Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, januari 19, 2011

Jochie

Vreemd eigenlijk, niet, dat je wél mag fantaseren over het op gruwelijke wijze vermoorden van je ex en je daarbij te laten inspireren door vrij te verkrijgen horror-films als "Saw" maar dat je absoluut niet mag fantaseren over het zoenen van je buurmeisje (of buurjongen natuurlijk. Ik discrimineer niet)van 15 en je daarbij laten inspireren door foto's van kinderen in badkleding.

Tsja, wij leven in een maatschappij die zoenen en knuffelen (neem als man maar'ns een kind op schoot, tegenwoordig!) verillegaliseert (is dat een woord?) en geweld verheerlijkt (Zin om een mogelijke inbreker te molesteren? Ga gerust je gang! Leef je lekker uit! Denk je dat je ex je bedreigt? Eerst in elkaar slaan en dan pas de politie bellen! Okee!?)

Natuurlijk leidt het knuffelen van kinderen in uitzonderlijke gevallen tot sexueel misbruik van dat kind maar om nu helemaal panisch te raken als iemand een kind een speels tikje op de billen geeft?

Kijk ook maar naar het Amerikaanse "nipslip"-schandaal toen een zangeres op een podium -al dan niet per ongeluk- een blote tepel liet zien. Miljoenen mensen werden daar boos over en er werden vragen over gesteld in het parlement. De organisatie van het feestje waarop het gebeurde kreeg zelfs een boete opgelegd.

Maar toen beelden naar buiten kwamen van Amerikaanse soldaten die vanuit een helicopter moedwillig burgers overhoop knalden haalden diezelfde mensen de schouders op met een "Ach, het zal allemaal wel..."-houding.

Vanwege die houding staat Julian Assange terecht. Nu ja, officieel vanwege aanranding (nadat het condoom was geknapt wilde hij verder gaan met sex en de dames in kwestie niet. Of zoiets. Trouwens: ik schrijf sex nog steeds met een "x" en niet met "ks". Of zoals een vriend van me zou zeggen:"Sex met K3 daarentegen...". Maar goed, ik dwaal af. Terug naar het onderwerp.) maar officieus vanwege het lekken van geheime documenten van een overheid die prat gaat op haar openheid en transparantie; de Amerikaanse.

Een heleboel mensen zullen benieuwd zijn welke 2000 bekende namen op de data-schijfjes staan die Julian Assange ontving uit handen van een voormalig Zwitsers bankdirecteur. In elk geval gaat het om mensen die hoogstwaarschijnlijk flink gesjoemeld hebben.

Onze eigen Nederlandse troetel-hacker Rop Gonggrijp (een heel aardige jongen trouwens, hoor. Weet ik toevallig.) staat inmiddels ook op het verlanglijstje van de Amerikaanse dienst die graag mensen ondervraagt. Men wordt in haar behoefte gesteund door ondermeer "onderzoeksjournalist" Peter Siebelt. Die verklaarde ondermeer dat Rob Gonggrijp eind jaren'70 contact had met een of andere Islamitische organisatie. Een "feit" dat zeer happig door De Wakkere Krant van Nederland (De Telegraaf dus) werd overgenomen.

Dat Gonggrijp al jaren strijdt tegen de onbetrouwbaarheid van stemcomputers heeft vast niets te maken met Amerika's wens hem graag in het gevang te zien...

Lees hier wat Webwereld er van vindt. (Oranjegekleurde woorden op dit blog zijn aanklikbaar)

Het controleren van data is geen gewoonte meer bij veel "journalisten". Met ongeveer vijf minuten onderzoek hadden Peter Siebelt én De Telegraaf kunnen weten dat Rob Gonggrijp nog helemaal niet zo oud is en eind jaren'70 nog gewoon in een dorpje rondliep als 11-jarig jochie.