Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, september 06, 2017

Heeft u schulden? Echt niet?

Persoonlijk heb ik geen schulden, uitgezonderd een roodstand bij de bank. Ik ben mijn buurman geen tientje verschuldigd, heb geen studieschuld en heb zelfs geen schuld bij de bank in de vorm van een hypotheek. De enige schulden die ik heb zijn emotionele schulden, schulden die nooit kunnen worden voldaan. Aan mijn moeder bijvoorbeeld. Aan de onbekende in de tram die mij aanspoorde te blijven knokken voor mijn zoon toen ik op het punt stond het op te geven.

De gemiddelde inwoner van Nederland heeft ongeveer €10.000 schuld, hypotheekschulden niet meegerekend. Een lening voor de aanschaf van een nieuwe auto of televisie, een studieschuld, een investering van een derde in het eigen bedrijf, een paar tientjes bij een bekende, een krediet bij een winkel...

Gek genoeg vinden wij het 'normaal' dat het voor iemand die schulden heeft moeilijk moet zijn die af te lossen. Door boetes op te leggen aan mensen die niet op tijd hun schulden aflossen.

Heb mij altijd al afgevraagd: als iemand €100 niet kan betalen, waarom wordt die vervolgens verplicht om €120 te betalen? En hoe helpt dat om die persoon uit de schulden te krijgen? Uit ervaring weet ik dat iemand twee dagdelen lang bijstaan in het bijhouden van een eenvoudig kasboek al enorm kan helpen.


Niet alleen Griekenland heeft een hoge schuldenlast.
Voor zover mij bekend zijn er maar weinig landen zonder nationale schuld

En u? Heeft u schulden? Ja, een hypotheekschuld is óók een schuld.


==========================================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/