Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

vrijdag, april 15, 2016

Tram (een verhaaltje)

Het deelnemersveld was groot en onoverzichtelijk. Toch was het niet rumoerig want iedereen was geconcentreerd met één ding bezig. Met een paar snelle blikken overzag hij het speelveld en schatte hij zijn medespelers in: 'Die heeft niets in de gaten; die doorziet mogelijk wat ik van plan ben: die schuwt het gebruik van geweld niet.' Hij was één van de laatsten in de rij toen de spanning - schijnbaar plotseling - steeg en het nerveus geschuifel begon. Het groene licht werd gegeven!

En terwijl veel anderen zich over gaven aan een lichte paniek bleef hij de kalmte in persoon. Gebruikmakend van de manoeuvres van anderen bezette hij al snel de achtste plek. Met een voldoening gevende elegante draai stond hij - bijna tot zijn eigen verbazing maar met voorbedachte rade - op plek drie. En verliet daardoor als één van de eersten die morgen de drukke tram.
======================================


In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke linkhttp://terrebel.blogspot.com/2016/04/tram-een-verhaaltje.html Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden: https://www.facebook.com/terrebel/