vrede wilden in 1974 plots dood neervielen want oorlogszuchtige kolonialisten zijn toch niet tegen vrede? 

Voor mij was het een vredelievende dag. Die begon met dit uitzicht van een vakantiehuis in aanbouw:
Nadat ik had uitgeslapen, gecommuniceerd met deze en gene, aantekeningen had uitgewerkt en mijn kamer had gekuist. In anticipatie op de komst van een logerende vriendin uit het verre Amsterdam.

Dus met blijde verwachting paradeerde ik mee in de parade en maakte uit enthousiasme een paar kleine foutjes in de voorstelling die avond. Terwijl ik geen opmerkingen kreeg over mijn optreden van de dag ervoor.

De vriendin had wat pech met de trein maar stapte de hotellobby binnen op het moment dat de Plopsasingers hun act begonnen. 
Wat een fijn weerzien!

Ik stelde haar voor aan wat collega's en een paar nieuwe vrienden, wij dronken een drankje en pakten de tram naar het strand. 
Zij maakte in de tram een foto van mij met lokale fans:

En wij genoten even later van het zeewater. Heerlijk om met z'n tweeën samen in geboortekostuum net na middernacht te genieten van de stilte, elkaar en het water.
We wandelden, lachten en praatten, aten een hapje, dronken een drankje, gingen in bad en om half vier slapen.

Vrijdag waren wij om tien uur wakker. Een goedemorgen-knuffel, koffie met fijne gesprekken met huisgenoten en naar Plopsaland:




Tijdens de parade zwaaiden mijn collega's en ik naar haar

en erna bracht ik nog een half uur met haar door voor ik terug in het theater werd verwacht. Wetend dat zij die avond in de zaal zou zitten.



's Middags was zij naar het strand met een vriendin en bracht voor mij een heuse Strandbloem mee! 
Lief, niet?

Zij maakte deze foto van de finale:
Hoewel de Plopsasingers wilden dat wij bleven 
lonkte de zee:
Wij konden het niet laten om drijvend op het water de lucht te zien verkleuren en wekten daarmee ook onze eetlust op:

Zaterdag bleek dat ze nu toch echt te ver zijn gegaan. Tienduizenden burgers, waaronder veel kinderen vermoorden, dat kon nog wel. Maar nu het IOF doelbewust katholieke nonnen heeft afgeslacht (oké , in december 2023) is de Paus boos. Heel boos. Je vindt hem niet aardig als hij boos is. Nu noemt zelfs de Paus de stormtroepen van Bibi 'terroristen'.

Poetin noemde de Oekraïense soldaten die een verrassingsaanval uitvoerden op Koersk (of 'Kursk') ook terroristen. Zijn mensen die aangevallen worden en een tegenaanval lanceren 'terroristen'? 

Ook de nazi's deden 'huilie huilie' bij tegenaanvallen na hun invasies. Volgens de nazi's waren de Geallieerden en de mensen van het verzet 'terroristen'. Waren zij dat?

Na het ontbijt gingen mijn Amsterdamse vriendin en ik het pretpark in. Hoe gezellig!
Wij bezochten onder meer het dorp van Wickie de Viking:
Hier spelen wij  het moment na dat zij mij de Strandbloem gaf:

Onderweg kreeg ik een spontane knuffel van één van de animatoren; de mensen die onherkenbaar in kostuums van karakters van Studio 100 rondlopen in het attractiepark. Zijn handgebaren (het is hen verboden te praten als zij een karakter spelen) deden mij vermoeden wie er in het pak zat.

Dat vermoeden werd later op de dag bevestigd: het bleek een jongeman die ons regelmatig rondfietst in de parade!
Niet veel later kregen wij onze 'notes' en mochten wij ons de microfoons laten omhangen:

Even een selfie met iemand van Kostuums die haar laatste dag beleefde als medewerkster aan de voorstelling 
en beginnen aan het 'pre-show' ritueel. Dit keer met 'vers stuk proza publiceren' als onderdeel van de voorbereiding.

Het gejoel en gejuich op het einde was niet van de lucht en velen gaven ons een staande ovatie.
Dus dit blij ei zocht direct na de show (en wassen, omkleden en eten) zijn Amsterdamse vriendin in het park op. Stelde haar voor aan wat lokale vrienden, hadden het leuk en genoten óók nog eens van vuurwerk. 

Het park was langer open en de rijen bij de attracties niet erg lang. 



Fijn!

Dat was het ook om met haar hulp die avond laat in bad nog even een scène te oefenen ten behoeve van een naderende auditie.

Zondag waren wij van alles van plan maar uiteindelijk kwam het neer op rustig wakker worden, haar spullen inpakken, koffie drinken 
en (voor tijdelijk) afscheid nemen. Terwijl zij aan de reis terug naar Amsterdam begon, prepareerde ik mij voor de parade.

In de Green Room was er een klein feestje voor onze collega's van een andere show in hetzelfde theater. Met taart!

Het was weerom een goede show en ook de pitstop ging erg goed!

Na afloop kreeg ik een biertje van een fan en van een andere een mooie, ingelijste, foto met ondergetekende in de lijst. Geschoten tijdens de parade.

Terwijl ik met hen kletste, genoten wij van de Plopsasingers:


Even babbelen met familieleden van een collega die helemaal vanuit Ierland waren gekomen en door naar het theater.
Voor de laatste editie van de Gert & James Zomerrevue:
Geen Snip en Snap of André van Duin met Corrie van Gorp en Frans van Dusschoten, noch Piet Bambergen met René van Vooren maar wel in die traditie.

Vermakelijk!

De muziek van deze week is een disco klassieker: Chic - Le Freak.


Het pleonasme van deze week is: een gedupliceerde kopie.

In de serie 'Onbekende helden': Anna Maria van Schurman 

Deze week staan wij stil bij het overlijden van Alain Delon en Eugènie Herlaar