Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, december 04, 2014

Bijna de helft van de mensen fraudeert

Vandaag was ik met mijn vriendin en haar moeder in de ontzettend leuke stad Haarlem waar mijn partner werd geknipt en ik werd geschoren in de zaak van Jan de Meesterbarbier.


Verder genoten wij er de lunch en kochten er een mooie trui voor mijn zoon, bij wijze van cadeau voor zijn schoolrapport waarop maar liefst nul onvoldoendes prijkten! Bij het vandaag failliet verklaarde MEXX...

Steeds meer winkels kunnen het niet meer bolwerken ondanks kortingsacties die niet meer seizoensgebonden zijn maar het hele jaar door voortduren. Deels omdat steeds meer mensen online in plaats van in de winkel kopen. Zelf vind ik online schoenen passen best lastig. Laat staan een praatje maken met een aardige verkoopster (m/v) maar helaas willen blijkbaar de meeste mensen het fysieke contact met anderen het liefst tot een minimum beperken. Zelf ben ik daar geen voorstander van.

Vorig jaar maakte de PvdA bekend voorstander te zijn van het boren naar schaliegas. Mits dat schoon en veilig kan. Dit tot grote vreugde van de VVD die vindt dat geld verdienen met wat dan ook belangrijker is dan wat dan ook. http://www.greenpeace.nl/2013/Nieuwsberichten/Klimaat--Energie/Ja-van-PvdA-tegen-schaliegas-is-slecht-idee/

Vandaag maakte de PvdA bekend tegenstander te zijn van het boren naar schaliegas. Zelfs wanneer dat schoon en veilig kan. Dit tot groot verdriet van de VVD die vindt dat de PvdA tegen geld verdienen is. En ja, over een paar maanden zijn er verkiezingen.

http://www.trouw.nl/tr/nl/4332/Groen/article/detail/3803206/2014/12/03/PvdA-In-Nederland-geen-boringen-naar-schaliegas.dhtml

Zelf ben ik geneigd de uitslag van onderzoeken af te wachten. Vooralsnog wijzen de meeste tekenen (en deskundigen) erop dat het boren naar schaliegas nadelig is voor mens en milieu. Als het aan de VVD ligt moet er dus met boren worden begonnen 'want dat boren slecht is is nog niet voor 100 procent bewezen.' Nee, en het is ook nog nooit voor 100 procent bewezen dat de Aarde wordt vernietigd wanneer je op de Maan doet wat op Aarde niet mag. Door op de Maan atoomproeven te doen hoeven wij die op Aarde niet uit te voeren! Zo lang niet 100 procent vaststaat dat dat slecht is kunnen wij dus best de Maan opblazen. Toch?

Mensen die VVD stemmen vinden ook dat iedereen die ten onrechte teveel aan uitkering ontvangt een crimineel is en hard moet worden aangepakt. Zelfs wanneer blijkt dat de fout ligt bij de uitkerende instantie. 'Eigen schuld van zo'n gehandicapte, hoor! Moet die maar niet gehandicapt zijn! Wat héb je nou eigenlijk aan gehandicapten in een maatschappij!?' De Nationale Ombudsman heeft inmiddels aangetoond dat zeker 70 procent van de mensen die te veel aan uitkering heeft ontvangen niet heeft gefraudeerd.

Men kon bijvoorbeeld een verandering in de leefsituatie niet doorgeven omdat men niet kon inloggen op de overheids website, ondanks dat dit telefonisch was doorgegeven. Men gaf de part-time gewerkte uren op die moesten worden verrekend met de uitkering (want iemand in de Bijstand mag niet part-time werken maar wordt aangemoedigd om part-time te werken om vervolgens gedwongen te worden het aldus verdiende geld in te leveren.) maar de uitkerende instantie is het ingeleverde briefje kwijtgeraakt en dús kan de inhouding niet worden berekend en dús krijgt de klant een boete die gelijk staat aan het niet opgegeven bedrag.

Mensen die part-time werken maar de gewerkte uren niet opgeven worden niet beboet want het UWV heeft de mankracht niet om die mensen op te sporen. Het loont dus om je als bijstandsgerechtigde niet aan de regels te houden. Wie dat wél doet wordt daarvoor hard gestraft.

Ombudsman: "De Fraudewet richt zich op het uitdelen van hoge boetes en niet op het vergroten van de opsporingscapaciteit of op slimmere opsporingsmethoden.”
http://www.nrc.nl/nieuws/2014/12/04/fraudewet-niet-effectief-pakt-burgers-aan-als-criminelen/

Zijn mensen die liegen op hun CV (Curriculum Vitae) criminelen die ten onrechte op een werkplek zitten die eigenlijk aan een ander toebehoort? RamBam deed onderzoek naar het feit dat 45% van de mensen liegt op zijn of haar CV:

Deel 2: