Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, september 23, 2015

Zelfs een idioot heeft wel eens gelijk

Hillary en Monsanto

Presidentskandidate Hillary Clinton gaat er prat op dat zij als Democraat strijd tegen maatschappelijk onrecht en zo. Dat doe je nu eenmaal als 'links' persoon. Zij strijdt dus - volgens eigen zeggen althans - tegen corporaties als Monsanto die letterlijk alles in het werk stellen om maar hogere bonussen voor het eigen management te bewerkstelligen. Dat door hun beleid het milieu wordt verwoest, arme mensen nog armer worden en zo dat maakt allemaal niet uit. Nu is het gekke dat Monsanto één van de bedrijven is die veel geld steekt in de campagne van Hillary Clinton. Haar nieuwe campagneleider leidde eerder een campagne voor Monsanto. Nu is er één of andere idioot met waandenkbeelden (Engels) die daar een stuk over schreef.

Geert Wilders en brand

Onmiddellijk zijn er mensen die roepen: 'Niets wat die gek zegt is waar!' Dat roept de vraag op: 'Moet je dan nooit luisteren naar gevaarlijke idioten? Voorbeeld: wanneer ik in een gebouw ben waar stomtoevallig ook Geert Wilders aanwezig is en hij roept met duidelijke paniek in zijn stem: 'BRAND! Iedereen naar buiten!' dan ren ik zo snel mogelijk naar de dichtstbijzijnde nooduitgang, ook al weet ik dat zijn woorden doorgaans zijn ingegeven door paranoia en een vermoedelijk jeugdtrauma.

Zelfs idioten hebben wel eens gelijk

Nooit luisteren naar een idioot is niet altijd de meest verstandige handeling. Vind ik. U kunt (en mag!) daar natuurlijk heel anders over denken want ik heb altijd gelijk. Maar alleen vanuit mijn achtergrond, vanuit mijn ervaringen, vanuit mijn kennis, vanuit mijn observaties. Als ik een ervaring krijg die niet strookt met eerdere ervaringen zal ik mijn mening aanpassen. Wanneer satellietbeelden aantonen dat de Aarde wel degelijk rond is kan ik blijven roepen dat-ie plat is. Sommigen noemen dat 'consequent en standvastig'. Ik noem dat 'Halsstarrig en dom'. In de praktijk lijkt de Aarde trouwens meer op een voetbalbal waar een olifant even op gezeten heeft.

Vraag 


En u? Past u uw mening aan naar aanleiding van het ter ore komen van nieuwe gegevens of blijft u volharden in oude denkbeelden omdat u die nu eenmaal hebt? Zijn er volgens u echt mensen die denken dat koppigheid ons als mensheid vooruit helpt?
(Foto via dit weblog)

Hier is Pearl Jam met 'Alive':

Deel dit bericht