Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, oktober 11, 2023

Hoe ziet onze toekomst er uit?

Om een toekomst voor de mensheid te garanderen is het best handig, lijkt mij, om zwanger worden niet te bestraffen. Iemand zal later moeten werken en premies afdragen om onze pensioenen, zorgkosten en rollators te kunnen bekostigen. En de planeet netjes te houden.

Omdat velen van ons absoluut geen overheidsbemoeinis willen en eisen dat wij dingen zelf mogen regelen. Maar óók van de overheid eisen dat wij niets zelf hoeven te regelen en dat de overheid dat voor ons doet. Dus wat is wijsheid? 

In elk geval hebben wij gelukkig in Nederland nog een soort van redelijk goed én enigszins betaalbaar zorgsysteem. In bijvoorbeeld de Verenigde Staten ben je veel meer aan je lot (kerken, goede doelen zoals de Vrijmetselarij, etc.) overgelaten wanneer je iets mankeert. Helaas is het zorgstelstel een stuk afgebrokkeld sinds de kabinetten van CDA en VVD het voor het zeggen hebben. 

Recent voorbeeld is de macht van verzekeraars Zilveren Kruis en a.s.l. (en dus óók De Friesland, De Christelijke Zorgverzekeraar, Interpolis en Ziezo. Stiekem is er maar een handvol ziektekostenverzekeraars. Maar om de illusie te geven van keuze, opereren zij onder meerdere namen). Deze bedrijven stellen winst boven mensen (het Engelstlige 'Profit over people' allitereert lekker. Soit) en hebben besloten dat mensen die iets mankeren de behandeling maar uit moeten (laten) stellen. Nogal domme actie, als je het mij vraagt. Wachten met het behandelen van medische klachten is op korte termijn weliswaar goedkoop maar zal op lange termijn een duur geintje worden.

Maar ja, dat is wat 'het volk' wil en wat met een duur woord ook wel 'marktwerking' (filmpje. Aanrader) wordt genoemd en daarom al decennialang de VVD en het CDA (En nee, NSC en BBB zijn gewoon vleugels van het CDA. Kijk maar eens naar al die CDA-politici op hun kieslijst) het zadel in stemt. Om in die beeldspraak te blijven: Nederland had een fier trekpaard kunnen zijn maar lijkt momenteel meer op een zelfgetimmerd hobbelpaard dat werkende wordt gehouden met houtlijm en gaffertape.

Best wel vreemd dat mensen die afbraak wijten aan politieke partijen die niet in de regering zaten of zitten. Wie wordt volgens u bedoeld met 'die linkse kliek in Den Haag!' die de schuld krijgt van het beleid van VVD en CDA? Zijn volgens 'het volk' wellicht al die oud-politici die werken als bestuurders van zorgbedrijven 'links'?

===============================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer

Meer lezen? Mijn verhalenbundels

=================================

Denkt u wel eens na over een toekomst voor de planeet en mensen en dieren? Of interesseert de toekomst u maar matig, zo lang u maar een fijn en comfortabel leven leidt?