Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, december 11, 2013

Wat zijn uw favoriete applicaties?

Altijd leuk, kostuumonderdelen bij elkaar zoeken, onderhandelen over nieuwe opdrachten, de eigen administratie bijwerken en die van een stichting bijhouden. Dat deed ik vandaag. En hoewel ik meer had kunnen (en misschien wel moeten) doen laat ik het daar bij want een geplande borrel voor vanavond ging niet door. En dat geeft mij de tijd om even niets te doen...;-)

Ik mag graag gemakzuchtig zijn en mede daarom ben ik blij met de applicatie Google Photo's. Terwijl ik nauwelijks wat hoef te doen worden de foto's van mijn mobieltje overgezet naar mijn pagina bij Google. Met Evernote hoef ik mij geen zorgen meer te maken dat ik aantekeningen kwijt raak; als ik dingen opschrijf op mijn mobieltje kan ik die vrijwel direct teruglezen op de laptop. Of waar dan ook waar een internetverbinding beschikbaar is want het staat automatisch allemaal in de 'cloud'. Ik hou ook van een potje schaken. Graag live aan een tafeltje maar anders ook via het internet. Met de mobiele applicatie Chess Time schaak ik met een paar mensen. Het leuke is dat er geen druk op zit want je mag rustig drie dagen nadenken over een tegenzet. 

Voor het bijhouden van weetjes maak ik gebruik van ondermeer de appjes 'Pulse' en 'Flipboard' en bezoek ik websites als http://www.worldometers.info/nl/. Voor gekke cadeautjes voor mensen die eigenlijk alles al hebben kwam ik laatst terecht bij http://www.ditiswatjezoekt.nl/ Voor niet al te veel geld kun je iets leuks, grappigs, nuttigs bestellen. Ik luister graag muziek via de gratis online dienst Blip.fm en mijn favoriete sociale media applicatie is Hootsuite waar ik onder meer mijn Twitter en mijn Facebook accounts mee beheer. Als ik al online speel dan is dat het verslavende Bejeweled Blitz en de teksten in mijn mobieltje tik ik in met het 'zelflerende' adaptxt. Boeken lezen op de mobiel doe ik met Aldiko en moet wil ik in korte tijd een lang stuk tekst doornemen dan doe ik dat met Fast Reader op de mobiel of Zap Reader op de computer.

Wat zijn uw favoriete computerprogramma's of mobiele apps?

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Kees Brusse