Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, mei 15, 2016

De week voorbij

Gek genoeg was ik maandag nog een beetje moe van de dagen ervoor: http://terrebel.blogspot.nl/2016/05/de-week-voorbij_8.html. Ik genoot van dit afterparty filmpje:

werd spontaan weer moe toen ik aan het feest terugdacht en deed dus maar rustig aan: wakker worden, koffer uitpakken, scheren, achterstallige e-mails beantwoorden, kostuums sorteren, foto's bekijken, mensen bellen, een MRI-scan laten maken in het ziekenhuis, bij mijn moeder langs omdat ik met Moederdag te laat thuis kwam om dat nog even te doen...

In mijn loge 's avonds werd gesproken over de woorden van Alexander Smit en - bijna vanzelfsprekend - kwam ook Spinoza weer eens voorbij: dit keer met zijn 'vergelijking van de steen'. Als een steen bewustzijn had zou die denken dat-ie uit vrije wil vliegt [Deel op Twitter] en niet willen beseffen dat-ie is geworpen. Ook een heuse 'Catch22' kwam voorbij: 'Mijn opvoeding verbiedt mij over mijzelf te vertellen en opdrachten altijd uit te voeren. Maar de opdracht die ik kreeg was: vertel over jezelf.'

Dinsdag was een hectische werkdag waarop ik werd geïnterviewd door een jongedame ten behoeve van haar scriptie over de participatiemaatschappij. Vaste lezers kennen mijn ideeën daarover...;-)

Ik verbaasde mij over de onwil van de Amerikanen om hun excuses aan te bieden voor de moord op bijna een miljoen burgers op het einde van de Tweede Wereldoorlog [Deel op Twitter]: 'Japan had 2.500 van onze militairen omgebracht bij Pearl Harbour en dús hadden wij het recht atoombommen te werpen op een paar van hun grootste steden.' Ja, logisch. http://www.nu.nl/buitenland/4259596/witte-huis-bevestigt-bezoek-obama-hiroshima.html 'Jij hebt mijn neefje op zijn neus geslagen dus ik mag jouw hele familie en jullie nageslacht tot in de vijfde generatie martelen en vermoorden.' Persoonlijk vind ik dat niet helemaal in verhouding staan.

's Avond hield ik mij bezig met de was en ging ik vroeg naar bed. Nog een uurtje lezen en dan lekker snurken. Sorry, buren!

Woensdag las ik dat iemand Saoedi-Arabië een 'achterlijk land' vind 'want ze hebben nog nooit een vrouwelijke minister president gehad!' Eh...en hoeveel daarvan hadden wij er ooit in Nederland? De domheid van sommige mensen is soms bijna grappig. Bijna. [Deel op Twitter]

Ik streek, vouwde de was op, borg die op, pleegde een paar telefoontjes, verstuurde een aantal e-mails, luisterde heerlijke muziek en ging de deur uit voor een paar boodschappen: sokken, een pruik en kattenvoer. Natuurlijk schreef ik ook: er dienden tientallen velletjes met aantekeningen op papier gedigitaliseerd te worden. Sommige van mijn eigen krabbels kon ik moeilijk lezen. Dat werd dus gokken...;-)

Ik verbaasde mij over het nieuws dat mensen stonden te juichen bij het nieuws dat anderen mensen werden vermoord met een variant op napalm. Aan 'de andere kant' zullen ook geen lieverdjes zijn maar wat heeft iemand gedaan dat zijn kinderen dit verdienen?
(En nee, het interesseert mij niet welke identiteit de aanvallers, 
noch de slachtoffers hebben: 
het gaat om mensen die dit andere mensen aandoen. 
En dat zou verboden moeten worden. Vind ik.)

Ik keek dus maar even DWDD om van de schrik te bekomen. Eén van de zaken die voorbijkwam in de populaire talkshow was deze indringende en prachtige TV-serie:

O, en voor mijn zoon kookte ik mihoen met kip. Lekker! En vooruit, omdat ik daar zin in had ruimde ik een kledingkast uit en maakte ik het aquarium schoon zodat Blackie en Caesar Alexander Draconius II weer fatsoenlijk uit hun raampje konden kijken.

En was er niet ook de halve finale van het Eurovisie Songfestival waarbij een Hollandse jongeman een goede indruk achterliet? Douwe Bob is een leuke zanger, daar is iedereen het wel over eens. Bij mij heeft zijn drummer een plusje achter zijn naam nadat hij mij een lift gaf van een festival terrein naar de bewoonde wereld.

Ook donderdag was weer een prachtige dag. Ik mocht lekker puinruimen op het werk en stapje voor stapje voor stapje stuur ik mijn collega's naar een 'leeg bureau beleid': wie klaar is met bepaalde papieren perforeert daar voortaan twee gaatjes in en bergt ze op in de daartoe aangewezen ordner. Dat is nieuw. Ik maakte mij nog wat zorgen om het zieleheil van een vriendin die onlangs haar vader verloor maar wat kun je doen? Ik maakte mij dus maar weer eens druk om de hypocrisie van mijn medeburgers. 'Men' spreekt er schande van dat homoseksualiteit in veel landen nog steeds niet wordt geaccepteerd maar tegelijkertijd vindt een derde der Nederlanders dat homoseksuelen hun genegenheid naar elkaar niet zouden mogen uiten. Stelletje barbaren! Waarom zou een hetero wél zijn partner mogen zoenen en een homo niet? [Deel op Twitter] En dan toch beweren dat je o zo tolerant bent? Bah! Je moest je schamen!

