Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, mei 23, 2023

Goed nieuws en kattenlog

Deze lolcat gaat over onderwijs:
'Ooit afgevraagd waarom populisten tegen investeringen zijn in beter onderwijs?
Zij vrezen mensen met kennis.'

Goed nieuws vind ik dat 'ik dacht er niet bij na' geen geldig excuus is wanneer je mensen bedreigt. Dat is gewoon verboden en je krijgt er gewoon (voorwaardelijk) celstraf voor. Volkomen terecht natuurlijk. Best een beetje raar ook om blijkbaar maandenlang bij het anoniem plaatsen van hatelijke berichten 'niet na te denken'. Onder ons gezegd en gezwegen: ik denk dat de dader in kwestie loog toen hij dat excuus aan de rechter gaf. Overigens vermeldt het artikel niet zijn huidskleur, nog zijn land van herkomst.

Deze zaak (klik) is meteen een goede waarschuwing voor wie denkt ongestraft mensen te kunnen bedreigen onder een pseudoniem als 'PietjePuk1234'. Justitie heeft gewoon het recht om bij een sociale media dienst jouw gegevens op te vragen. Alles wat je op sociale media plaatst is openbaar en - soms met wat moeite - te herleiden naar jouw echte naam en adres.

Deze nieuwsgierige kat liep rustig te snuffelen in een koffiehuis waar ik laatst was. Tot vermaak van klanten en personeel:


In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer

Meer lezen? Mijn verhalenbundels