Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, mei 04, 2011

Nationale Dodenherdenking

Dochter Eva vermaakte zich met het spelen met mijn houten versie van de Torens van Hanoi.

Samen met m'n kinderen speelde ik verstoppertje, tikkertje, lunchte ik bij m'n moeder, speelde ik op de Wii...Niet te verwarren met WO II. Dat was een heel ander spel...De slachtoffers van die en andere oorlogen (tegenwoordig in Newspeak veelal "Vredesoperaties" genoemd) worden vanavond herdacht. Ook m'n zoon en ik staan dan letterlijk even twee minuten stil.

Naar het schijnt zal ook Geert Wilders aanwezig zijn, samen met enkele PVV-aanhangers die niet langer anoniem zullen zijn. Zeggen ze. Om zich in het openbaar druk te maken over "de slachtoffers van het socialisme". Zeggen ze.

Zelf sta ik liever stil bij alle slachtoffers van opzettelijke haatzaaierij, iets waar met name (en vooral anonieme!) PVV'ers zich graag mee bezighouden...

"Help, help ik verdrink!" -"Sorry mevrouwtje, u mot effe wachtuh. Ik ben onderweg naar een melding van een verwaarloosd hondje. Als ik daar over een paar uurtjes klaar mee ben stuur ik wel ff iemand langs om u te helpen. Goed?" De "Animal Cops" van Dion Graus (u kunt hem vanaf oktober bellen via 144) krijgen vanaf nu hun opleiding. De bedoeling is dat ze vooral gaan letten op dierenmishandeling maar daarnaast ook "gewone" politietaken mogen uitvoeren.

Heel goed dat dankzij de PVV voortaan beter wordt gelet op dierenmishandeling; dat wordt nog veel te vaak niet wreed genoeg toegepast. Neem een voorbeeld aan de megastallen: duizenden dieren die nauwelijks lucht krijgen en geen beweging. Het is maar goed dat de PVV...oh...wacht, de PVV stemde juiste tégen het afschaffen van megastallen. Dierenvriend Dion hierover: "Mijn konijnen thuis zitten altijd op een kluitje in hun hok terwijl ze toch de ruimte hebben. Varkens hebben dus ook geen ruimte nodig."

Goed, dan strijdt de PVV toch zeker wel tegen overbevissing? Nou, eh...niet dus. De PVV stemde in "Europa" tegen een resolutie over biodiversiteit. Die ging over het tegengaan van ontbossing, tegen wrede vis-methodes en over de bescherming van bedreigde diersoorten. Volgens de PVV hoeven die helemaal niet beschermd te worden dus.

Ja maar, de PVV is toch zeker wel tegen de brute moord op zeker 400 miljoen kippen per jaar, alleen al in Nederland? Nee hoor, nergens blijkt uit dat de PVV zich keert tegen de bio-industrie. Uw kipstukjes, frikadellen en hamburgers blijven dus lekker goedkoop dankzij de massale slachting van miljoenen dieren die worden vermoord op ritueel kapitalistische wijze: snel, efficiënt en goedkoop.

U denkt dat ik dit verzin? Helaas: hier zijn mijn bronnen:Dion Graus zelf aan het woord:

(Waarschuwing: train vooraf uw lachspieren; verrekking is een reëel gevaar)

Vooruit: hier nog een filmpje met de zelfbenoemde ster, de heer Graus. Ooit was hij "presentator" bij een lokale omroep. Een belangrijk programma was er daar eentje waarin hij ene G. Wilders vereerde. Als dank (?) kreeg bij later een kamerzetel. Overigens: Ook Laurence Stassen, de lijsstrekker voor de PVV bij Provinciale Staten Limburg werkte ooit (toevallig?) bij deze omroep.


En dan hier de laatste: de PVV wilde ritueel slachten verbieden puur en uitsluitend om moslims te treiteren. Foutje. Want met de nieuwe wet jaagt de PVV vooral de Joodse gemeenschap tegen zich in het harnas. Ritueel slachten (en er is geen wezenlijk verschil tussen kosher en halal) gebeurt in Nederland al sinds de 13e eeuw en is wel degelijk dus een deel van de Nederlandse traditie, hoewel de PVV - uiteraard - beweerd dat dit niet zo is. Wat weten tenslotte beroepshistorici? En wat in geschiedenis-boeken staat hoeft nog niet waar te zijn.

Het is maar goed dat er PVV-kamerleden zijn die echt alles beter weten dan welke wetenschapper dan ook. Vraag de PVV maar eens naar hun mening over de klimaatveranderingen. Om terug te komen op het laatste filmpje: De PVV was altijd pro Jodendom maar heeft nu toch écht een probleem. De Duitse jodenhaat indertijd begon nu juist met een verbod op ritueel slachten...


Er zijn al veel vergelijkingen geweest tussen de PVV en de NSB. Natuurlijk is dat appels met peren vergelijken maar toch zijn het allebei fruitsoorten...

Vooralsnog zijn er vooral verschillen tussen de twee groepen en een opvallend verschil vond ik deze: van de NSB kon men lid worden.

Je kunt daarom zeggen van de PVV wat je wilt maar één ding staat vast: het is de enige partij in onze parlementaire geschiedenis die sinds de oprichting nog niet één lid in ledental achteruit is gegaan.

Zo. En nu stop ik even met webloggeren over de PVV; het is gewoon veel te makkelijk om Geert en zijn vriendjes voor schut te zetten. Ik ben nu wel toe aan een uitdaging. Ideeën zijn welkom.

Vandaag staan wij stil bij de Nederlandse slachtoffers van oorlogen wereldwijd tijdens de Nationale Dodenherdenking