Op het werk kwam een klant langs die mij meteen herkende van een jaar of 19 geleden, toen wij samen op het toneel stonden in The Rocky Horror Picture Show. Hier een foto-album uit de tijd dat digitale foto's nog een nieuwigheid waren: https://www.flickr.com/photos/terrebel/sets/72157653443962568

Op het werk hadden wij wat te vieren. En daar hoort een biertje bij:


's Avonds was het tijd voor mijn schoonvader om zijn verjaarscadeau in te ruilen voor het bij de kaartje behorende avondje uit: in De Kleine Komedie genoten wij van 'Not the Tommy Cooper Story' van en met (muziek van) Vincent van Warmerdam, komiek Jan Jaap van der Wal en een fenominabele René van't Hof. Gaat dat zien! http://www.janjaapvanderwal.nl/ http://www.theaterkrant.nl/recensie/not-the-tommy-cooper-story/toneelgroep-maastricht-van-warmerdam/ In het theater

 Op een terras
Vrijdag werd ik wakker door en met kramp in mijn rechter kuit. Ik lachte toen ik uit bed stapte en begon te strompelen. 'Waarom lach je?' vroeg mijn vriendin. 'Omdat druk zetten op mijn linkerbeen pijn doet vanwege het gedoe rond mijn nieuwe heup en zo en druk zetten op mijn rechterbeen doet pijn vanwege de kramp. Ik kan dus niet kiezen met welk been ik moet hinken.'
Onderweg naar huis schoot ik dit plaatje:

Verder wat afspraken gemaakt (een lege dag in mijn agenda is natuurlijk raar. Niet alleen voor mijn trouwe lezers), naar de Voedselbank, naar mijn moeder, buurvrouw Winonah op visite hebben en naar Brussel. Waar naar toe? Naar Brussel. Leuk! Zeker wanneer je wordt gereden. Hartstikke leuk, dat feestje in Woluwe.
Zo kom je nog eens ergens...Op de weg terug naar huis was het tijd voor ontbijt en kocht en dronk ik een pak Vifit vloeibaar fruitontbijt Mandarijn/Kiwi. Met maar liefst 0,3% echt kiwisap per pak! Dus na het drinken van ruim 300 pakken 'fruitontbijt' heb je als consument maar liefst één hele kiwi verorberd. Nou, als dát niet gezond is...Elke werkdag zo'n pak drinken en op het einde van het jaar zit je bijna op de helft van je dagelijkse fruitbehoefte! (Ja, dat is cynisme).

Zaterdag een paar uurtjes slapen (kwam die ochtend rond een uurtje of zes thuis), wat huishoudelijk werk verrichten (toiletpot schoonmaken, stofzuigen, keuken vegen en zo), even eten bij een buurvrouw brengen (die haar teleurstelling om het gegeven dat ik geen tijd maakte voor een praatje niet verborg) en een drankje doen met een Broeder
En wij hoorden dat Oekraïne het Eurosongfestival won
en Douwe Bob keurig elfde werd.

Onderweg erheen kwamen wij stomtoevallig een andere Broeder van onze loge tegen die het kijken naar het Songfestival ontliep, zoekende naar een drinkgelegenheid.

Wij namen nog een biertje voordat ik naar mijn vriendin ging om bij haar de nacht door te brengen.

Mensen zitten blijkbaar aan de buis gekluisterd vanwege een politiek zangspelletje (Het Eurovisie Songfestival. Een 'Europese' aangelegenheid waar - om onduidelijke redenen - ook Israël en Australië aan meedoen) dus het is stil op straat.

Ik verbaasde mij erover dat er mensen zijn die bang zijn voor rondlopen in België: 'Want er zijn daar aanslagen geweest waarbij tientallen gedood of gewond raakten!' Voor mij is dat net zo'n onzinnige opmerking als: 'Zorg je dat je voldoende eet? Want elke dag sterven 30.000 mensen van de honger!' [Deel op Twitter]

Om zes uur werd ik gebeld en vertelde dat ik pas om zes uur in bed lag. 'O, dan lag je zeker nog te slapen?' Ik heb er een hekel aan wanneer mensen vooronderstellen dat ik net zo lui ben als zij. Nee, ik was even na enen mijn bed uit want - in tegenstelling tot wat veel mensen blijkbaar denken - doet mijn huishouden zichzelf niet en schrijven mijn stukjes zichzelf niet en heb ik als alleenstaand vader niet mijn zoon al deze huidige twintig jaren van zijn leven aan zijn lot overgelaten.

Een mailtje van een vriend: 'Ik verveel mij, wanneer kom je weer langs?' Ik: 'Als je je verveelt mag jij mij wel komen helpen, hoor!' Hij: 'Daar heb ik geen tijd voor want ik moet koken, eten en het Songfestival kijken.' Goh.

Zondag stond ik met mijn vriendin en de spullen van http://www.rataplandesign.com op de Japanmarkt in Leiden. Altijd gezellig!
Zij was als panda, ik als pinguïn:
Nieuw: zelf gemaakte onderzetters en zelf bedrukt
door mijn vriendin met een zeefdruk methode:
Leuk, zo veel Cosplay liefhebbers bij elkaar!
Onverwacht prachtig weer!
 Op de weg terug zagen wij deze regenboog:
Het kwam ons ter ore dat Max Verstappen de eerste Nederlander werd
die ooit een Formule 1 race won en dat bovendien deed als jongste coureur ooit.
Een prestatie van formaat!

De week eindigden wij met een zeer verdiende heerlijk pizza:

Het liedje van deze week is een eerbetoon aan de heren van Led Zeppelin.
Hier is Heart met hun speciale versie van de klassieker 'Stairway to Heaven'In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.com/2016/05/de-week-voorbij_15.html Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/?ref=hl